5 boeken die ik in 2017 wil lezen

5 boeken die ik in 2017 wil lezen

10 januari 2017

Al sinds ik me kan herinneren zat ik als kind uren met mijn neus in de boeken. Ik vond het heerlijk om weg te dromen bij de avonturen op papier, om eventjes op een andere plek te zijn en gewoon helemaal in het boek te zitten. Maar nu ik ouder ben, heb ik jammer genoeg heel wat minder tijd om me in de boeken te verdiepen. En dat vind ik best jammer. Hoewel ik met de jaarovergang meestal niet al te veel goede voornemens maak – ik kan me er meestal toch niet aan houden – heb ik wél beslist om weer wat meer aan het lezen te gaan. En dus deel ik, om het jaar langzaam te beginnen, graag vijf boeken die ik dit jaar absoluut wil lezen. Kijk je even mee? 

5 boeken die ik in 2017 wil lezen

Het smelt – Lize Spit 

Dit boek kreeg ik van vriendlief cadeau met kerst. Ik heb dit weekend alvast het eerste hoofdstuk gelezen en het boek ziet er veelbelovend uit. De schrijfstijl van Lize Spit vind ik alvast fantastisch! Het boek leest als een trein en dat vind ik altijd heel belangrijk. Het smelt vertelt het verhaal over Eva, een jonge vrouw in een klein Vlaams dorpje. Tijdens haar jeugd wonen er in het dorp slechts twee andere leeftijdsgenoten. Twee jongens waarmee ze erg veel plezier heeft gemaakt, tot de puberteit aanbreekt, want dan verandert alles. Dertien jaar later keert Eva terug naar haar geboortedorp met een grote klomp ijs in haar kofferbak. Wat ze daarmee precies van plan is, wordt pas gaandeweg het boek duidelijk. Ik ben alvast erg benieuwd naar de afloop. En omdat ik alleen nog maar lovende woorden over het boek hoorde, ben ik ervan overtuigd dat het goed wordt! 

Het jaar van de hond – Eva Daeleman

Tijdens de kerstperiode las ik haar eerste boek, Factor 25, in een ruk uit. Het was een boek dat me van het begin tot het einde meesleepte, me aan het lachen bracht en soms ook wel even deed nadenken over m’n eigen leven. Tijdens haar reis door Vietnam leerde ze namelijk niet enkel de cultuur kennen, maar vooral zichzelf. En dat verwoorde ze prachtig. Haar tweede boek gaat dan ook verder op waar ze geëindigd is en vertelt het verhaal over haar nieuwe beste vriend, Olav. Het jaar van de hond neemt je dus opnieuw mee in het rollercoasterbestaan van Eva, en ik kijk er alvast erg naar uit. Op het nieuwe boek is het echter wel nog eventjes wachten, want het verschijnt pas begin maart.

Opgeruimd – Marie Kondo

In dit boek laat de Japanse Marie Kondo je zien hoe je je huis op een heel andere manier kunt opruimen, en dat in een aantal verschillende stappen. Ik hoorde er alleen nog maar positieve dingen over en zag het boek al meermaals op sociale media verschijnen. Omdat ook ik het erg fijn vind om in een opgeruimd huis te wonen, staat het boek hoog op m’n verlanglijstje. Want nieuwe tips zijn altijd welkom, en al zeker als ze heel goed blijken te werken. 

Don’t give a fuck – Sarah Knight 

Sarah Knight baseerde zich voor dit boek een klein beetje op het boek van Marie Kondo. Alleen gaat het dit keer niet over een opgeruimd huis, maar wel over een opgeruimde geest. En da’s misschien toch wel een van de voornemens die ik dit jaar graag wél wil maken. Want in m’n hoofd is het vaak verre van opgeruimd. In Don’t give a fuck toont Sarah Knight aan hoe je niet langer als een kip zonder kop hoeft rond te rennen en dat voor een ander. Want volgens haar zijn er genoeg andere dingen in je leven waar je je wél druk om moet maken. En dat gaat een pak beter als je focust op wat écht belangrijk is. Iets wat ik zelf nog niet altijd helemaal onder de knie heb, en dus heb ik erg veel zin om me dit jaar in dit boek te verdiepen. 

Kom hier dat ik u kus – Griet Op de Beeck

Het lijstje sluit ik graag af met een fictieboek van Vlaamse bodem. Kom hier dat ik u kus vertelt het vooral over Mona. Eerst als kind, dan als vierentwintigjarige en ten slotte als vijfendertigjarige. Het vertelt het verhaal over waarom we worden wie we zijn, over ouders en hun kinderen en over beschadigde mensen die ongewild ook anderen beschadigen. En ook nog over de liefde. Een boek dat al een hele tijd op m’n verlanglijstje staat, en dat binnenkort trouwens ook verfilmd wordt. Het wordt dus hoog tijd om het snel nog even te lezen. 

Welke boeken staan bij jou nog op het verlanglijstje? 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Vrolijk kerstfeest!

Volgende post

Zelfgemaakte granola (gezond!)