5 redenen waarom ook jij Netflix' Stranger Things moet zien

5 redenen waarom ook jij Stranger Things moet zien

21 augustus 2016

Op 15 juli 2016 lanceerde Netflix een nieuw hoogstandje van formaat, Stranger Things. En zoals we dat de laatste tijd wel vaker van hen gewoon zijn, zijn hun series meestal veelbelovend. Toch staat Stranger Things nog net een trapje hoger. Deze nostalgische serie sloeg namelijk in als een bom en schopte het in no time tot een van Netflix’ best bekeken series. Tijdens de eerste twee weken werd de serie dan ook maar liefst 8,2 miljoen keer bekeken. En wel met een paar goeie redenen. Ik vertel je vandaag daarom graag waarom ook jij Stranger Things zeker moet bekijken!

Het originele oldschool horrorverhaal 

In Stranger Things volgen we het verhaal van de 12-jarige jongen Will, die na avondje met z’n vrienden plots verdwijnt. Wanneer z’n vriendjes naar hem op zoek gaan, lopen ze plots het mysterieuze meisje Eleven tegen het lijf. Zij blijkt al gauw meer te weten over Will’s verdwijning, en dus gaan ze samen op zoek naar een manier om hem terug te vinden. Alleen is niet altijd alles wat het lijkt. Het verhaal wordt aangevuld met een gezonde portie high school romance, de nodige horrorscènes die doen terugdenken aan Stephen King en een vleugje drama. En laat dat nu net drie perfecte elementen zijn voor een geslaagde Netflix-serie. Oh ja, voor wie fan is van een goeie portie science fiction, is ook hier aan het juiste adres. Het geheimzinnige overheidslab, de wetenschappelijke experimenten én de vele theorieën zorgen voor de nodige suspens in het verhaal. 

De fantastische eighties nostalgie 

Niet alleen de manier waarop de serie in beeld werd gebracht, maar ook de muziek en de fantastische decors nemen je onmiddellijk mee naar de jaren ’80, waar het volledige verhaal zich afspeelt. Kamers met bloemetjesbehang, telefoons die nog aan een draad hangen en posters van langvervlogen films, niets werd aan het toeval overgelaten. En dan is er nog die fantastische soundtrack waarmee meteen de toon werd gezet. Het alombekende Should I Stay or Should I Go van The Clash zal trouwens nooit meer hetzelfde klinken. 

De acteerprestaties van de jonge cast

De hoofdacteurs van Stranger Things zijn slechts 12 jaar oud, en dat is alvast geen slechte keuze geweest. Ik stond dan ook versteld van de ongelooflijke acteerprestatie die Millie Bobby Brown, of beter gezegd Eleven, neerzet in de serie. Hoewel ze wellicht niet meer dan vijf volzinnen uitspreekt, zegt haar mimiek in ieder geval genoeg. Maar ook de vriendjes die naar Will op zoek zijn, mogen rekenen op de nodige sympathie. Zo zie je maar dat niet alleen grote mensen garant kunnen staan voor een steengoede grown-up serie. Mét een vleugje horror dan nog wel.  

Het nerdgehalte van de serie

De jongens die we doorheen de serie volgen behoren niet meteen tot het populairste groepje op school. Ze spelen tot ‘s avonds laat bordspelletjes, communiceren via gigantische walkietalkies en zijn meer dan laaiend enthousiast over de nieuwe schoolradio van de meester. En toch zorgen net die elementen voor de nodige sympathie. De jongens zijn trouwer dan ooit aan hun vriend Will, tonen aan dat wetenschap helemaal niet saai hoeft te zijn en zijn ook nog eens de helden in het verhaal. En dan vergeten we nog het wetenschappelijke tintje dat doorheen alle afleveringen meer dan ooit naar voren komt. Jawel, nerds kunnen zeker cool zijn! 

Er zijn slechts 8 afleveringen…

… en dus ligt het bingewatch-gehalte van deze serie érg hoog. De afleveringen duren gemiddeld een uur, maar dat hoeft geen probleem te zijn om deze serie in minder dan een week uit te kijken. Elke aflevering eindigt dan ook met een geweldige cliffhanger en de nodige suspens. Ik zat dan ook niet weinig met mijn handen voor m’n ogen, verborgen onder mijn veilige dekentje. En toch kon ik  niet stoppen met kijken. Het wereldwijde succes zorgde er dan ook voor dat de serie alvast werd vernieuwd voor een tweede seizoen, en ik zit alvast op de eerste rij! 

Heb jij Strangers Things al gezien?  

Comments (2)

 • zosammie

  22 augustus 2016 at 10:51

  Wij hebben ‘m in 2 dagen uitgekeken, zo spannend! En inderdaad het 80 s gevoel is heerlijk 🙂

  1. Tais

   22 augustus 2016 at 15:56

   Haha, waauw! Da’s écht snel! Maar het is dan ook echt een fantastische serie, hé? Ik kijk al uit naar het tweede seizoen! En inderdaad, dat 80s-tintje maakt het nog eens des te leuker!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Cupcakes met appel en rozijntjes

Volgende post

Zo houd je het binnen heerlijk fris