Zo houd je het lekker warm tijdens de winter

5 tips om deze winter warm te blijven

28 november 2015

Wat de winter betreft ben ik een échte koukleum. Vorige week ging het plots van 16 naar 6 graden en zondag viel er zelfs al wat sneeuw uit de lucht. Hoog tijd om mezelf voor te bereiden op een kouder klimaat en mijn warmwaterkruik weer boven te halen. Om deze winter lekker warm te blijven, heb ik voor jullie 5 praktische tips om de koude te trotseren. Here we go!

Hou jezelf warm: laagjes, laagjes, laagjes

De winter betekent dat we onszelf ook een beetje warmer moeten aankleden. Kies daarom voor heel veel laagjes in plaats van één warme wintertrui. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van die gezellige wintertruien (met kerstmis wordt het zelfs een heuse kersttruienavond), maar onderschat de warmte van laagjes niet. De voornaamste reden waarom je beter voor laagjes kiest, is dat deze jouw lichaamswarmte beter vasthouden. Heb je het dan toch een beetje te warm? Dan trek je toch gewoon een laagje uit. Maak je een winterwandeling? Dan is een thermisch shirtje als eerste laag een goed plan!

Omring je met warmte

Van zodra het buiten koud wordt, haal ik meteen mijn fleecedekentjes boven. Heerlijk om jezelf  ‘s avonds gezellig onder dat dekentje te nestelen, al heb ik dan altijd heel veel moeite om dat warme plekje te verlaten! Vorig jaar kreeg ik van een vriendin een heerlijk warm kerstcadeautje. Ze gaf me een prachtige warmwaterkruik (kerstprintje inclusief), en sindsdien zijn de warmwaterkruik en ik dikke vrienden. Kruip je niet graag in dat koude bedje? Leg je warmwaterkruik er dan een uurtje vroeger in, wedden dat het slapen veel beter gaat? Zo’n kruik blijft trouwens een viertal uurtjes warm, ideaal tijdens deze koude wintermaanden.

Zorg dat de koude buiten blijft

Hoewel ik niet zo van die koude houd, vind ik de winter best wel gezellig. Zeker wanneer het buiten ijzig koud is en ik binnen onder mijn dekentje zit. Toch komt er soms nog wat koude naar binnen. Om het binnen gezellig warm te houden, kan een tochtrol een goede oplossing zijn. Je vindt ze in alle vormen en maten. Bij winkels als Blokker en Casa vind je vaak leuke exemplaren. Verder helpen ook rolluiken en gordijnen om op de koudste dagen de koude buiten te houden. Is het echter een zonnige dag? Laat dan alle gordijnen open, je huis kan er zeker enkele graden van opwarmen!

Geniet van warme drankjes

In de winter is het tijd voor heerlijke soepen, warme chocolademelk en heel veel thee. Deze drankjes houden je lichaam warm en maken toch een beetje deel uit van die koude wintermaanden. Ik ben alvast een grote theefan, maar dat wisten jullie waarschijnlijk al. Ik gaf jullie onlangs een paar tips om zelf thee te maken. Hou je meer van een lekkere zelfgemaakte soep? Dan heb ik voor jullie een heerlijk pompoensoep-recept klaar! De winter is trouwens hét moment om die oven wat vaker te gebruiken. Niet alleen om te bakken, maar ook om groentjes, vis of vlees in klaar te maken. Nadien laat je de oven gewoon openstaan, al snel zal jouw keuken een paar graden warmer worden. Een win-win-situatie dus! Eet smakelijk!

Beweeg een beetje

Ook tijdens de wintermaanden is het belangrijk om in beweging te blijven. Ik geef toe, het is toch veel moeilijker wanneer het buiten koud is. Zeker wanneer de avond al om 17u valt, vind ik vaak de moed niet meer om nog actief bezig te zijn. Toch is het heel belangrijk om ook tijdens de de koude maanden te blijven sporten. Niet alleen is het goed voor je immuunsysteem, ook je humeur krijgt een flinke boost. En trouwens, bikini bodies are made in winter!

Comments (1)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

DIY: zo maak je zelf een adventskalender

Volgende post

Mijn favoriete kleine dingen #3