5x doen aan het Gardameer

30 juli 2015

Zoals ik in mijn vorige post al vermeld heb, brachten we onze laatste dagen van de reis door aan het Gardameer. Ik was er zelf nog nooit geweest en ik was echt verrast hoe mooi het er wel niet is. Wij verbleven in het noordelijke deel, in Riva del Garda om precies te zijn, een klein stadje omgeven door bergen en smalle weggetjes. Hoewel de vele toeristen er niet weg te denken zijn, zijn er toch genoeg plaatsjes waar je de nodige rust kunt vinden. Je kan er bovendien heerlijk zwemmen, sporten of gewoon genieten van de natuur. Speciaal voor jullie som ik hier de vijf leukste dingen op die je aan het Gardameer kunt doen.

Ga wandelen of fietsen langs de prachtige rotsen

Een van de mooiste routes aan het Gardameer is ongetwijfeld de Ponale-route. De wandeling begint (of eindigt) in Riva Del Garda en gaat tot Pregasina (een klein dorpje in de bergen). Op de route kom je naast andere wandelaars ook heel wat mountainbikers tegen. Pas dus op dat je niet midden op de weg wandelt, want de mountainbikers komen vaak in volle vaart op je af. De Ponale-route loopt langs de bergen, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het Gardameer, het ideale moment dus om je fototoestel boven te halen. De ruige rotsen, de smalle baantjes en dat wondermooie uitzicht maken de Ponale-route tot een van de meest bewandelde routes langs het Gardameer. Je vindt er bovendien genoeg plekjes waar je kunt picknicken, dus je hoeft je helemaal niet te haasten om de route uit te wandelen.

GardameerGardameer

Ga zwemmen (of varen, surfen, …) in het Gardameer

Deze ligt misschien voor de hand, maar het Gardameer is dan ook zo’n leuke plek om te gaan zwemmen! Als je daarnaast van watersporten houdt, dan ben je hier helemaal op je plek. Je vindt er om de zoveel meter wel een (wind)surfclub of een verhuurder van kajaks en andere bootjes. Wij hadden niet zoveel geluk met het weer en konden jammer genoeg niet het water opgaan. Maar mocht ik nog eens teruggaan, dan doe ik dat zeker en vast wel! In het lokale informatiepunt vind je ongetwijfeld de nodige info. Voor wie het avontuur wil opzoeken, kan je aan het Gardameer ook klimmen of duiken. Op deze site vind je een overzicht van wat je allemaal kunt gaan doen.

Bezoek een van de pittoreske dorpjes

Het Gardameer kent heel veel gezellige plekjes waar je kunt vertoeven. Sirmione is een van de bekendste steden aan het Gardameer. Het bevindt zich in het zuiden van het meer en is gelegen op een schiereiland. De stad is klein, maar gezellig. Je kunt er het kasteel bezoeken, rondslenteren in de kleine straatjes, winkelen en ook fantastisch eten. De stad waar wij logeerden, nl. Riva del Garda is ook zeker een bezoekje waard. Vlak naast de bergen kan je er mooie wandelingen maken en in het kleine centrum kan je er genieten van de Italiaanse specialiteiten. Ten slotte mag je ook Limone en Arco (met het prachtige kasteel) niet missen. Maar je kunt ook (zoals wij deden) gewoon een auto huren en rond het meer rijden, dan ontdek je sowieso de mooiste plekjes!

Gardaland

Ga naar een van de vele pretparken in de buurt

Geloof het of niet, maar aan het Gardameer vind je de meest bezochte pretparken van Italië. Je vind er onder andere Movieland, Gardaland en Sea Life. Wij bezochten Gardaland en vonden het een van de leukste pretparken die we al bezocht hebben. Je vindt er naast een aantal rollercoasters ook heel wat waterattracties en shows. Wij hebben ons alleszins enorm vermaakt en waren ‘s avonds echt doodop!

Bezoek een wijngaard en ga wijn proeven

Als je met de auto onderweg bent, rijd je al snel voorbij tientallen wijngaarden, de ene al indrukwekkender dan de andere. Als je van wijn houdt, bezoek dan zeker een van deze wijngaarden en neem misschien zelfs een flesje of twee mee. Zorg er wel voor dat je op voorhand reserveert. Wij hadden dit jammer genoeg niet gedaan en konden dan ook niet gaan proeven. Maar in de lokale winkels vind je genoeg wijnen van de streek. Het is toch net dat tikkeltje leuker als je weet dat de druiven een paar kilometer verderop worden geplukt!

Uiteraard valt er aan het Gardameer nog zoveel meer te beleven, maar daarvoor was ons reisje misschien nét iets te kort (en het weer misschien nét niet mooi genoeg). Een ding weet ik zeker, ik ga nog eens terug!

Heb je zelf nog tips of leuke ervaringen? Laat het dan zeker weten!

Gardameer

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Op stap in Venetië

Volgende post

Mijn Netflix-favorieten #1