5 redenen waarom jouw bloemen zo snel verwelken

6 redenen waarom jouw bloemen zo snel verwelken

28 oktober 2015

Ik gaf het eerder al aan, ik word echt instant happy wanneer er weer nieuwe bloemen op tafel staan. Die fleuren het huis toch altijd een beetje op. Jammer genoeg heb ik nog steeds geen groene vingers. Mijn bloemen verwelken dan ook altijd sneller dan ik eigenlijk wil. Dus ging ik op zoek naar de oorzaak van mijn verwelkte bloemetjes. Vandaag geef ik dan ook de belangrijkste redenen mee en uiteraard ook de bijhorende oplossing. Want wie wil er nu geen mooi en fleurig boeket bloemen op tafel ? Of je nu af en toe een bloemetje voor jezelf koopt, of net een prachtig boeket van vriendlief hebt gekregen, met deze tips blijven jouw bloemen in topvorm!

Je bloemen staan in koud water

Ook bloemen houden eigenlijk niet van koud water. Beter is het dat je de bloemetjes in lauw water zet. Koud water of zelfs te warm water kan de bloemen kapot maken. Het temperatuurverschil is dan namelijk te groot.

Je snijdt de steeltjes niet schuin af

Voor je de bloemen in het water zet moet je die meestal al bijsnijden, al was het maar omdat ze anders te lang zijn. Let er steeds op dat je de steeltjes schuin afsnijdt. Zo geef je de bloemen een grotere oppervlakte om het water op te nemen.

Je laat de bladeren in het water hangen

Het is okee om een paar bladeren aan de steel te laten, dat oogt soms ook wat mooier. Zorg er echter voor dat er geen bladeren in het water hangen. Deze vervuilen het water waardoor er bacterieën in terechtkomen. Bovendien nemen de bladeren enorm veel water op waardoor de bloemen zelf niet voldoende water kunnen opnemen.

Je bloemen staan een hele dag in de zon

Je zou denken dat bloemen veel zonlicht nodig hebben, en dat is niet geheel onjuist. Toch mag je de bloemen niet in de blakende zon zetten. Ze krijgen het dan namelijk veel te warm en gaan sneller verwelken.

Je ververst het water niet vaak genoeg

Na een paar dagen, afhankelijk van hoe je bloemen eruitzien, zal je het water moeten verversen. Water bevat namelijk snel heel wat bacterieën en dat komt de bloemen niet ten goede. Je snijdt best ook nog eens de steeltjes bij, zo krijgen ze opnieuw een mooi en proper oppervlak om het water op te nemen.

Je verwijdert de dode bloemen niet

Je mag je bloemen nog zo goed verzorgen, uiteindelijk zullen ze toch een keertje verwelken. Zie je al een paar verwelkte bloemen in je boeket? Verwijder deze dan zo snel mogelijk. Ze kunnen je andere bloemen kapot maken en dat willen we natuurlijk niet.

Heel veel succes met jullie volgende boeketje bloemen! Laat me hieronder zeker weten of je de tips bruikbaar vindt. Heb jij misschien nog andere tips?

 

Comments (4)

 • Marlies – GM&PB

  29 oktober 2015 at 16:25

  Handige post zeg!
  Ik wist heel wat van puntjes nog niet, dus ik ga ze zeker toepassen! Ik hou echt van bloemen in huis 🙂

  1. Taïs

   29 oktober 2015 at 16:54

   Dankjewel Marlies! Ik ook, maar ik vond het altijd zo jammer dat ze zo snel verwelkten. Maar nu niet meer ;-)! Succes met je bloemetjes!

 • Barbara

  1 mei 2017 at 20:11

  Top artikeltje!

  1. Taïs

   5 mei 2017 at 22:47

   Bedankt, Barbara ?!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Heerlijke tomaten- en pompoensoep

Volgende post

Mijn favoriete kleine dingen #2