6 tips om die baaldag te overleven

6 tips om die baaldag te overleven

7 oktober 2015

We kennen het allemaal wel. Je wekker loopt te laat af waardoor je holderdebolder zonder ontbijt de auto (of de trein) in moet om dan nét die dag een eeuwigheid in de file te staan (of de trein te missen). Op de koop toe stoot je op het werk nog eens je tas koffie om en lijkt alles die dag fout te gaan. Neem het maar van mij aan, je bent zeker niet de enige die zo nu en dan eens een baaldag heeft. Op sommige dagen kan het niet snel genoeg weer avond zijn, maar met wat tips overleef je die baaldag zonder problemen.

Luister naar vrolijke muziek

Het eerste wat ik doe als ik voel dat het een baaldag wordt, is wat vrolijke muziek opzetten. Hop, de auto in, leuk muziekje op en luidkeels meezingen. Ah, de dag ziet er al heel wat rooskleuriger uit. Misschien gaat niet alles hoe je het die dag zou willen, maar in je hoofd klinken die vrolijke liedjes alvast de hele dag door. Op weg naar huis gaat het vrolijk verder en voor je het goed en wel beseft is die baaldag voorbij. Mijn zomerse playlist is misschien wel perfect voor zo’n baaldag. Liever dansen op muziek uit de tijd van je ouders? Here you go.

Spreek af met vrienden of je lief

Niets kan mij meer opvrolijken dan een fijn moment met vrienden of met vriendlief. Eventjes niet meer nadenken over die baaldag en gezellig samenzitten en lachen om die kleine dingen. Heerlijk! Wie had er ook alweer een baaldag?

Geniet van een heerlijk warm bad

Soms wil je gewoon eventjes alleen zijn en genieten van niets doen. Vul een warm bad met lekker geurende badolie, zet een rustgevend muziekje op en genieten maar. Daarna ben ik weer helemaal ontspannen en zijn al die negatieve gedachten mijn hoofd uit! Geen tijd om een bad te nemen? Een paar minuutjes onder de douche doet ook al wonderen! Eventjes alle negativiteit van je afspoelen.

Ga sporten en loop de baaldag uit je lijf

Op zo’n baaldag is sporten meestal het laatste waar ik zin in heb, maar na een rondje lopen voel ik mij altijd stukken beter! Sporten zorgt ervoor dat we endorfines produceren en die zorgen op hun beurt voor een gelukkig en euforisch gevoel. Sporten maakt dus écht gelukkig! Dus kom van die bank af, haal je sportschoenen vanonder het stof en ga een rondje lopen (of zwemmen, of dansen, of …).

Maak je favoriete gerecht klaar

Wedden dat je van deze tip vrolijk wordt ? Ga naar de winkel en sla alles in wat je nodig hebt om je favoriete gerecht op tafel te zetten. Zeker weten dat je hiermee ook je wederhelft of roommate helemaal happy maakt!

Zet je favoriete film of serie op

Haal deze keer niet die huilfilm boven, maar kies voor een komedie of een serie waarvan je weet dat je zonder twijfel vrolijk wordt. Of kijk gewoon naar een show van je favoriete stand-up comedian! Misschien is het nu hét moment om wat afleveringen van Friends te herbekijken?

En mochten bovenstaande tips die dag niet baten, kruip dan gewoon vroeg je bedje in en onthoud, morgen is er weer een nieuwe dag!

Hoe overleven jullie een baaldag?

Comments (1)

  • Marlies – GM&PB

    9 oktober 2015 at 10:14

    Meestal laat ik zo’n dingen niet echt aan mijn hart komen. Ik probeer altijd positief te zijn en lach het gewoon weg. Maar soms kan het eens helemaal tegensteken en dan kruip ik onder mijn dekentje en kijk een filmpje. Of ik lees een boek dat ik al duizend keer gelezen heb. Op de één of andere manier helpt dat ook 😉
    Aan eten begin ik die dagen meestal niet: gaat gegarandeerd fout :p

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

5 redenen om te wandelen met een asielhond

Volgende post

Zo organiseer je de perfecte brunch