9 dingen die ik deze herfst wil doen

8 dingen die ik deze herfst wil doen!

15 oktober 2017

Hoewel de temperaturen dit weekend opnieuw de hoogte inschieten, begint de natuur stilletjes aan herfstkleuren te vertonen. De blaadjes kleuren bruin, geel en oranje en de avond valt al een pak vroeger dan enkele maanden geleden. Ik haalde ondertussen ook mijn wintergarderobe opnieuw van zolder en wisselde mijn zomerkleren in voor dikke truien en warme sjaals. En daar ben ik niet helemaal triest om, want de herfst heeft nu eenmaal ook z’n charmes. Gezellige boswandelingen gevolgd door warme koffietjes, avondjes in de bioscoop of rode neuzen op het strand, het mag en kan dit seizoen allemaal. Om me helemaal voor te bereiden op de koudere temperaturen, maakte ik een lijstje met dingen die ik deze herfst écht nog wil doen. Zo kunnen mijn weekends de volgende weken al niet meer stuk! Benieuwd naar wat er nog allemaal op de planning staat?

Groentjes halen in de zelfpluktuin

Om die dan nadien te verwerken in een heerlijk gezond stoofpotje met patatjes van bij de boer. Zo’n twee jaar geleden ontdekte ik voor het eerst de zelfpluktuin hier in de buurt, en foei foei foei, want sindsdien ben ik er eigenlijk nog maar amper geraakt. Een namiddagje groenten plukken lijkt me dan ook de perfecte zondagnamiddagactiviteit, al was het maar omdat ik dan nog eens mijn vuile laarzen mag aantrekken en mag ploeteren in de aarde. Joepie! En stiekem ook omdat ik dan trots ben dat ik groentjes er met m’n eigen handen heb uitgehaald.

Ingeduffeld het bos verkennen

Dikke sjaal, mutsje aan en dan maar de natuur verkennen. Ik hou van de geur van de herfst. De geur van afgevallen blaadjes, van bomen en van het bos dat zich stilletjes aan klaarmaakt voor een winterslaap. Ik hou ook van het gevoel dat het kouder wordt, van de frisse wind die je neus doet kriebelen en van al die zuurstof in de lucht. Het bos is nu eenmaal een van mijn favoriete wandelplekjes en in de herfst is dat des te meer het geval.

Griezelen tijdens Halloween

Misschien word ik er stilaan te oud voor, maar ik vind Halloween nog altijd fantastisch tof. Hoewel we toen ik klein was altijd Sint-Maarten vierden, kent mijn nieuwe woonplaats die traditie veel minder. Hier vieren ze Halloween, en al sinds het eerste jaar dat we hier wonen doen we gretig mee. Op 31 oktober ga ik dan ook traditiegetrouw een heleboel lekkers halen in de supermarkt om de kindjes in de straat blij te maken. ‘Snoepjes of je leven’ roepen ze dan, en zo laten ze me natuurlijk niet echt veel keus.

De laatste zonnestralen opzoeken

Jawel, het wordt kouder, en dus kan het ook wel eens deugd doen om snel nog wat zonnestralen op te zoeken. Daarom boekten vriendlief en ik in november een tripje naar het wondermooie Rome. En met temperaturen rond de 20 graden wordt dat zonder twijfel een topweekend. Ik kan niet wachten om de Italiaanse stad te bezoeken en er behoorlijk wat cultuur op te snuiven. Om nog maar te zwijgen van het heerlijke eten, de lekkere wijn en de gezapige mensen. Italië, here we come. Volgende maand mogen jullie dus opnieuw een heleboel reisverhalen verwachten!

Mijn eigen brood bakken

Ik vertelde het nog niet eerder op de blog, maar sinds kort volg ik een jaartje bakles. Om mijn bakskills wat op te krikken en mij te verdiepen in de wondere wereld van cakejes, brood en taart. En dat wil ik vooral tijdens de weekends verder oefenen. Zo leerden we tijdens de vorige les zelf brood bakken (zonder broodmachine, ah ja) en dat moet ik toch echt wel eens thuis proberen. Hoewel het hele proces zo’n vier uurtjes in beslag neemt, zal ik toch wel heel trots zijn als daar mijn eigen bruine boterhammetjes de oven uitrollen. To be continued.

Heel veel boeken lezen

Ik ben sinds kort opnieuw in de (e-)boeken gedoken en dat bevalt me heel goed. Ik koop eigenlijk nog amper echte boeken en ik moet zeggen dat ik al helemaal verkocht ben. Hoewel ik in het begin wat vreesde dat ik dat papier ging missen, begin ik het principe van die e-books steeds meer te appreciëren. Niet alleen beter voor het milieu, maar ook behoorlijk plaatsbesparend en een stuk goedkoper dan echte boeken. En dus moet ik snel wat leestijd inhalen. Begin dit jaar vertelde ik jullie al dat ik meer wilde gaan lezen en dat is precies wat ik de komende weken ga doen.

Walnoten in mijn eigen tuin rapen

Oh ja, wij hebben een echte notenboom in de tuin! En hoewel we dat niet altijd zo leuk vinden (tja, hij zorgt nu eenmaal voor heel wat schaduw tijdens de zomermaanden), is hij tijdens de herfstmaanden toch wel echt geliefd. Onze tuin ligt dan ook steeds vol met heerlijke walnoten, lekker in een slaatje of gewoon als gezonde snack. Ik ben alvast aan het nadenken op welke manieren ik ze nog allemaal kan gebruiken in recepten. Lekker!

Een museum in de buurt bezoeken

Op reis of tijdens citytrips vinden we het altijd leuk om eens een lokaal museum te bezoeken. Het is dan ook de perfecte manier om wat meer over een stad of land te leren en het is ook nog eens gezellig namiddagje weg. Maar hier in ons Belgenlandje doen we dat eigenlijk nooit. Jammer, wat ook hier zijn er zonder twijfel heel wat boeiende musea te vinden. En nu het buiten kouder wordt, is een bezoekje aan een lokaal museum de ideale uitstap. Wie aanraders heeft, mag ze me dus altijd bezorgen!

Je leest het, deze herfst wordt weer druk, druk, druk, maar dan wel op een fijne manier! Ik ben er alvast helemaal klaar voor. Wat zijn jouw plannen?

Comments (6)

 • Rinette – GeldVoorNop

  15 oktober 2017 at 11:30

  Wat een leuke dingen ga je doen! En ze kosten ook bijna niks. Het bos vind ik in de herfst altijd het mooist. Ik denk dat een boswandeling ook op mijn to do lijst gaat deze herfst.

 • Girls-Things

  15 oktober 2017 at 11:37

  leuke plannen! Ik wil ook het bos in en de mooie herfstnatuur op de foto zetten. Lijkt mij ook heel leuk!

 • marjolein

  15 oktober 2017 at 12:02

  Leuke lijst en topidee om ook een keertje weer een museum te bezoeken Dat is alweer een tijd geleden. En tof dat je bakles volgt dat is ook echt een goed idee!

 • Susan | susanblogt

  15 oktober 2017 at 12:08

  Leuke dingen heb je uitgezocht om te gaan doen! Zelf wil ik ook nog eens een museum bezoeken binnenkort en ik heb vorig jaar een keer eigen brood gebakken 😀

 • Sammie

  16 oktober 2017 at 13:01

  Genieten van de zonnestralen doe ik op dit moment 🙂 heerlijk dat zonnetje! Boeken lezen zou ik ook weer eens aan moeten beginnen, veel te lang geleden dat ik een boek heb aangeraakt.

 • Evelien

  26 oktober 2017 at 22:40

  Super leuke en gezellige dingen allemaal die je energie geven tijdens de minder lichtrijke dagen. Ik wil zelf ook vooral meer buitenlucht opsnuiven en boeken lezen. Oh wat kijk ik al uit naar het weekend 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Luchtige chocolademousse

Volgende post

3x toast van geroosterde peperkoek