7 leuke dates voor de herfst

7 leuke dates tijdens de herfst

17 oktober 2015

De herfst is nu echt wel in het land. Overal beginnen de blaadjes van kleur te veranderen en op sommige plaatsen vormen ze al een mooi en kleurrijk bladertapijt. De temperaturen beginnen zo stilletjes aan te dalen en ook de regendruppels hebben ons kleine Belgenlandje reeds gevonden. Om het meeste uit de herfst te halen heb ik voor jullie een aantal leuke herstdates klaarstaan. Niet alleen om met vriendlief door te brengen, want samen met je beste vriendinnen zijn de dates nét zo leuk!

Maak een mooie herfstwandeling in het bos

Ik gaf het eerder al aan, ik hou van de herfst! Een van de dingen die ik tijdens de herfst het liefste doe is wandelen in het bos, waar de paadjes bekleed zijn met kleurrijke bladeren en de geur van de herfst alomtegenwoordig is. Heerlijk! Haal het kind in je terug naar boven en ga op zoek naar de vele verschillende bladeren in het bos of ga gewoon nog eens spelen zoals vroeger! En daarna natuurlijk lekker opwarmen met een warme kop chocolademelk!

Haal de gezelschapsspelletjes boven

Een tijdje  geleden ontdekten we opnieuw hoe leuk het is om samen gezelschapsspelletjes te spelen. Een hele namiddag hebben we gescrabbled, gedamd en yahtzee gespeeld. En dat beetje competitiviteit maakt het alleen nog maar leuker. De verliezer doet de afwas!

Zit gezellig buiten rond het vuur

Haal die vuurkorf maar boven en ga gezellig marshmallows roosteren rond het vuur. Geen vuurkorf of vuurschaal in de buurt? Die bbq waar we deze zomer zoveel plezier aan hebben gehad biedt een goed alternatief. Leg wat lekkers op het vuur en warm gezellig op. Of kruip gewoon lekker dicht tegen elkaar. Gezellig én lekker, wat willen we nog meer?

Ga snuisteren tussen oude spullen op de rommelmarkt

Tijdens het najaar worden er weer heel wat rommelmarkten georganiseerd. Het ideale moment om tussen de oude spullen op zoek te gaan naar nieuwe hebbedingetjes. Misschien vind je wel net dat ene dingetje waar je al zo lang naar op zoek was!

Supporter samen op een voetbalmatch

De voorbije weken was er weer heel wat voetbal op tv, leuk om samen te supporteren voor jullie favoriete voetbalmatch of voor onze dappere Belgen, maar in het echt is het toch nog net even anders! Wij gaan vaak samen voetbal kijken en ik vind het altijd zo leuk om in die sfeer te supporteren. Want hoewel ik niet echt zo’n voetbalfan ben, slaat dat in de tribune plots helemaal om. De perfecte plek voor een date dus!

Ga samen wijn proeven

Het is herfst en dan halen we die flesjes wijn wel eens sneller boven dan in de zomer. De cocktails laten we eventjes voor wat ze geweest zijn, een glaasje wijn is in de herfst en winter toch net wat gezelliger. Waarom niet eens samen wijn gaan proeven op een winetasting? Heel veel lekkere wijn en bovendien ook wel lachen geblazen (of dat kon misschien ook aan de wijn gelegen hebben).

Maak de keuken onveilig met seizoensproducten

Wij vinden het heerlijk om samen te koken. Elk hebben we dan een eigen taak, ik doe de voorbereiding en de hapjes, vriendlief gaat met het hoofdgerecht aan de slag. Leuk om samen een fantastisch gerechtje op tafel te zetten, en nu de herfst is aangebroken kunnen we weer aan de slag met andere ingrediënten. Wat dacht je van pompoen, champignons of heerlijke stoofpotjes?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Zo organiseer je de perfecte brunch

Volgende post

Word een ochtendmens in 5 simpele stappen