9 redenen waarom ik van de herfst hou

9 redenen waarom ik van de herfst hou

23 september 2015

De regendruppeltjes die tegen het raam tikken, de wind die door de bomen raast, de jas die we weer mogen bovenhalen, jawel, de herfst is officieel begonnen. Hoewel er dit weekend nog een paar zonnige dagen op het programma staan, mogen die zomerkleren nu toch stilletjes aan plaats maken voor gezellige truien, warme sjaals en ultrazachte stofjes. Voor velen onder ons is de start van de herfst een beetje een sombere dag, want tegelijk is nu ook de zomer écht wel voorbij. En hoewel ik natuurlijk zelf ook enorm van de zomer hou, vindt mijn gevoelige huidje het stiekem niet zo erg dat het weer eventjes minder warm wordt. Het is weer tijd voor gezelligheid, voor knusse avondjes op de bank en voor herfstwandelingen. Want de herfst kan best wel leuk zijn. Nog niet overtuigd? Speciaal voor jullie som ik hieronder negen redenen op waarom de herfst ook heel wat leuks met zich meebrengt.

Tijd voor veel gezelligheid

Want nu de dagen weer korter worden en de temperaturen buiten stilletjes aan dalen, kunnen ook de kaarsjes en de dekentjes weer vanonder het stof gehaald worden. Niets zo gezellig als kaarsjes en lichtjes die het huis toch wel een beetje dat warme en speciale gevoel geven. Om nog maar te zwijgen van de dekentjes waaronder we ons heerlijk kunnen verstoppen, terwijl het buiten waait en regent.

Tijd om even uit te waaien

Ik vind het heerlijk om tijdens de herfst lange wandelingen in het bos te maken. Zo leuk om door die bruingekleurde blaadjes te stappen en even lekker uit te waaien. Om daarna dan natuurlijk te eindigen met een heerlijk warm drankje, want dat hebben we dan ook wel weer verdiend. Maar natuurlijk is het bos niet de enige plek waar je eens heerlijk kunt uitwaaien, ook aan zee is het tijdens de herfst best leuk. Of waarom niet gewoon in je eigen dorp of stad? Want tijdens de herfst ziet alles er toch een beetje anders uit.

Tijd voor mooie kleuren in de natuur

Deze hangt natuurlijk een beetje samen met het uitwaaien in het bos. Ik vind het heel leuk om te zien hoe de blaadjes van kleur veranderen en alles een beetje rood, bruin, oranje kleurt. Plots verandert het landschap in een blaadjestapijt en wordt alles toch nét dat tikkeltje gezelliger buiten. En die kleuren kan je natuurlijk ook naar mee binnen nemen, want ook daar zorgen ze voor datzelfde warme en gezellige gevoel.

Tijd voor warme thee en chocolademelk

Ik ben sowieso al altijd een theedrinker geweest, maar tijdens de herfst en winter vind ik thee op de een of andere manier toch nog wat lekkerder dan tijdens de andere twee seizoenen. Vlug een beetje opwarmen wanneer we thuiskomen met een warme tas thee, ik kan er echt van genieten. En natuurlijk mag ook tijdens deze tijd van het jaar de warme chocolademelk niet ontbreken. Heerlijk bij het ontbijt of na een lange herfstwandeling.

Tijd om samen knus op de bank te zitten

Wat vind ik het leuk om me op een druilerige dag onder mijn zachte deken te nestelen. Om dan de hele dag of avond niet meer van de bank af te komen. Hoe ik tijdens de zomer steevast de deur uit wil om te genieten van het weer, kan ik in de herfst echt ook eens van genieten van een avondje op de bank. En misschien komt zelfs die waterkruik al eventjes boven.

Tijd voor laagjes, veel laagjes

Brr, wat wordt het koud buiten. Tijd dus voor heel veel laagjes, want dat is toch nog altijd warmer dan enkel die dikke trui. En is het binnen te warm? Dan trek je toch gewoon wat laagjes uit. Ik vind het handig én heb zo nooit meer te warm of te koud! En zo lekker ingeduffeld is toch altijd fijn?

Tijd om lekker veel series te kijken

Nu we weer eens sneller een avondje of dagje op de bank willen doorbrengen, is het ook weer tijd voor al die series die we nog in te halen hebben. Ik gaf jullie een tijdje geleden al een lijstje met must-see series, en er zullen er vast en zeker nog volgen. Vorige week keken we trouwens Narcos uit, de nieuwe Netflix-serie over Pablo Escobar. Zeker een aanrader!

Tijd om te genieten van de regen die op het raam tikt

Ik vind het altijd zo rustgevend om te luisteren naar de druppeltjes op het raam. En dan vooral wanneer ik al mooi ingeduffeld onder mijn donsdeken in bed lig. De regen heeft dus ook wel een prettige kant. Wat vinden jullie?

Tijd om uit te kijken naar de feestdagen

Ja ja, wanneer de dagen beginnen te korten en het buiten koud wordt, begin ik alweer uit te kijken naar de kerstperiode. Mijn favoriete periode van het jaar! Niet dat ik nu al mijn kerstboom zou willen bovenhalen, maar toch, ik kijk er best alweer naar uit. Naar die heerlijke tijd van samenzitten met vrienden en familie, genietend van de lichtjes in de boom, het haardvuur en natuurlijk ook de pakjes!

Wat vinden jullie leuk aan de herfst

Comments (3)

 • Marlies – GM&PB

  25 september 2015 at 13:54

  Ik heb mij ondertussen al verzoend met het idee van de herfst, maar ik ben echt geen fan van alles wat er uit de lucht komt vallen. Elke dag met de auto door weer en wind vind ik vrij stresserend 🙂
  Maar ik kan wel enorm genieten van op mijn kamer zitten onder een dik dekentje met een warme choco in mijn handen, aan het kijken naar mijn favoriete serie, terwijl de regen op het raam tikt. Dat zalige gevoel snap ik helemaal.
  En de kerstdagen, dat is ook gewoon een prachtige periode 🙂

 • Charlie

  30 september 2015 at 07:57

  Oh een wandeling in het bos daar heb ik nu zo’n twee weken zin in! De najaarszon op je snoet en de kleurrijke blaadjes aan de voeten, tof!

  1. Taïs Croes

   30 september 2015 at 08:17

   Inderdaad! Ik kijk er ook al keihard naar uit! ^^

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Mijn favoriete kleine dingen #1

Volgende post

Havermoutpannenkoeken met banaan