Achter de schermen bij Marijn Coertjens

Achter de schermen bij Marijn Coertjens

Drie hoeraatjes, want Gent heeft er een nieuwe hotspot bij! Op 16 februari opende Marijn Coertjens, Belgisch kampioen meesterchocolatier, er namelijk zijn eerste winkel. En die is zonder enige twijfel een bezoekje waard! Met maar liefst 35 verschillende pralines en de lekkerste patisserie en gebakjes, is deze hotspot er eentje om vingers en handen bij af te likken. En dat is dan ook precies wat ik deed tijdens de workshop die ik enkele weken terug mocht bijwonen. Coertjens toonde er hoe je de favoriete praline maakt van zijn vrouw Christa, waarmee hij de zaak startte, en gaf er blik achter de schermen in z’n fantastische zaak in de Burgstraat. Ik kon dan ook niet anders dan deze zeemzoete plek aan jullie voor te stellen.

Toen er enkele weken terug een uitnodiging voor een workshop bij Marijn Coertjens in de bus viel, kon ik niet anders dan érg enthousiast zijn. Coertjens heeft met zijn jarenlange ervaring niet alleen een aantal wereldtitels op zijn naam staan, hij werkte eveneens vijf jaar lang in een van de meest prestigieuze hotels ter wereld, The Peninsula Hong Kong. Samen met zijn vrouw Christa ontwierp hij er prachtige chocoladecreaties en patisseriewerkjes waar menig celebrity van wilde proeven. Tijdens die tijd behaalde hij eveneens brons op de World Chocolate Masters én goud op de Belgian Chocolate Masters. Dat Coertjens chocolade kan maken is dus meer dan ooit een understatement. 

Achter de schermen bij Marijn Coertjens

En toch blijft hij met beide voetjes stevig op de grond. Na z’n fantastische tijd in Hong Kong besloot hij dan ook dat het tijd was om terug te keren naar de roots. Hoewel hij zelf geen Gentenaar is, had hij tien jaar terug reeds verkondigd dat hij ooit nog eens een winkel in het Gentse ging openen. Het 17e eeuwse pand in hartje Gent was dan ook meteen een voltreffer en past perfect binnen het plaatje. Bovendien groeit deze liefdevolle stad elk jaar meer in z’n rol als stad van de smaak. Een match made in heaven dus, eentje waar ik de komende weken meermaals op bezoek wil gaan. Al was het maar om te genieten van de heerlijke geur en de prachtige creaties die hij uit z’n mouw tovert. 

Gent heeft er dus een hotspot bij en die zet je maar beter op je verlanglijstje. Coertjens maakt dan ook geen alledaagse pralines en probeert in elke creatie een eigen verhaal te stoppen. Een opdracht waar hij telkens opnieuw lijkt in te slagen, want ik verloor er alvast m’n hart. En mochten pralines an sich je niet verleiden, dan doen hun mooie versieringen dat alvast wel. Wij volgden de ontwikkeling van de ‘giraf’-praline, een naam die voor zich spreekt en je meevoert naar het verre Zuid-Afrika. Met een wat zurige citroengelei en een zeemzoete hazelnootpraliné behoort deze praline nog steeds tot de favorieten van menig bezoeker (én van vrouw Christa). Het prachtige motief werd trouwens ook door haar ontworpen en is een fantastisch proces van verschillende laagjes chocolade. 

De chocolaterie en patisserie van Marijn Coertjens vind je in de Burgstraat 151 in Gent. Bestellen kan ook via de website of via Facebook

Achter de schermen bij Marijn Coertjens

Geef een reactie