Alix is 1 jaar!

Alix is 1 jaar!

16 januari 2020

Lieve Alix,

Vandaag vieren we jouw 1e verjaardag, een jaar dat enerzijds voorbijvloog, maar anderzijds ook heel bewust dag na dag genieten was. En hoe graag ik hier ook buiten de clichés zou willen blijven, ik kan niet omschrijven hoe magisch dat eerste jaar samen met jou was.

Want jawel, dat ons leven sinds jouw komst enorm is veranderd, dat kan ik onmogelijk ontkennen. Toch heeft dat niet alleen te maken met het feit dat alles sindsdien een beetje sneller en drukker is geworden. Op de een of andere manier heeft die nieuwe drukte er namelijk voor gezorgd dat ik op een bepaalde manier ook veel rustiger ben geworden. En daar ben ik je enorm dankbaar voor.

Je zorgt ervoor dat we wat vaker stilstaan, dat we ook eens omhoog durven kijken, in plaats van alleen maar vooruit, dat we de kleine dingen die jij zo bijzonder vindt, opnieuw leren waarderen. Je zorgt ervoor dat het leven niet alleen maar snel, snel, snel moet, maar dat het af en toe ook eens gewoon traag mag gaan. Dat we durven genieten van het nu en van het moment, van jij die de wereld ontdekt, stap voor stap, soms snel, soms wat trager, maar vooral heel bewust.

Jij ziet dingen die wij als volwassenen al heel lang niet meer gezien hebben. Van de regendruppels op de ramen, de pluisjes op mijn broek tot de belletjes in het water. Je hebt alles gezien en je wilt alles ontdekken. En wat is dat verrijkend. Met de grote R van rijk. Want dat gevoel geef je ons elke dag opnieuw.

Door jou weet ik dat alles altijd goedkomt, dat alle stukjes van de puzzel uiteindelijk op hun plaats zullen vallen en dat ik niet zo vaak moet nadenken. Na een drukke dag is het bij jou nu eenmaal altijd thuiskomen, en dat gevoel kan ik met niets anders in de wereld vergelijken. De manier waarop je naar me lacht, om m’n aandacht roept of jouw handjes in de lucht zwiert om te knuffelen, dat geeft me het allerbeste gevoel ter wereld. En dat kan jouw lieve papa alleen maar beamen.

En ja, het afgelopen jaar was af en toe ook wel eens behoorlijk lastig. Ik ga dat zeker niet ontkennen. Het was zoeken naar een nieuw ritme, zoeken naar mezelf als mama maar vooral ook zoeken naar mezelf als persoon in dit nieuwe leven. Het was niet altijd eenvoudig om dat elke dag te doen zoals ik het me had voorgenomen of had ingebeeld. Maar het is me gelukt, elke dag een beetje beter en elke dag een beetje meer.

Vandaag sta ik dan ook graag gewoon eventjes stil in de drukte van elke dag. Om jou te vieren, mijn zotte madam, mijn bolleke, mijn Alix.

Hiep hiep hoera!

De cakesmash van Alix werd gefotografeerd door Julie van NOIR design.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Romige courgettesoep

Volgende post

Mijn ochtendroutine met een baby