Een beetje jaren tachtig

12 september 2015

Een beetje jaren tachtig: de leukste liedjes uit de eighties.

Ik heb weer een playlist voor jullie klaar! Deze keer hangt er ook een beetje een verhaal aan vast. En heel veel leuke herinneringen. Luister je mee?

Zo’n drie en een half jaar geleden ging ik op Erasmus naar mijn favoriete stad in de wereld, Berlijn! Aaah, wat een heerlijke tijd was dat. Drie maanden leven en slapen in deze fantastische stad, waar alles kan en niets moet. Want dat is Berlijn. Een smeltkroes van culturen, creatieve mensen en muziek, veel muziek. En hoewel de stad vooral bekend staat om de talrijke techno- en elektroclubs, doen ook de jaren tachtig mij steeds terugdenken aan die zalige tijd. De leuke tijden in Berlijn deelde ik met een vriendin die, zonder dat we dat hadden afgesproken, toevallig ook haar stage in deze heerlijke stad deed. En toevallig was ze toen heel erg fan van jaren tachtig liedjes. Wat dan ook steevast door de speakers op haar kleine maar fijne appartementje in de stad klonk.

Terwijl jullie deze post aan het lezen zijn, zijn wij, mijn Berlijn-vriendin en ik, al onderweg naar Rotterdam. Een weekendje weg om nog eens bij te praten, om nog wat herinneringen op te halen en om net als in Berlijn samen nog eens leuke eetadresjes, uitgaansplekken en toffe winkeltjes op te sporen. En dus maakte ik een playlist. Met alleen maar jaren tachtig deze keer. Want dat was nu eenmaal waar we toen naar luisterden. Deze playlist bevat een twintigtal liedjes die mij persoonlijk altijd een beetje terugbrengen.

Have fun! Want dat gaan wij dit weekend ook doen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Inpakken en wegwezen: gratis inpaklijst

Volgende post

Het leukste van Rotterdam in 48 uur