Bloglife: achter de schermen #2

Een blik achter de schermen #2

5 maart 2017

Het mag dan als een cliché klinken, maar wat vloog de tijd opnieuw voorbij. Nog niet zo lang geleden telden we nog af naar het nieuwe jaar en vandaag is het alweer maart. En wat had ik een fijne februarimaand. Niet alleen mocht ik deze maand 26 kaarsjes uitblazen, ik genoot opnieuw van heel wat fijne momenten met vrienden en familie én leerde ook een aantal fijne mensen kennen. Op de blog was het daarom eventjes wat stiller, want zo af en toe probeer ik ook wat extra tijd voor mezelf te nemen. Maar niet getreurd, want er staat opnieuw heel wat leuks gepland voor de komende maanden. Toch blik ik vandaag zoals beloofd nog even terug op de voorbije maand. Een maand met heel wat winterse buien en parapludagen, maar ook met gezellige feestmomenten en vooral veel quality time. Kijk je mee?

Bloglife: achter de schermen #2

De maand februari begon zoals het moest, met heel veel taart, zoetigheden, hapjes en tijd voor vriendinnen. Ik genoot deze maand dan ook meer dan ooit van heerlijk bijpraten, lachen tot je buik pijn doet en gezellig samenzijn. En dat heb ik zo af en toe ook écht wel eens nodig. Zeker tijdens deze druilerige maanden waar onze parapluutjes maar al te vaak opengaan. Jammer, want ik kijk echt wel uit naar de lente. Naar momenten waarop we onze jas eens in de kast kunnen laten hangen, naar zonlicht dat door de ramen schijnt, naar langere dagen en naar lentebloemetjes. Maar voor nu zullen we daar nog even op moeten wachten. En dan zit er niets anders op dan het binnen heel gezellig te maken. Met gezelschapsspelletjes bijvoorbeeld, want die werden de voorbije weken meer dan ooit uit de kast gehaald. Misschien deel ik binnenkort nog wel ‘s mijn favorieten! 

Maar februari was ook de maand waarop ik opnieuw een extra kaarsje mocht uitblazen. Het werden er zesentwintig dit jaar en dat vierde ik maar al te graag. Al behoor ik vanaf nu niet meer écht tot de categorie jongere (denk aan: geen voordeelkaartjes en kortingen meer), ik vond het helemaal niet erg om een jaartje ouder te worden. Zeker niet omdat ik het dit jaar meer dan een keer kon vieren. Zo ging ik gezellig uiteten, zochten we met de vriendinnen de wellness op en kwam mijn familie gezellig langs voor hapjes, koffie en taart. Hoera, wat vind ik het altijd fijn om jarig te zijn! Ik frutselde bovendien eindelijk het heerlijke recept voor oma’s appeltaart los en genoot deze maand van heel wat zoetigheid. Jap, februari was een heerlijke maand! 

Bloglife: achter de schermen #2

En dat kan je trouwens heel erg letterlijk nemen. Zo bezocht ik de patisserie van Marijn Coertjens en kon ik live het ontwikkelingsproces van zijn heerlijke pralines meemaken. En wat hebben die gesmaakt! Ik vond het bovendien heel erg boeiend om ‘m aan de slag te zien en was overdonderd door de manier waarop hij die heerlijke chocolaatjes uit zijn mouw tovert. En alsof er nog niet genoeg zoetigheid aan te pas kwam, woonde ik in februari ook de opening van de Holy Food Market bij. Dé place to be voor foodies als je ‘t mij vraagt, en dat dan ook nog eens in mijn favoriete stad Gent. De 16de eeuwse Baudelokapel in de Gentse Ottogracht is ditmaal het decor voor Gents eerste markthal en doet terugdenken aan de alombekende markten in Barcelona, Kopenhagen of Rotterdam. Ik proefde er guacamole-brownies (té lekker) en genoot er van m’n eerste zelfgemaakte Magnum-ijsje. En alsof dat nog niet genoeg was, ging ik naar huis met echte Gentse neuzekes in alle smaken die je maar kunt bedenken! Jawel, ze zullen er me binnenkort zeker en vast terugzien!

Februari was dus vooral een maand van vieren, quality time en heel veel lekker eten! En dat maart minstens even leuk mag zijn! Hoe was jullie februarimaand? 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Wij gaan terug naar Canada!

Volgende post

Waarom Berlijn nooit meer hetzelfde zal zijn