Couscoussalade met tomaat, komkommer en feta

Couscoussalade met tomaat, komkommer en feta
We kennen allemaal die struggle wel dat we ’s middags graag een gezonde lunch willen klaarmaken, maar dat de tijd ons vaak gewoon ontbreekt. Althans, die ken ik heel goed! Heel snel wordt er dan gewoon een boterhammetje met beleg gegeten of een snel broodje besteld. Jammer eigenlijk, want er bestaan zoveel lekkere lunchideetjes die helemaal niet veel tijd in beslag nemen. Neem nu deze lekkere couscoussalde met tomaatjes, komkommer en feta. Klaar in vijf minuutjes, gezond én lekker als ie fris uit de koelkast komt. Het is een receptje dat ik al jaren klaarmaak en nog steeds een van mijn favorieten is. Het leek me dan ook leuk om het recept eindelijk ook eens met jullie te delen. Bon appétit! Een van de meest gehoorde redenen waarom we niet altijd gezond eten, is tijd. Die ontbreekt ons vaak, we zijn met z’n allen druk druk druk en willen liefst zo snel mogelijk iets op ons bord. Jammer genoeg betekent dat vaak dat we niet altijd de gezondste keuzes maken. En da’s eigenlijk jammer. Want ook een gezonde lunch hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Deze couscoussalade maak ik dan ook vaak ’s ochtends voor het werk klaar. De couscous kan je namelijk snel in de microgolfoven klaarmaken. Dat gaat veel sneller en je hebt ook nog eens veel minder afwas. Ondertussen kan je de groentjes snijden. Gewoon nog even bij de couscous gooien, afkruiden en klaar om ’s middags van te smullen. Ik maak deze gezonde lunch soms voor meerdere dagen klaar en voeg er dan gewoon andere groenten aan toe. Klaar voor het recept?

Couscoussalade met tomaat, komkommer en feta

Ingrediënten voor 2 personen

– 100 gram couscous – 1 komkommer – 250 gram kerstomaatjes – 100 – 150 gram fetakaas – Peper & zout – Italiaanse kruiden – Verse basilicum – Water

Bereiding

– Vul een potje geschikt voor de microgolfoven met de ongekookte couscous. Voeg water toe aan het potje tot de couscous nét onder water staat. Verwarm 2 minuutjes op 600 watt. Roer goed om, voeg opnieuw water toe en herhaal. – Was de groentjes en snij ze in kleine stukjes. Verbrokkel daarna de fetakaas. Pluk nog wat blaadjes verse basilicum en snij in reepjes. – Kruid de gegaarde couscous met peper, zout en Italiaanse kruiden. Voeg er de gesneden groentjes en de feta aan toe en werk af met de verse basilicum. – Verdeel je lunch over twee potjes en bewaar in de koelkast. Smakelijk!

Geef een reactie