5 plekjes die ik dit jaar wil bezoeken

5 plekjes die ik dit jaar wil bezoeken

14 januari 2017

Een nieuw jaar begint vaak met een aantal goede voornemens. Beloftes die we aan onszelf maken en waar we ons graag aan willen houden. Toch zijn veel van die beloftes maar moeilijk waar te maken, ze zijn té ambitieus of veelal weinig realistisch. Ook ik wil dit jaar heel graag weer gezonder eten, meer sporten en misschien ook een beetje minder piekeren. Maar niet elke dag. Want dat houd ik nu eenmaal niet vol. Tussen die goede voornemens zitten dit jaar echter ook een paar dromen. Plekjes die ik maar wat graag wil bezoeken. Want reizen, da’s nu eens écht een goed voornemen. Het is de ideale ontspanning, we zijn even weg uit de dagdagelijkse sleur, we doen nieuwe indrukken op en komen terug met een vat vol verhalen, ervaringen én een aandenken dat we voor altijd koesteren. Om die reden deel ik vandaag vijf plekjes die al een tijdje op m’n verlanglijstje staan. Klaar om mee te dromen? 

Cap Gris-Nez

5 plekjes die ik dit jaar wil bezoeken

In 2016 ontdekte ik samen met vriendlief voor het eerst de Opaalkust. Op nog geen twee uurtjes rijden vind je dit stukje prachtige natuur met uitgestrekte vlaktes, zandstranden en eindeloze uitzichten. Wij bezochten er Le Touquet, maar net zo prachtig is naar het schijnt Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez. Twee plekjes die al een tijdje op m’n verlanglijstje staan voor een weekendje weg. Omdat vriendlief en ik nu eenmaal fervente wandelaars zijn, ben ik dan ook vast en zeker van plan er dit jaar eens naartoe te gaan. Voor een dagje of misschien wel een nachtje ter plaatse. Hoewel het plekje de voorbije jaren aan interesse won en Cap Gris-Nez een toeristische trekpleister is geworden, zijn er toch nog steeds genoeg wandelpaadjes die wegleiden van de grote drukte. Hopelijk kan ik dit jaar dan ook m’n eigen ervaringen met jullie delen. 

Kopenhagen

5 plekjes die ik dit jaar wil bezoeken

Kopenhagen staat al jaren op mijn verlanglijstje en daar zijn een aantal goede redenen voor. Naast het feit dat ik helemaal dol ben op Scandinavië, denk maar aan het eten, het design, de mentaliteit en de mensen, spreekt de stad me ook nog om een aantal andere redenen aan. Zo is het de hoofdstad van Denemarken, het land waar volgens onderzoek de gelukkigste mensen ter wereld wonen. En dus wil ik daar echt wel eens heen. Daarnaast bezocht ik Scandinavië in het verleden nog maar één keer – Stockholm was het dan – en dat beviel me zo goed dat ik sindsdien droom om er nog eens terug te gaan. Al een aantal keer dachten vriendlief en ik eraan om een rondrit door Scandinavië te maken, maar om de een of andere reden kwam het er nog niet van. Dus staat een citytripje naar deze bruisende stad nu hoog op het verlanglijstje. Oh ja, wist je al dat er een Hay House is in Kopenhagen? Jawel, een heuse winkel van het gelijknamige designmerk. En daar moet ik toch echt wel eens naartoe! 

Mechelen

5 plekjes die ik dit jaar wil bezoeken

Volgens velen is Mechelen een van de mooiste steden van ons Belgenlandje, en dus wil ik deze stad echt eens een bezoekje brengen. Naar jaarlijkse traditie verblijven vriendlief en ik graag eens een weekendje in eigen land en dus wordt deze stad wellicht onze volgende stop. Naast gezellige eetplekjes en een uitgebreide shoppingstraat, heeft deze stad namelijk een rijke geschiedenis en kan je er als cultuurliefhebber je hartje ophalen. Naast de bekende Sint-Romboutstoren staat de stad ook bekend om z’n Speelgoudmuseum, z’n Kruidtuin en z’n Gouden Carolus, hét bier van de stad waar zelfs Keizer Karel wist van te genieten. Perfect dus voor een weekendje weg en bijgevolg helemaal niet zover weg. Ik kijk er alvast naar uit om de stad te ontdekken. 

Québec

5 plekjes die ik dit jaar wil bezoeken

In 2016 bracht ik voor het eerst een bezoekje aan het wonderlijke Canada. En wat was ik onder de indruk. Adembenemende natuur, azuurblauwe meren en opvallende bergtoppen. Meer nog, het was de meest bijzondere reis die ik ooit gemaakt heb en het valt dan ook niet te verwonderen dat ik er terug naartoe wil. Weg van alle drukte, midden in de natuur vind je namelijk de échte rust die we in ons eigen kleine landje soms moeilijk terugvinden. Dat het op de bucket list van heel wat mensen staat, is dan ook geen verrassing. Daarom besloten we om in 2017 terug te gaan. Naar de andere kant van het land ditmaal, naar de prachtige natuur van Québec en Ontario. Hoera! Een plekje op m’n lijstje dat ik in 2017 dus écht mag ontdekken. Een plekje waar ik nu al stiekem over zit te dromen, hoewel het nog een halfjaartje wachten is. Maar de pracht van Canada maakt dat wachten vast en zeker goed! 

Zeeland 

5 plekjes die ik dit jaar wil bezoeken

Het lijstje sluit ik graag af met een gezellig plekje dicht bij huis. Bij onze Noorderburen is het namelijk aangenaam vertoeven in Zeeland. Ik was er zelf nog nooit, maar hoorde al zoveel goeds over deze regio dat ik het nu toch wel eens zelf wil ontdekken. Net als aan de Opaalkust, waan je je in Zeeland meteen ver weg van huis, met mooie duinen, uitgestrekte wandelpaadjes en de nodige rust. En dat laatste, daar hebben we zo nu en dan allemaal wel eens nood aan. 2017 staat dus duidelijk in het teken van rust en ontspannen. Want da’s een van de weinige voornemens waar ik me écht eens aan wil houden.

Wat wil jij nog graag eens bezoeken?  

Comments (4)

 • De Maeyer Ingrid

  15 januari 2017 at 15:55

  Ik kijk alvast uit naar je avonturen en verslag uit Canada, staat bij ons hoog op het lijstje, net als Kopenhagen! Een roadtrip door Schotland staat ook nog op de verlanglijst en een citytripje NY dromen we ook nog van…dromen mag hé?

  1. Taïs

   15 januari 2017 at 19:24

   Wauw, een roadtrip door Schotland moet inderdaad ook prachtig zijn! En dromen mag zeker, het moet zelfs! Deze zomer breng ik zéker en vast verslag uit over Canada. Ondertussen kan je mijn avonturen in British Columbia wel al lezen op de blog ;-)!

 • Sofie

  26 januari 2017 at 19:33

  Ben zelf een dag naar Mechelen getrokken in de zomer, was echt leuk! En Zeeland is ook een aanrader. Vriend en ik brachten er een erg gezellig weekendje door. Veel kalmer dan de Belgische kust en fijner om te wandelen.

 • Hannelore // au pays des merveilles

  20 februari 2017 at 22:37

  Een dagje Mechelen staat bij mij ook op de planning, ik hoor er steeds zoveel goeds over!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Zelfgemaakte granola (gezond!)

Volgende post

Een winterse playlist