Dingen die me blij maken #1

Dingen waar ik de afgelopen weken blij van werd

10 april 2020

Zo’n vier weken zitten we in ons Belgenlandje al in lockdown, of beter, een light versie daarvan zoals onze regering het graag uitdrukt. Feit is, we mogen ons kot niet meer uitkomen (behalve als dat écht nodig is) en dat is best een vreemd gevoel. Toegegeven, ik had het er in het begin moeilijker mee dan nu. Alles went, zeggen ze, en dat geldt ook wel een beetje voor deze situatie. Waar ik in het begin nog echt ‘mijn draai’ moest vinden in dit 24/7-thuis zijn, ben ik er ondertussen wel aan gewoon geraakt. Ik doe de dingen vandaag ook een pak bewuster dan daarvoor, en dat doet me ook nadenken over de positieve elementen. Daarom wil ik weer wat vaker terugblikken op wat me blij maakt. Here we go:

1. Oh zo cliché, maar wat een zalig weer is dat hier al geweest de voorbije weken? Heel dankbaar dat wij een tuin hebben en in een leuke buurt wonen waar we gezellig kunnen wandelen. Dat betekent: achter onze woonwijk is een stukje op de ‘boerenbuiten’ met velden, koetjes en schaapjes. En ik vind dat zalig om te ontspannen.

2. De coronaperiode brengt mensen figuurlijk een stuk dichter bij elkaar. Er wordt al eens vaker gebeld of gevideochat, er worden heel veel mooie initiatieven georganiseerd én, zonder twijfel het allerbelangrijkste, er is een enorm respect voor alle mensen die ervoor helpen zorgen dat iedereen de nodige (medische) ondersteuning heeft tijdens deze lockdown. 

3. Ik heb weer meer tijd om te sporten, of beter, ik kan er meer tijd voor maken. Een viertal weken geleden ben ik gestart met BodyBoss en ik vind dit zoveel leuker dan naar de fitness gaan. Ik zit nu in week 5 en heb echt het gevoel dat ik al een pak fitter ben geworden dan daarvoor. Binnenkort schrijf ik hier wellicht nog wel iets over!

4. Omdat Alix nu ook niet meer naar de crèche gaat, zijn we 24/7 bij haar. En hoewel dat met momenten best pittig kan zijn (mevrouwtje weet goed wat ze wil), besef ik ook hoe uitzonderlijk het is dat we nu zoveel weken samen kunnen spenderen. Ondertussen leerde ze ook stappen en leren we haar steeds beter kennen. Het is fantastisch om te zien hoe zo’n klein meisje echt al een heel eigen karakter heeft ontwikkeld.

5. Ik word oprecht blij van de mooie initiatieven die veel van onze handelaars ondernemen. En ik heb daar onwijs veel respect voor, want voor hen is deze periode niet vanzelfsprekend. Restaurants leveren nu aan huis, bloemetjes worden aan de voordeur afgezet en cadeautjes en chocolaatjes kunnen snel een hart onder de riem steken.

6. We nemen veel meer de tijd voor alles, zoals voor koken bijvoorbeeld. Zo bestelden we nu al twee keer de foodbox van 15gram en stonden we dus al een aantal keer samen in de keuken te rommelen. Dit is trouwens mijn favoriete foodbox, met makkelijke receptjes en porties die meer dan groot genoeg zijn. Met de code INVITETC6258 krijg je trouwens 15 euro korting op jouw box.

En nu ben ik heel benieuwd naar hoe het met jou gaat! Ben je nog steeds aan het werk of ben je noodgedwongen tijdelijk werkloos? En hoe probeer jij deze periode positief door te komen? Laat het me weten in de comments!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Ovenschotel met pastinaak, zoete aardappel, feta en walnoten

Volgende post

Appelcake met walnoten en rozijnen