DIY: cadeautjes verpakken met bruin papier

DIY: cadeautjes verpakken met bruin papier

18 december 2015

Daar is ie weer, de kerstcadeautjes-stress! Dit jaar ben ik eindelijk eens goed voorbereid, bijna alle pakjes liggen al onder de boom en dat een week voor kerstmis! Meestal ren ik op 23 december als een gek het winkelcentrum rond op zoek naar die laatste pakjes, maar niet dit jaar. Al die pakjes moeten echter ook nog eens een mooie verpakking krijgen, en daarvoor ging ik dit jaar eens aan de slag met bruin papier. Mocht je het gemist hebben, bruin papier is dit jaar helemaal in. Je ziet het overal voorbij komen, niet alleen om cadeautjes te verpakken maar ook op tafels of in winkels. Bruin papier is niet alleen goed voor de portemonnee, het past dan nog eens perfect bij die mooie groene en rode kerstkleuren. Nog niet overtuigd? Ik geef jullie een aantal voorbeelden hoe je met bruin papier aan de slag kunt. Have fun!

Om deze pakjes te maken heb je volgende zaken nodig: een rol bruin papier en  rood-witte draad (vind je bij AVA). Bij Hema kocht ik  wit papier, wit-gouden draad,  een pons met kerstboom (of ster, …) om figuurtjes uit te drukken en cadeaulabels. Om nog wat extra kleur toe te voegen gebruikte ik nog enkele dennetakjes. De kerstster voor in de boom kocht ik bij Action. Hieronder vind je zes verschillende inpakmogelijkheden.

verpakken2

1. Hier werkte ik met wit papier waaruit ik een strook knipte. Ik wikkelde de strook rondom het pakje en werkte af met het rood-witte lint. Het pakje werkte ik af met een cadeaulabel en een dennetakje.  ★ 2. Dit flesje werkte ik aan de bovenkant af met het rood-witte lint en een dennetakje. Je kunt er ook een snoepje van maken en aan beide kant afserken met het lint. ★ 3. Met de pons maakte ik kleine kerstboompjes uit wit papier die ik op het pakje kleefde. Ik werkte af met het wit-gouden lint en maakte op het einde een strikje.

verpakken1

4. Deze eenvoudige variant krijg je door het rood-witte lint een paar keer rond het pakje te wikkelen en daarna af te werken met een dennetakje.  ★ 5. Hier vinden we hetzelfde concept terug, maar koos ik voor een kerstster (eigenlijk voor in de boom) in plaats van het takje.  ★ 6. Hier werkte ik met een zakje uit bruin papier (ook te koop bij AVA of Hema). De bovenkant plooide ik om en knipte ik tot een kraagje. Met een perforator maakte ik in het midden van het kraagje een gaatje. Ik werkte af met het witte lint en rode stippen.

Het mag duidelijk zijn, ik ben fan van bruin papier, en ik hoop dan ook dat ook jullie kerstboom volgende week heel wat prachtige kerstcadeautjes mag verwelkomen. Vrolijk kerstfeest!

 

Comments (1)

  • Mariska

    19 december 2015 at 13:57

    Ik moet ook nog inpakken, dit is een super leuk idee! Het is echt heel leuk geworden 😀

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

DIY: Rendier kerstkaartjes om zelf te maken

Volgende post

5 feestelijke hapjes voor kerst en nieuw