DIY: geurstokjes voor in huis

DIY: geurstokjes voor in huis

19 mei 2016

Elk huis heeft zo zijn eigen geur. De geur van thuiskomen, van gezellig samenzijn en van mooie momenten. Toch vind ik het heerlijk om mijn huis te vullen met de geur van de lente, van verse was of van bloemen. En dus koop ik geregeld geurstokjes, want die geven je huis weken tot maanden die heerlijke geur die we allemaal zo aangenaam vinden. Jammer genoeg zijn geurstokjes vaak een beetje prijzig, en dus besloot ik om zelf aan de slag te gaan. Met wat etherische oliën en houten prikkers maakte ik mijn eigen geurstokjes, en zo kan ik bovendien eindeloos variëren. Da’s goed voor mijn huisje, en voor mijn portemonnee! Laten we dus maar snel aan de slag gaan.

Wat heb je nodig voor deze geurstokjes?

DIY: geurstokjes voor in huis

Om zelf je geurstokjes te maken, hoef je slechts een paar benodigdheden in huis te halen:

– een leuk flesje
– satéstokjes
– geurloze babyolie of water
– etherische oliën (die vind je bij bijvoorbeeld bij Holland & Barrett)
– kleurrijke lintjes om je flesje af te werken

En zo maak je het!

DIY: geurstokjes voor in huis

Vul de flesjes eerst met water of geurloze babyolie. Ik koos voor een combinatie van de twee, zo verdampt het water minder snel en blijft de geur langer in je huisje. Je kan natuurlijk ook gewoon voor water kiezen, dan moet je de flesjes iets sneller bijvullen.

DIY: geurstokjes voor in huis

Vul het flesje nu met een etherische olie naar keuze. Ik kocht mijn flesjes bij Holland & Barrett. Je vindt er heel wat verschillende geurtjes, en dus zit er zonder twijfel ook wel eentje tussen die je zelf lekker vindt. Vul het flesje met 20 à 30 druppels, afhankelijk van de grootte van je flesje. Ruikt het volgens jou nog niet sterk genoeg? Voeg dan nog een aantal druppels toe.

DIY: geurstokjes voor in huis

Nu is het tijd om de satéstokjes toe te voegen. Na een tijdje kan je de stokjes eens omdraaien, dan geven ze nog beter hun geur af. Werk je flesje af met een kleurrijk lintje of met wat washi-tape. Dat maakt het flesje nog een stukje vrolijker én huiselijker!

DIY: geurstokjes voor in huis

Ziezo, jouw zelfgemaakte geurstokjes zijn klaar. Zet ze op een leuk en centraal plekje in je huis, zo geniet je het meest van hun geur. Dit is wellicht een van de makkelijkste diy’s ooit op de blog, en het is er zonder twijfel eentje waar je nog lang van zult genieten!

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

De leukste plekjes in Dublin

Volgende post

Een roadtrip plannen, hoe begin je daaraan?