Rendier kerstkaartjes om zelf te maken

DIY: Rendier kerstkaartjes om zelf te maken

15 december 2015

Ik herinner me nog altijd hoe onze kast vroeger volstond met kerstkaartjes. Sinds we met z’n allen veel meer tijd op het internet doorbrengen, zijn de kerstkaartjes echter in aantal afgenomen. Jammer, want ik vond het altijd zo leuk om zo’n leuk kaartje uit de brievenbus te halen. Een kerstkaartje dat we zelf ondertekend hebben om iemand een prettig kerstfeest te wensen. En wat is er nu leuker en persoonlijker dan een zelfgemaakt kaartje?  Speciaal voor kerstmis maakte ik deze Rudolph-kaartjes, toch nog altijd the most famous reindeer of all.

Rudolph en het bijhorende liedje kennen we allemaal wel. Zijn very shiny nose mocht deze kerst dan ook niet ontbreken. Op de kerstkaartjes staat de rode alombekende neus dan ook centraal. Om deze kerstkaartjes zelf te maken heb je helemaal niet veel nodig. Eerst en vooral kies je een mooie bol rode wol uit. Let er wel op dat de wol niet té dik is, anders kan het papier wel eens scheuren. Naast wol hebben we ook een bijhorende naald nodig. Om de rest van het kaartje te maken heb je nog het volgende nodig:

– schaar
– passer en potlood
– bruine en zwarte stiftjes
– wit papier (200 gram)
– rode enveloppen

Begin met het afmeten van de enveloppen. Knip uit het wit papier de kaartjes. Zorg ervoor dat je de kerstkaartjes een halve centimeter kleiner knipt, zodat ze gemakkelijk in de enveloppen passen. Daarna teken je met een passer de omtrek van de neus. Je kunt uiteraard ook al de ogen en het gewei tekenen, zo weet je onmiddellijk of de afstanden kloppen.

Met de naald op de passer kan je kleine gaatjes prikken in de cirkel die je zonet getekend hebt. Zorg ervoor dat de gaatjes dicht genoeg bij elkaar liggen, zodat er niet te veel witruimte tussen de wol zit. Trek de wol er langs de achterkant door. Daarna verbind je alle gaatjes met elkaar. Doe dit tot de cirkel helemaal rond is en knoop de restjes stof op het einde dicht aan de achterkant. De neus van Rudolph is afgewerkt. Nu alleen nog de oogjes en het gewei toevoegen en het kerstkaartje is klaar om te versturen.`

DSC_3045

Dit kerstkaartje is perfect voor de feestdagen. Ik vind ‘m niet alleen schattig, hij is ook nog eens superzacht en staat prachtig tussen alle andere kaartjes! Verras jouw vrienden en familie dit jaar dus eens met een zelfgemaakt kerstkaartje, ze zullen ongetwijfeld van jouw Rudolph-kaartjes houden!

Wat vind jij ervan? 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

9 leuke kerstfilms die je moet gezien hebben

Volgende post

DIY: cadeautjes verpakken met bruin papier