DIY: bloemen inpakken doe je zo

DIY: zelf bloemen inpakken

13 maart 2016

Hoera, de lente is dit weekend écht wel in het land. De vogeltjes fluiten, het zonnetje schijnt en de dagen beginnen eindelijk weer langer te worden. Op de bloemetjes buiten moeten we nog heel eventjes wachten, maar bij de bloemist zien we al weer aardig wat kleurtjes opduiken. En wat is er nu leuker dan zo’n mooie bos verse bloemen? Als het van mij afhangt, kan een huis écht niet zonder. Of het nu voor mezelf is of voor iemand anders, een bosje bloemen geven doet altijd plezier. Zeker als ze er dan nog eens prachtig verpakt uitzien. Natuurlijk kan de bloemist dit als geen ander, maar het zou zonde zijn om het niet ook eens zelf uit te proberen. Hoe je dat doet? Dat lees je in deze diy!

DIY: bloemen inpakken doe je zo

Begin met het uitknippen van een vierkant stuk papier. Hoe groot dat precies moet zijn, hangt af van je bosje bloemen. Ik probeer het papier vooraf al eens dicht te plooien, zo zie ik ook onmiddellijk of het stuk papier groot genoeg is. Je knipt beter een te groot stuk uit, dan kan je dat nadien nog bijknippen. Doe een elastiekje rond je bloemen, zo vallen ze niet uit elkaar.

DIY: bloemen inpakken doe je zo

De wortels van de bloemen wikkel je eerst in wat keukenpapier. Daarna wikkel je er wat plastic folie rond. Op deze manier blijven je bloemen mooi vochtig.  De rechterkant mag je ook al een of twee keer naar binnen plooien.

DIY: zelf bloemen inpakken

Vouw nu de linkerkant naar binnen toe. De onderkant mag je naar boven vouwen. Het eindresultaat ziet eruit zoals op de foto.

DIY: zelf bloemen inpakken

Vouw nu de rechterkant naar binnen en kleef vast met een stukje plakband.

DIY: bloemen inpakken doe je zo

Voor de finishing touch knoop je er nog een lintje rond. Leg er een strikje in en voilà, jouw bosje bloemen is af! Tijd om er iemand gelukkig mee te maken! Op deze simpele manier kan je eigenlijk iedere bos bloemen inpakken. Je kan naar hartelust afwisselen met kleurtjes en strikjes.

DIY: zelf bloemen inpakken

Wat dacht je bijvoorbeeld van dit voorbeeld? Omdat de bloemetjes hier wit waren, koos ik voor een vrolijk bollenmotiefje. Wat kleur zou hier trouwens ook niet misstaan. Geniet van jullie bloemetjes en van dit heerlijk zonnige weekend, want dat is alvast wat ik vandaag ga doen!

DIY: zelf bloemen inpakken

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Kookboek: in de keuken met Dagen Zonder Vlees

Volgende post

Quiche met courgette en geitenkaas