DIY: zelf theezakjes maken

DIY: zo maak je zelf theezakjes

13 oktober 2016

Buiten wordt het stilletjes aan weer een pak kouder, en dus grijp ik al snel naar die deugddoende kop thee om me binnen wat op te warmen. Ik schreef op de blog natuurlijk al eerder over thee. Dat ik een echte theeleut ben, is voor velen onder jullie wellicht al lang geen geheim meer. Hoewel je in de winkel heel wat voorverpakte zakjes kunt kopen, kies ik veel liever voor verse thee uit de theewinkel. Maar omdat het vaak zo’n gedoe is met dat thee-eitje, ging op zoek naar een andere manier. Ik vul m’n theezakjes daarom graag zelf. Erg handig voor thuis, en perfect als cadeautje! Bovendien kan je zo heel snel je eigen theevariaties creëren. En vandaag toon ik jullie hoe.

Wat heb je nodig voor je eigen theezakjes?

– Voorgemaakte theefilters (vind je in sommige supermarkten of bij Dille & Kamille)
– Leuke touwtjes
– Een nietjesmachine
– Een schaar
– Leuk dik papier
– Je favoriete thee

Zo maak je je eigen theezakjes

Neem een theefilter bij de hand en knip hem, indien nodig, aan de bovenkant wat bij tot de gewenste grootte. Vul je theefilter met je favoriete theesoort. Je kan hier bijvoorbeeld met verse producten werken of een aantal theevarianten met elkaar vermengen. Klik hier voor wat meer inspiratie voor je eigen thee. Plooi de opening van de theefilter nu tweemaal dubbel, zodat er geen thee verloren kan gaan. Knip een kort lintje touw en niet het bovenaan je theezakje. Het zakje is nu perfect gesloten.

Knip nu een lang stukje papier uit en vouw dubbel. Stop het uiteinde van het lintje tussen het papier en lijm (of niet) vast. Je kunt er bijvoorbeeld een leuke boodschap op schrijven als cadeautje. Of je kan kiezen voor een aantal verschillende motiefjes om het op te fleuren. Ga zo door tot je het gewenste aantal theezakjes gemaakt hebt.

Cadeautip: stop de zelfgemaakte theezakjes in een leuke theedoos en verpak. Wedden dat je scoort met je homemade cadeautje?

Comments (3)

 • rowan

  14 oktober 2016 at 09:27

  Wat ziet dit er mooi en schattig uit! Inderdaad heel erg leuk als cadeautje!

  1. Taïs

   19 oktober 2016 at 20:59

   Dankjewel! Ja, hé, als je er een hele doos van kunt maken is het ook nog ‘s heel persoonlijk :)!

 • Iris

  18 oktober 2016 at 11:23

  Ik ben dus zo iemand die gewoon de voorgemaakte theefilters gebruikt als zakjes. Maar dit is eigenlijk veel handiger. En als je er dan een heleboel in het voren maakt dan voelt losse thee niet als zo’n “gedoe”, waardoor ik altijd alsnog sneller naar de voorverpakte thee grijp.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Mijn favoriete kleine dingen #11

Volgende post

Ouderwetse rijstpap met vanille