Een blik achter de schermen #3

Een blik achter de schermen #3

29 maart 2017

Het einde van maart is alweer in zicht. En dat betekent dat ik je opnieuw een kijkje achter de schermen gun in mijn eigen leventje. Eentje dat de voorbije weken behoorlijk goed gevuld was met heel wat activiteiten. Toch is het ook voor mezelf wel eens leuk om nog even terug te blikken op wat ik de voorbije weken zoal heb uitgespookt. Want terwijl de weken vliegensvlug voorbij lijken te gaan, is dit hét moment om ook eventjes stil te staan bij dat alles. En dan laat ik jullie graag eventjes meekijken. Van weekendjes weg in Mechelen en de Ardennen over gezellige dinertjes tot concertjes in Brussel, maart was een maand waarbij ik geen moment de tijd kreeg om stil te staan. Tot vandaag. 

Maart begin zoals een maand hoort te beginnen: met een fantastisch concert van een van mijn favoriete bands ter wereld, The XX. En wát een ervaring was het opnieuw. Ik ontdekte ze enkele jaren terug op een van de zomerfestivals en was vanaf de eerste gitaarnoot fan. Iets was altijd zo is gebleven, ook al veranderden ze ondertussen ietwat van stijl en gingen ze van melancholische deuntjes naar dromerige meezingers. Het is vooral hun eeuwige bescheidenheid die me bleef intrigeren, en dat was tijdens dit concert niet anders. De korte onderbreking voor een jongeman die z’n meisje ten huwelijk vroeg op het podium maakte de show compleet. Het ging van rustige wiegeliedjes naar een heuse DJ-set waar Jamie XX opnieuw het beste van zichzelf gaf. WAT EEN AVOND! Jawel, in hoofdletters, want da’s hier meer dan ooit gepast.

En alsof het weekend nog niet mooi genoeg startte, vertrok ik op twee dagen later met vriendlief richting Mechelen. In de regen weliswaar, maar ach, dat hield ons niet tegen om deze gezellige stad te ontdekken. Het weekend werd gestart met een heerlijke portobello-burger, gevolgd door een heuse trappenloop in de Sint-Romboutskathedraal en een deugddoende koffie om weer op te warmen. Nadat we ons toch aan een wandeling in de regen gewaagd hadden, was het eventjes tijd om op te warmen. En hoe kon dat beter dan met een smakelijk kaasplankje en een kleine wijnproeverij bij Unwined. Het werd een weekend om u tegen te zeggen, en de broodnodige tijd met z’n tweeën werd eindelijk eens goed ingehaald. Maar daar bleef het niet bij. Twee weken later vulden we opnieuw onze weekendtas. Ditmaal voor een weekendje met tien vrienden in de oh zo schone Ardennen. En opnieuw namen we ook de regen mee in onze valies. Helaas. Maar we lieten ons niet kennen en genoten met volle teugen van de onmiskenbare rust, de heerlijke stokbroden (én american pancakes) en de fijne tijd samen. Want soms is dat echt wel eens nodig.

De drukte tijdens de weekendjes vertaalde zich echter ook naar drukke tijden op het werk. Niets nieuws, al was het ditmaal net dat tikkeltje drukker en vond ik tijdens de week maar weinig momentjes voor mezelf. Maar dat weerhield me niet om ook dan af en toe eens de pauzeknop in te drukken. Met een etentje bij l’Envie bijvoorbeeld, waar we de kookkunsten van een echte chefkok ontdekten dankzij Jong Keukengeweld. Een echte aanrader trouwens, dat Jong Keukengeweld, tenminste als je nog geen 30 bent. Want dan is het helaas te laat. Maar voor alle anderen is het dé manier om eens op bezoek te gaan bij een echte chefkok, om nieuwe smaken te ontdekken en om te genieten in een prachtige setting van de heerlijke keuken. 

Maart stond dus duidelijk opnieuw in het teken van eten. Iets wat ook op de blog de komende weken duidelijk voelbaar zal zijn. Want na een kort weekje offline, dringt het steeds vaker tot me door dat het vooral de uitwerking van nieuwe receptjes is die me zo inspireert, die me blij maakt en die me overtuigd om te blijven schrijven. Vooral ook omdat ik er zoveel voor terugkrijg. En da’s helemaal aan jullie te danken. Bedankt dus, lieve lezer, voor de fijne complimentjes, voor de aanmoedigingen en voor de lieve woorden die jullie me zo af en toe wel eens toefluisteren. Het is en blijft een fantastische manier om even mijn gedachten aan de kant te schuiven, of nog beter, ze op papier te zetten. En dat ik ze mag delen met jullie maakt het allemaal nog net een tikkeltje mooier.

Tot binnenkort!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

4 simpele tips om gezond te eten

Volgende post

Zo organiseer je een gezellige paasbrunch