Een deuntje Canada

19 juni 2016

Het is zeven uur ‘s ochtends. Ik word wakker van het geluid van de vogels in het bos. Wanneer ik het deurtje van de tent open, kijk ik uit op de prachtige natuur. Metershoge bomen, kabbelende rivieren en een ongehoorde rust maken hier dagelijks deel uit van het ontbijt. Ik draai me nog even om, maar besef dan dat de dagen te kort zijn om die fantastische natuur hier zomaar te laten liggen. We maken ons vlug klaar voor een nieuwe dag vol ontdekkingen, wandelingen en uitzichten die geen uitleg behoeven. British Columbia, wat ben je mooi!

Na een paar dagen in Vancouver en Victoria, ruilden we namelijk de stad in voor de ongerepte natuur. Vancouver Island kwam als eerste aan de beurt, en dat bracht ons alvast meteen in de juiste sferen. Met slechts 750.000 inwoners en een oppervlakte die nog steeds een stuk groter is dan ons Belgenlandje, wordt dit eiland gekenmerkt door uitgestrekte landschappen waar je nog die echte rust kunt ervaren.

Om al dat moois te ontdekken, brengen we ook best wat uurtjes door on the road. En tijdens zo’n roadtrip hoort natuurlijk een aangepaste playlist. Canada heeft heel wat veelbelovend talent en zeemzoete deuntjes van eigen bodem, en dat is dan ook net wat we de roadtrip dat extraatje geeft. De diepblauwe meren, torenhoge bomen en kronkelende weggetjes vormen het perfecte scenario voor de gezellige gitaarmuziekjes. Het is dan ook niet verwonderlijk waar deze artiesten hun inspiratie vandaan haalden.

Ik ga hier alvast nog een tweetal weekjes genieten van al dat moois, en met deze playlist kunnen ook jullie al wat in de juiste sfeer komen. Tot snel!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Zo overleef je een lange vlucht

Volgende post

Ijsthee met perzik