Pastasalade met scampi, spekjes en zongedroogde tomaatjes

Pastasalade met scampi, spekjes en zongedroogde tomaatjes

23 juli 2020

Er zijn zo van die gerechtjes die nooit vervelen en die je minstens één keer per maand of zelfs per week kunt blijven eten. Ik heb dat met deze pastasalade met scampi en spekjes, die ik echt wel elke week zou willen klaarmaken. Vooral in de zomer vind ik een frisse pastasalade eigenlijk echt een fantastisch alternatief voor boterhammetjes. Maar dan mag het natuurlijk niet te veel tijd in beslag nemen. Deze pastasalade met scampi, spekjes en zongedroogde tomaatjes is daarvoor perfect. Een beetje surf ‘n turf noemen ze dat ook wel, en ik vind die combinatie verrassend lekker.

Het is soms zoeken naar alternatieven voor die dagelijkse lunch. Wanneer de tijd me ontbreekt, grijp ik dan ook nog steeds, net zoals vroeger, naar een snelle boterham met beleg. Dat kan echter wel eens vervelen, en dan wissel ik graag af met een snelle pastasalade. Ik heb deze pastasalade met scampi en spekjes nu gemaakt met witte farfalle, maar als je hem iets gezonder wilt maken, kan je natuurlijk ook voor een volkoren variant kiezen. Dat vult namelijk veel langer dan witte pasta en je hoeft er ook minder van te eten om een voldaan gevoel te hebben. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 2 personen

– 250 gram farfalle
– 10-12 scampi’s
– 100 gram spekblokjes
– 10 zon- of halfgedroogde tomaatjes
– een handjevol pijnboompitten
– 10 mozzarellabolletjes
– twee lente-uitjes
– 1 teentje knoflook
– peper en zout
– olijfolie

Bereiding

– Kook de farfalle beetgaar in gezouten water. Gebruik daarvoor een grote kookpot.
– Pel de scampi’s en kruid ze af met peper en zout.
– Zet een pan met olijfolie op het vuur, plet de knoflook en bak lichtjes aan. Voeg daarna de scampi’s toe. Twee minuten bakken aan elke kant is perfect. Zet daarna aan de kant.
– Bak de spekblokjes in een pan zonder olie. De spekjes bevatten uit zichzelf al voldoende vetstof. Voeg er de pijnboompitten kort aan toe tot ze bruin kleuren.
– Halveer de zongedroogde tomaatjes en mozarellabolletjes. Snijd ook de lente-ui in kleine ringetjes.
– Voeg alle ingrediënten samen in een grote pot en roer goed om. Kruid af met nog wat peper, zout en olijfolie.

Vorige post

Mijn Netflix-favorieten #6

Volgende post

Mijn favoriete natuurlijke verzorgingsproducten