Mijn favoriete kleine dingen #10

Mijn favoriete kleine dingen #10

1 augustus 2016

Het is een doodgewone maandag. Na een nieuwe eerste werkdag, open ik de voordeur. Ik hang mijn jasje aan de haak en besluit me dan maar in de zetel te ploffen. Nog wat moe van het voorbije weekend denk ik na over de voorbije weken. Het is alweer augustus. Zoals dat zo vaak gaat tijdens de zomermaanden, is de maand juli weer in sneltempo voorbijgevlogen. Ondertussen begint het buiten te regenen. Waarschijnlijk het resultaat van die prachtige zomerweken waarvan we met z’n allen weer eventjes mochten genieten. Fijne regendruppeltjes tikken enthousiast tegen het raam. Ik bedenk me dat het tijd is om jullie opnieuw mee te nemen naar de voorbije maand. Want het was opnieuw een maand met heel wat fijne momenten. Zo vierde ik de Gentse Feesten, was het tijd voor heel wat gezellige bbq’s en kon ik eindelijk weer wat tijd inhalen met vriendinnen. Nieuwsgierig? 

Het lijkt alweer eeuwen geleden dat ik jullie vertelde dat ik op reis ging vertrekken. Waar juni dan ook vooral in het teken stond van reizen, ging ik in juli opnieuw aan het werk. En da’s toch altijd weer een beetje wennen na zo’n tijdje in het buitenland. Toch stond er in juli weer heel wat leuks op de planning. Zo waren we nog geen vierentwintig uur terug in ons Belgenlandje, of ik stond alweer een drankje te sippen op de babyborrel van vrienden. Niet alleen vond ik het erg leuk om heel wat mensen terug te zien, het was ook prachtig weer en dat vonden we natuurlijk fantastisch. Na een dagje heerlijk uitslapen op zondag en een gigantische berg strijk, zat de vakantie er echter echt wel weer op. De eerste week leken we dan ook maar niet te wennen aan het aangepaste uur, aan de dagdagelijkse routine en vooral, aan het voortdurende zitten op het werk. En dus maakten we dat grotendeels goed door elke avond een fikse wandeling te maken. (Of had Pokémon Go! daar misschien iets mee te maken?). 

Van dansen op de familiebarbecue tot het oog in oog staan met een echte wallaby, juli had alvast heel wat in petto voor ons. Na drie weken vakantie was het dan ook tijd om heel wat bij te praten met familie en vrienden. En oh ja, ik kreeg een nieuwe fiets cadeau van vriendlief (later meer daarover!). Zo kan ik eindelijk met de fiets naar oma rijden, is de bakker een prettig uitje op zondagochtend geworden en kunnen we de buurt nu ook met een tweewieler verkennen. Zo gingen we alvast de zomerse sfeer in Kortrijk opsnuiven en ontdekten we gezellige weggetjes tussen de weiden. Om nog maar te zwijgen van de heerlijke uitstapjes naar zee, de gezellige picknickjes in het park en de wandelingen langs de vijver in de buurt. En dan was er nog de Gentse Feesten. Perfect om eindelijk nog eens bij te praten met vriendinnen, om te genieten van hoe mooi Gent wel niet is en om te mijmeren over die studententijd die ooit nog zo dichtbij leek. Jawel, juli was fantastisch, en ik kijk alvast uit naar een volgende heerlijke zomermaand. Jullie ook? 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Roadtrip door West-Canada: van Vancouver tot Calgary

Volgende post

Wooninspiratie: een 'nieuwe' slaapkamer