Mijn favoriete kleine dingen #11

Mijn favoriete kleine dingen #11

9 oktober 2016

De voorbije maand ging opnieuw met rasse schreden voorbij. ‘t Was een drukke maand, een maand waarbij ik eigenlijk maar weinig de tijd kon nemen om even stil te staan. En dus komt dit maandelijkse overzichtje perfect op tijd. Een momentje waarop ik even kan overlopen wat ik de voorbije maand zoal gedaan heb, wat me blij maakte en vooral, welke kleine dingen opnieuw erg belangrijk bleken te zijn. Met een heerlijk jazzmuziekje op de achtergrond en een grote kop dampende muntthee naast me, neem ik jullie opnieuw mee in de voorbije maand. Een maand met voornamelijk goede voornemens. Kijk je mee?

Wat meer tijd voor mezelf 

De maand september was er eentje waarin ik maar weinig tijd vond om stil te staan. En toch is zo af en toe eens stilstaan nochtans iets wat we met z’n allen veel vaker zouden mogen doen. Hoewel we er vaak de tijd niet voor lijken te hebben, zijn het net die dingen die ons de energie geven om te blijven gaan. Tijdens de maand september probeerde ik daarom elke dag een halfuurtje stilstaan in te plannen. Ik schafte me een nieuw yogamatje aan, zocht de perfecte playlist en nam de tijd om yoga te ontdekken. En toch slaagde ik er ook hier niet in om me er elke dag toe te bewegen. Een goed voornemen dus voor deze maand. Want nu de dagen opnieuw korter worden en de temperaturen de laagte ingaan, is wat tijd maken voor jezelf geen overbodige luxe. Een heerlijk warm badje, een avondje met een goed boek op de bank, een heerlijke herfstwandeling of gewoon een dagje niks doen. Alles mag en alles kan, zolang we er maar af en toe de tijd voor nemen.

Wat meer tijd voor de blog 

Jullie zullen het misschien wel gemerkt hebben, maar de voorbije weken was het ook ietsje rustiger op de blog. Ik slaagde er na een lange werkdag niet altijd in om nieuwe content voor jullie te schrijven, maar maak dat de komende weken opnieuw dubbel en dik goed. Zo kunnen jullie vanaf nu tweewekelijks een receptje op zondag vinden. Want dat jullie lekkerbekken zijn, dat heb ik al veelvuldig ondervonden. De focus zal vanaf nu ook meer liggen op bewust leven. Iets waar ook ik steeds vaker wat tijd aan probeer te besteden. Want het leven is te kort om niet af en toe stil te staan. Om te kiezen voor wat je écht gelukkig maakt. Om te doen wat je altijd al wilde doen. En dus mogen jullie heel wat meer artikels vinden over hoe ook jij wat meer bewustzijn in je leven kunt brengen. Al was het maar omdat het nu eenmaal herfst (en winter) wordt en we dan allemaal wel wat meer warmte kunnen gebruiken.

Wat meer tijd voor wat me blij maakt 

Dat het leven vaak veel te snel voorbijvliegt, dat staat vast. Ik hoeft het jullie wellicht niet te vertellen. Soms heb ik het gevoel dat de weken echt voorbij vliegen. Zonder dat ik het vaak doorheb, is het alweer maandag. Tijd voor een nieuwe week op ‘t werk. Een plek vol fijne mensen, fijne opdrachten en fijne dagen, neem dat maar van me aan. Maar toch, het weekend lijkt toch altijd net iets te kort te zijn. Een extra belletje naar mijn ouders, een onverwachts fietsritje naar oma en opa of een gezellig avondje met je beste vriendin, ‘t zijn toch nog steeds die dingen die het leven zo fijn maken. En dus vond ik het de voorbije maand extra belangrijk om daar een klein beetje meer tijd voor vrij te maken. Van een te gekke dansavond met mijn schoonfamilie (mijn voetjes zijn nog aan het bekomen) tot een heerlijke dinnerdate met vriendlief, september was toch opnieuw een maand waarbij ik ook enorm genoten heb. Een trend die ik in oktober heel graag (en zelfs nog wat meer) wil doorzetten.

Hoe was jullie maand?

Comments (4)

 • Iris

  9 oktober 2016 at 15:57

  Wat een mooie post en ik snap precies wat je bedoelt. Dat probeer ik ook te doen. Voor mij is het blog trouwens ook bij uitstek een plek waardoor ik het gevoel heb iets meer bij de dingen stil te kunnen staan.

  Ik hoop dat Oktober voor jou een maand is waarbij dat allemaal nog wat meer lukt.

  1. Taïs

   9 oktober 2016 at 16:53

   Dankjewel, Iris! Inderdaad, via het bloggen maak je daar inderdaad toch net wat meer tijd voor :)! Een hobby met een pluspuntje dus! Ik wens jou ook een prachtige oktobermaand toe!

 • Justine

  12 oktober 2016 at 15:56

  Het is misschien een detail, maar: supermooie onderzetter voor je thee!

  1. Taïs

   12 oktober 2016 at 16:29

   Ooh, maar ‘t zijn de details die het hem meestal doen, hé! Dankjewel zeg :)!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Uitgetest: 30 Days of Yoga with Adriene

Volgende post

DIY: zo maak je zelf theezakjes