Mijn favoriete kleine dingen #12

Mijn favoriete kleine dingen #12

6 november 2016

Het was de voorbije weken een klein beetje stiller op de blog dan anders. De wekelijkse berichtjes naar de buitenwereld verdwenen eventjes naar de achtergrond. Niet dat ik het bloggen de voorbije maand niet meer leuk vond. Of dat ik er eventjes geen zin meer in had. Nee, het was gewoon eventjes tijd om wat meer tijd voor mezelf te maken. Want zoals ik jullie deze maand reeds vertelde, is tijd voor jezelf maken soms iets wat we té vaak lijken te vergeten. Ik besliste daarom dat het tijd was om eventjes m’n eigen raad op te volgen, en het wat rustiger aan te doen. Wat ik de voorbije maand dan allemaal wél deed? Dat deel ik op deze herfstige zondag graag in een nieuwe recap. 

Oktober was een fantastische maand. Hoewel de werkweken in sneltempo voorbijvliegen, probeer ik des te meer te genieten van de heerlijke momentjes nadien. Oktober ging dus gepaard met heel wat gezellige avondjes met vriendlief, maar ook met familie en met vrienden. Ik genoot erg van de vele dinertjes, van het vele bijpraten en van het gezellige samenzijn tot in de vroege uurtjes. Ik ontdekte opnieuw dat tijd maken ook beloond wordt met tijd krijgen. Klinkt logisch, maar toch durfde ik dat de voorbije maanden ook wel eens te vergeten. 

Ik vergat vaak te genieten van de kleine momentjes, en ging zonder veel na te denken mee op het veel te snelle ritme van het leven. Tot ik besefte dat stilstaan misschien wel datgene was wat ik écht nodig had. En dat bleek maar net zo te zijn. Eventjes stilstaan is dus niet altijd slecht. Een wijze vriendin vertelde me onlangs dat we onszelf nu eenmaal té veel druk opleggen. En dus zijn we zijn bang om te falen, bang dat het niet loopt zoals we willen en vooral bang om daar uiteindelijk aan toe te geven. Durf dus af en toe ook even stil te staan, en durf vooral doen wat jou écht gelukkig maakt. 

Oktober ging dus gepaard met oneindig veel uitstapjes. Zo bracht ik heel wat tijd door in mijn geliefde Gent, praatte en lachte ik tot diep in de nacht met heel wat fantastische mensen en ontdekte ik opnieuw wat me écht blij maakt. Maar meer dan dat besefte ik dat ik door dat stilstaan ook een pak zelfverzekerder ben geworden. De dingen waarover ik twijfelde bleken maar al te vaak overbodig te zijn. Ik maakte een aantal belangrijke keuzes en hakte knopen door. Stilstaan ging voor mij dus voornamelijk gepaard met vooruitgang. En laat dat nu net zijn wat we eigenlijk allemaal wel eens nodig hebben.

November belooft dus opnieuw een fantastische maand te worden. Een maand met heel wat etentjes, uitstapjes en heel veel tijd met vrienden en familie. Ik hoop dat november ook voor jullie heel wat moois mag brengen. Ik ben er volgende week alvast terug met een heleboel nieuwe schrijfsels en hersenspinsels. Maar voor vandaag probeer ik gewoon te genieten. Want da’s nu eenmaal het mooiste wat er is. 

Comments (1)

  • Iris

    7 november 2016 at 12:02

    Wat een mooie post <3 En zo waar. Ik hoop dat November je heel veel goeds brengt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Quinoa met tomaat en buffelmozzarella

Volgende post

Vijf tips bij het kopen van een eigen huis