Mijn favoriete kleine dingen #4

Mijn favoriete kleine dingen #4

30 januari 2016

Het is alweer een heel eindje geleden dat er een nieuwe terugblik op de voorbij maand online kwam. Zeven weken om precies te zijn. En hoewel ik jullie had beloofd om jullie een maandelijks kijkje in mijn leven te gunnen, vond ik daar de voorbije weken amper de tijd voor. Dus krijgen jullie nu een extra lange blik op wat ik de voorbije weken allemaal heb meegemaakt. Van de overgang van oud naar nieuw, tot een weekendje Eindhoven én niet te vergeten een nieuwe job. Laat dat overzicht maar komen!

Jap, jullie lezen het goed. Sinds begin januari ben ik niet meer op mijn zelfde werkplekje terug te vinden. Na lang overwegen en een nog langere zoektocht, besloot ik uiteindelijk om 2016 met een ommezwaai in te zetten. En dat beviel mij de voorbije weken behoorlijk goed. Een nieuwe start op een nieuwe plek, waar mijn creativiteit plots weer de kop opsteekt, waar ik uitgedaagd word en waar ik mij, dankzij al die fijne mensen en reacties, na amper vier weken best al heel erg thuisvoel. Na amper een weekje eindigde mijn eerste vrijdag al met een nachtelijk feestje, waar ik tot in de vroege uurtjes zowat aan al mijn nieuwe collega’s gedag mocht zeggen. Een fantastisch begin met een hopelijk nog mooier vervolg.

Mijn favoriete kleine dingen #4

Voor ik die maandag echter met bibberende handjes de deur van mijn nieuwe werkplek opende, trokken vriendlief en ik er eerst nog eens op uit. Naar Eindhoven om precies te zijn. Nieuwjaar vieren in een wegrestaurant, het is eens iets anders. En het verwonderde mij trouwens hoeveel mensen er op die eerste dag van het nieuwe jaar onderweg waren. Op weg naar familie, of misschien, net als wijzelf, op weg naar een weekendje met z’n tweetjes, ontsnappend aan al dat feestgedruin op een plekje ver weg. Hoewel het bij ons natuurlijk ook weer niet zo ver was. Na een drietal uurtjes rijden en een frietje onderweg, kwamen we aan in Eindhoven. Het begon al lichtjes te schemeren wanneer we onze spullen op de kamer achterlieten. We besloten om eerst nog een duikje in het water te nemen om ons daarna rond een gezellig tafeltje te nestelen. De wijn vloeide rijkelijk en het werd algauw tijd om ons bedje op te zoeken. De eerste dag van het jaar was alvast geslaagd.

Mijn favoriete kleine dingen #4

De volgende dag waren we al vroeg aan het ontbijt. We gingen namelijk gaan outletshoppen in Roermond, op een boogscheut van Eindhoven. Hoewel ik eigenlijk maar één kledingstuk kon scoren (wegens mijn maat die toch nét iedere keer toevallig uitverkocht was), was het erg gezellig. Na een geslaagde dag besloten we om terug te keren naar het hotel. Na een deugddoend badje in een veel te grote badkuip, schoven we aan voor een tweede avondje heerlijk dineren. Die nacht belandden we na veel wijn en heel wat rondjes ‘Mens erger je niet’ moe maar voldaan in ons bedje. Zondag sloten we af met een bezoekje aan Eindhoven. Het Philips Museum is een echte aanrader, en toen we na een eindje stappen plots de Vapiano ontdekten, was ons weekend meer dan geslaagd!

Mijn favoriete kleine dingen #4

Een fijn begin van 2016 dus, en er staan alweer heel wat fijne dingen op het programma. Zo is het binnenkort mijn verjaardag (én die van een paar vriendinnetjes, hoera!) en komen er weer heel wat leuke feestjes aan. Zo gaan we met de vriendinnen een escape game spelen en ga ik met mijn collegaatjes gaan moorddineren (als dat al een werkwoord is?). En natuurlijk zijn we druk bezig met het plannen van onze trip naar Canada. Mocht je dat gemist hebben, dan kan je hier alles over onze plannen lezen.

Hoe heb jij het nieuwe jaar ingezet?

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Travel bucketlist: kamperen in British Columbia

Volgende post

Maandagse muziekjes #1