Mijn favoriete kleine dingen #5

Mijn favoriete kleine dingen #5

6 maart 2016

Buiten begint het stilletjes aan al wat warmer te worden, de zon schijnt al wat vaker en ook de bloemetjes beginnen beetje bij beetje open te bloeien. De lente is nog niet helemaal in het land, maar dat belet mij niet om toch al dat lentegevoel in huis te halen. Ik heb alvast mijn paasbloemetjes gekocht en ook op de blog wordt het de komende weken een paar graden warmer. Ondertussen is ook de kortste maand van het jaar alweer voorbij, en hoewel we er dit jaar een extra dagje aan mocht breien, vloog de voorbije maand toch weer pijlsnel voorbij. En da’s ook niet verwonderlijk, want elke week stond er heel wat leuks op de planning. Hoog tijd dus om een kijkje in de voorbije maand te nemen. Lees je mee?

De maand begon alvast met een nieuwe rubriek hier op de blog: maandagse muziekjes! Een rubriek die ik in het leven riep omdat ik, zoals jullie ondertussen wel weten, dol ben op muziek. Er gaat dan ook geen dag voorbij waarop ik niet naar muziek luister, en dat deel ik dan ook graag met jullie. Ik was van plan om wekelijks een nieuwe lading nieuwe (of oude) liedjes met jullie te delen, maar door omstandigheden kwam ik er vaak niet toe. Dat betekent echter niet dat er geen nieuwe deuntjes meer aankomen. Ik gooi het vanaf volgende maand gewoon over een andere boeg. Geen wekelijkse maandagse muziekjes dus, maar een maandelijkse versie, waardoor ik  onmiddellijk heel wat meer muziekjes met jullie kan delen. Terwijl ik dit bericht schrijf, luister ik trouwens naar het album van Leon Bridges. Een fantastische soul-artiest die ik in mijn eerste maandagse muziekjes al eens aan bod liet komen, en hij klinkt hier dan ook frequent door het huis.

Mijn favoriete kleine dingen #5

Februari stond, naast de grote portie muziek, ook in het teken van feestjes, verjaardagen en heel veel leuke momenten met vrienden en vriendlief. Zo vertelde ik jullie onder andere over onze nachtelijke escapades (in dit geval mag je dat wel heel letterlijk nemen) in het Ieperse. We namen er met z’n zessen deel aan een escape game, waar we binnen het uur een vooroorlogs huis met heel wat geheimen moesten zien te ontvluchten. Een uitdagende (maar niet onmogelijke) opdracht, ware het niet dat we nét die paar minuten te kort kwamen om te ontsnappen. Jammer, maar een fantastische avond was het alvast wel. Niet alleen bewezen we maar weer eens wat een geweldig team we zijn, we bleken ook weer eens het meest enthousiaste team ooit te zijn!

Februari was ook de maand waarin ik mijn 25e verjaardag mocht vieren. Wat vind ik het altijd leuk om jarig te zijn, om samen te zijn met de mensen die ik het liefste zie en om gewoon écht te genieten! Ik kreeg érg leuke cadeautjes (later meer daarover) en genoot er dit jaar opnieuw met volle teugen van. Vijf-en-twintig jaar, ‘t is toch een beetje een mijlpaal, niet? Ik schreef er dan ook graag een klein stukje over op de blog. Want nu die kwarteeuw voorbij is, is het plots tijd voor heel wat nieuwe vragen en verwachtingen. Iets waarin wel meer mensen zich blijkbaar herkenden, want ik kreeg dan ook erg veel fijne reacties op dit stukje. Net zoals op het stukje waarin ik jullie vertelde dat vriendlief en ik een jaar samenwonen! Hoera! Het sokkenprobleem is trouwens nog steeds niet opgelost, maar volgens ‘betrouwbare’ bronnen zou de wasmachine ze blijkbaar écht wel opeten (tja, vriendlief had dus toch gelijk..)!

Mijn favoriete kleine dingen #5

Februari was ten slotte de maand waarin ik heel veel lekkers mocht eten en ontdekken. Zo kreeg ik voor mijn verjaardag het Dagen Zonder Vlees boek, waarover ik jullie aanstaande donderdag meer vertel. De foto hierboven toont alvast een van de heerlijke gerechtjes uit het boek. Mijn verjaardag zelf stond trouwens ook in het teken van eten, want ik nodigde mijn vrienden uit voor een birthday brunch. Ik probeerde weer eens wat nieuwe receptjes uit, zoals deze frittata’s en stelde mijn eigen koffiebar samen. Ik vond het alvast heel gezellig samen, en de dag sloten we traditioneel af met een heerlijk pakje Belgische frietjes! Een perfecte verjaardag als je ‘t mij vraagt, die ik enkele dagen later nog eens opnieuw mocht vieren met mijn schoolvriendinnetjes! Ook zij wilden mij dolgraag het DZV-kookboek geven (blijkbaar kennen ze echt wel te goed), maar dat werd uiteindelijk het Shoot!-boek van Zilverblauw. Over Zilverblauw vertelde ik jullie vorig weekend al iets meer, en misschien komt er binnenkort ook nog wel een review aan. Vandaag prutste ik alvast een dagje met de manuele stand van mijn camera, een topcadeau dus alweer!

Februari was dus opnieuw een fantastische maand, en ik ben benieuwd wat maart ons ditmaal brengt! Ik krijg alvast weer heel erg veel zin in het jaarlijkse paasfeest (en de bijhorende chocolade-eieren)! Jullie ook?

Mijn favoriete kleine dingen #5

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

5 tips voor een stressvrije brunch

Volgende post

Kookboek: in de keuken met Dagen Zonder Vlees