Mijn favoriete kleine dingen #6

Mijn favoriete kleine dingen #6

3 april 2016

Vrijdag ging april alweer van start. Een nieuwe maand met nieuwe avonturen, uitstapjes en heel veel nieuwe blogposts. Maar vooraleer ik daarover begin, is het eerst tijd voor een terugblik op de voorbije maand. Maart was een beetje een maand van hoogtes en laagtes, van prachtige momenten en verschrikkelijke dieptepunten. En dat geldt volgens mij voor iedereen wel een beetje. Ons vertrouwde Belgenlandje is nog steeds in rouw, en dat zal nog wel een tijdje zo blijven. In onze veranderende maatschappij wordt het steeds moeilijker om perspectieven te zien, om niet mee te gaan in alle negatieve berichtgevingen van de voorbije weken. En toch. De voorbije maand stonden er ook heel wat mooie momenten op het programma. Mooie momenten, die me nog lang zullen bijblijven, want het zijn die momenten die we met ons moeten meedragen in tijden zoals nu, waar heel veel onzekerheid heerst.  En dus neem ik jullie graag mee naar die mooie momenten. Want samen moeten we vooral mooie herinneringen creëren, geluksmomentjes die we toch allemaal zo hard nodig hebben.

Mijn favoriete kleine dingen #6

Maart stond, ondanks alles, in het teken van heel wat mooie geluksmomentjes. Zo vierden vriendlief en ik ons vijfjarig samenzijn, gingen we een aantal keer heerlijk uiteten om dat te vieren en ontdekten we voor het eerst Leuven. En dat laatste kan best een perfect weekendje weg genoemd worden. Op vrijdag vertrokken we al vroeg richting Leuven. Beiden namen we namelijk een extra dagje verlof, zo konden we des te meer genieten van dat weekendje op stap. Na een paar keer rond Leuven gereden te hebben (tja, die wegenwerken hadden ons weer mooi op het verkeerde been gezet), kwamen we rond de middag eindelijk aan in ons kleine, maar gezellige hotelletje. En dat was meer dan perfect te noemen. Op nog geen vijf minuten wandelen van het centrum én met een heerlijk ontbijtje de dag nadien, konden we Leuven vanaf dat punt perfect verkennen.

Op dag 1 gingen we lunchen bij de Burger Folie, een fantastisch burgerrestaurant dat je zeker eens moet bezoeken wanneer je eens naar Leuven gaat. Nadat we ons buikje rond hadden gegeten, was het tijd om de kleine straatjes te verkennen. We ontdekten er heel wat leuke, kleine winkeltjes en maakten een grote wandeling. ‘s Avonds gingen we eten bij Zoff, waar we een prachtig tapasbord bestelden. Een klein beetje aan de dure kant, maar de sfeer en het heerlijke eten maakten eigenlijk alles goed! Nadien zakten we af naar Bar Louis, waar we aan de toog een aantal heerlijke drankjes uitprobeerden. De volgende dag gingen we op zoek naar de leukste designadresjes, en met succes. Hier zet ik de leukste adresjes voor jullie op een rijtje. Het weekend sloten we af in café De Metafoor, waar we bij een biertje (en er staan er heel wat op de kaart) en een chipke een van de vele gezelschapsspelletjes speelden! Topcafé dus, als je ‘t mij vraagt! Moe maar voldaan keerden we terug richting West-Vlaanderen, ons weekendje zat erop.

Mijn favoriete kleine dingen #6

Na een best wel bewogen week, was het vorig weekend tijd voor Pasen. Een feest dat eigenlijk net op tijd kwam, want het was tijd om wat quality time met familie door te brengen. Zoals elk jaar vierden we Pasen bij mijn oma en opa. Oma had zoals altijd weer veel te veel heerlijke hapjes gemaakt (niet dat we dat erg vonden) en een veel te grote Paastaart besteld! Het was een gezellige dag, en nog een leukere avond, met een horrorfilm op het programma en een bange ik die niet meer alleen in het huis durfde rond te lopen. Maar hé, ‘t was weer tof geweest, en dat is toch wat telt, niet?

En na zo’n bewogen maand met ups en downs, is het alweer tijd voor een nieuwe maand. Een maand met heel wat leuke uitstapjes op het programma en ook weer heel wat nieuwe blogposts. Zoals jullie wellicht gezien hebben, was ik er in maart eventjes een weekje uit, een weekje om even na te denken over wat ik precies wilde doen en schrijven. En een weekje waarin ik het eigenlijk ook helemaal niet gepast vond om hier over zorgeloos eten, diy’en en ander leuks te schrijven. Maar nu ben ik weer helemaal terug, met heel wat nieuwe ideetjes, inspiratie en vooral leuke posts! Want hier kan het wél eventjes zorgeloos zijn. En is dat niet net wat we allemaal een beetje nodig hebben?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Interieur: 5 hippe adresjes in Leuven

Volgende post

Maandagse muziekjes #3