Mijn favoriete kleine dingen #7

Mijn favoriete kleine dingen #7

5 mei 2016

Terwijl ik deze post publiceer, zit ik in de auto op weg naar de luchthaven in Zaventem. In een minibusje, samen met vriendlief en mijn schoonfamilie! Hoera, eindelijk nog eens een tripje naar het buitenland. En met dit leuk nieuws in het achterhoofd, is het hoog tijd om de vele leuke momentjes van de voorbije maand eventjes met jullie te overlopen. Want wat is de maand april opnieuw in sneltempo voorbijgevlogen?!

April was dan ook een maand met heel wat gezellige momentjes, momentjes die ik vooral thuis doorbracht. Want jawel, de vermoeidheid sloeg weer toe en na een aantal drukke weken kon ik alleen nog maar slapen. Gelukkig ontdekte ik deze maand ook de osteopaat, en die hielp me er in een maandje ook weer onmiddellijk vanaf! Drie hoeraatjes voor de osteopaat dus, iemand die ik trouwens ook heel wat andere mensen kan aanraden. Want, zoals ik eerst foutief dacht, kan je er ook terecht voor heel wat meer dan rug- en nekpijnen. Zo ontdekte ze dat de zware vermoeidheid eigenlijk afkomstig was van een langere periode van stress, nog een cadeautje van het najaar dus. Iets wat mijn dokter jammer genoeg niet via een bloedonderzoek kon terugvinden. En om een lang verhaal kort te maken, dankzij haar hulp en de pilletjes die ze me voorschreef, ben ik er na een maandje zo goed als helemaal vanaf! Hoera!

De voorbije weken gingen echter ook gepaard met heel wat leuke momentjes. Zo werkte ik mijn eerste samenwerking voor de blog uit (een tweede is trouwens volgende maand op komst!), ontdekte ik een nieuw en oh zo gezellig brunchplekje in Brugge (later meer daarover) en ging ik mijn licht eens opsteken bij een gloednieuw Foodtruck Festivalletje in het Gentse. En hoewel april vooral een maand was met heel wat regen en kou, leek de lente er de voorbije dagen toch echt wel door te komen. En wat heb ik er zin in. Misschien konden jullie het de voorbije weken al ontdekken op de blog, maar de laatste tijd begin ik echt ontzettend hard uit te kijken naar de komende uitstapjes die op mijn planning staan. En dus nam ik eerst eventjes een kijkje terug in het verleden. Zo mijmerde ik over mijn fantastische tijd in Berlijn (een tijd die ik wellicht nooit echt zal vergeten), nam ik jullie mee naar mijn favoriete Airbnb’s die ik die voorbije jaren mocht bezoeken en maakte ik een lijstje met essentials die op ieder citytrip-lijstje moeten staan.

Dit neem ik mee op citytrip!

Ten slotte was april ook wel een beetje een maand van bezinning. Een maand waarin ik besefte dat ik misschien toch nét iets te veel wilde doen. Want naast het bloggen (wat ik nog steeds écht met hart en ziel doe), wilde ik ook dolgraag op pianoles, probeerde ik af en toe ook nog wat te sporten en gaf ik mij 100% voor mijn nieuwe job. Een job waar ik trouwens erg veel voldoening uit haal, dankzij de leuke events, de fantastische mensen en de kansen die ik er krijg. Een beetje te vergelijken met het bloggen eigenlijk, want ook daar kreeg ik de voorbije weken heel wat nieuwe kansen, leerde ik ondertussen al een aantal leuke mensen kennen en blijf ik continu bezig met het bedenken van manieren om het beter te doen. En dat geeft zoveel voldoening. Jammer genoeg kwam het pianospelen en het sporten daardoor een beetje op de tweede plaats, en dus besloot ik vorige week om mijn pianoles een tijdje aan de kant te schuiven. Een goeie beslissing, achteraf gezien, want zo kan ik me een pak beter focussen op wat ik echt belangrijk vind en wat me echt gelukkig maakt. En da’s volgens mij nog altijd het belangrijkste wat er is.

April was dus een mooie maand, waar ik een aantal positieve beslissingen nam, waar ik leerde dat je het soms gewoon even wat rustiger aan moet doen, en waar ik vooral ontdekte dat het leven écht wel mooi kan zijn. Mooi met de mensen rondom mij, met de kansen die ik krijg, met de plekken die ik mag ontdekken en de fantastische tripjes die op de planning staan. En is dat niet nog steeds wat ons écht gelukkig maakt?

Geniet van jullie verlengde weekend en het zonnetje, want dat is nu nét wat ik ga doen! Al is het dan wel met mijn paraplu in de aanslag en mijn regenjasje bij de hand!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Ontstressen doe je zo: in 5 tips naar minder stress

Volgende post

Ravioli met ricotta en spinazie