Mijn favoriete kleine dingen #8

Mijn favoriete kleine dingen #8

2 juni 2016

De maand mei vloog weer in sneltempo voorbij. En hoe kon het ook anders, met twee heerlijk verlengde weekends, eindelijk wat zon en een heleboel leuke uitstapjes op het programma! De maand juni heeft de zon echter weer ingeruild voor een flinke portie regen, en als we de weerman mogen geloven zal dat nog wel een eindje zo doorgaan. Niet getreurd echter, want er komen de volgende weken nog een heleboel leuke tips op de blog! Maar voor het tijd is om daar dieper op in te gaan, neem ik graag nog eens een kijkje in de voorbije maand. Want die was in een woord fantastisch!

Mei stond voornamelijk in het teken van genieten, heerlijk eten en eropuit trekken! En dat genieten, dat begon vooral na het maken van een aantal belangrijke beslissingen.  Zo vertelde ik jullie vorige maand reeds dat het tijd was om wat keuzes te maken. Keuzes die ervoor zorgden dat ik niet alleen meer tijd voor mezelf kon maken, maar ook voor de dingen die me gelukkig maken. Ik ontdekte dat het bloggen echt mijn passie is geworden, een passie waar ik erg lang naar op zoek was en waar ik vandaag dan ook maar al te graag mee bezig ben. Ik kan er dan ook niet alleen mijn creativiteit in kwijt, het maakt me ook immens gelukkig om steeds jullie fijne reacties te lezen. Want da’s wat mij nog het meeste raakt, het feit dat mijn hersenspinsels ook jullie weten te inspireren. Een grote dankjewel dus aan jullie, lieve lezers!

De voorbije maand verdiepte ik me opnieuw in de vele recepten die ik nog wilde uitproberen. Mijn keukentje werd een tijdje mijn nieuwe werkplek, en dat zorgde er dan ook voor dat ik opnieuw een aantal heerlijke gerechtjes met jullie kon delen. Eindelijk lukte het me om een van mijn favoriete Italiaanse gerechtjes helemaal zelf te maken, from scratch, zoals het een echte hobbykok betaamt. Ik ging aan de slag met bloem en eitjes, veranderde de keuken in een gigantische stofwolk en moest uiteindelijk vriendlief to the rescue roepen. Want jawel, zelf pasta maken is behoorlijk lastig! Gelukkig stond er een klein uurtje later een heerlijke dampend bord ravioli op tafel, gevuld met ricotta en parmezaanse kaas, my favorite! En omdat ik dan toch in de weer was in mijn keukentje, maakte ik alvast mijn tweede favoriete gerecht van het moment klaar, courgetti met tomaatjes, mozzarella en pesto! Best gezond, heerlijk snel klaar en vooral, érg lekker! Dat smaakt dus naar meer. Wist je trouwens dat je met zo’n spiralizer zowat alle groenten kunt verwerken? Hoog tijd dus omdat de komende maanden eens uit te testen. Ik deel dan ook dolgraag nieuwe receptjes met jullie!

Zoals de meesten onder jullie wellicht weten, vertrek ik volgend weekend eindelijk richting Canada! Een reis waar ik al maanden naar uitkijk, en nu ze eindelijk dichterbij komt, kruipt de tijd alleen maar trager voorbij. Tja, dat heb je dan als je te veel naar iets aan het uitkijken bent! Maar de pret vooraf kon dat allemaal wel goedmaken, want de voorbije weken gingen we toch al wat aan het plannen. Hoewel we onze slaapplekjes pas ter plaatste zullen uitkiezen, wilden we de belangrijkste zaken toch al wat uitstippelen. Zo legden we onze route vast, gingen we op zoek naar een aantal must do’s in de regio en maakte ik alvast mijn inpaklijstje klaar. En dat proces deelde ik een tijdje geleden maar al te graag met jullie. Maar tijdens al dat aftellen, was het eerst nog tijd voor een ander tripje. Ik ontdekte namelijk samen met vriendlief en mijn schoonfamilie het fantastische Dublin, een stad die nog steeds een beetje zijn sporen uit het verleden lijkt te dragen, waar gretig bier in halve liters wordt gedronken en waar mensen overdag overal lijken te zingen en te dansen. Een stad waar ik eigenlijk erg weinig over wist, en die me toch met momenten wist te verbazen. En dat pende ik dan ook graag voor jullie neer.

Mei was dus een maand vol nieuwe ervaringen, fantastische beslissingen en vooral erg veel plezier. Ik ben alvast benieuwd wat juni voor mij in petto heeft, maar ik durf te wedden dat het een fantastische maand zal worden! Een maand waarin ik eindelijk dat prachtige Canada ga ontdekken, waarin ik voor het eerst zo ver op reis ga met vriendlief en waarin ik vooral erg veel van de natuur wil gaan genieten! Een maand om te ontspannen, om eens helemaal niks te doen (of net heel erg veel) en om de batterijtjes weer helemaal op te laden! Ik ben er alvast helemaal klaar voor, en ik hoop dat jullie juni-maand net zo fijn wordt!

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

4 inspirerende boeken voor je boekenplank

Volgende post

Gezonde yoghurtijsjes met fruit