Mijn favoriete kleine dingen #1

Mijn favoriete kleine dingen #1

18 september 2015

Allen hebben we volgeplande agenda’s, verplichtingen en dingen waar we niet vanonder uit kunnen. En dat hoeft niet per se iets slechts te zijn. Volgens mij hoort dat gewoon allemaal een beetje bij groot worden. Maar daardoor durven we soms wel een beetje te vergeten, hoe leuk het kan zijn om gewoon eens te genieten van de kleine dingen in het leven. Om mezelf wat meer bewust te maken van al die kleine dingen waar ik zoveel van hou, heb ik deze nieuwe rubriek in het leven geroepen. Een maandelijkse recap van de kleine dingen waar ik op dit moment heel erg blij van word.

Verse bloemen in huis

Ach, wat hou ik van verse bloemen in mijn huisje. Nochtans was ik vroeger niet zo’n bloemenfan. En wel om de eenvoudige reden dat ik eigenlijk echt geen groene vingers heb. Het was alsof alle groene plantjes en bloemetjes plotseling verwelkten nadat ze in mijn handen waren beland. Maar ik heb mijn liefste oma een beetje om raad gevraagd en sindsdien weet ik eindelijk hoe ik ze moet verzorgen. Wekelijks haal ik nu nieuwe bloemetjes, want die fleuren het huis toch echt een beetje op.

Het geluid van piano

Misschien had je het hier al gelezen, maar sinds een paar weken volg ik muziekles. Ik vond piano eigenlijk altijd al een van de mooiste instrumenten. Toen ik nog studeerde speelde er vaak pianomuziek op de achtergrond, het hielp me altijd om me te concentreren en ik had de indruk dat ik daardoor ook echt beter kon studeren. Toen vriendlief plots besliste om een piano aan te schaffen (want die elektrische gitaar vinden de buren wellicht niet zo leuk), hakte ik de knoop door. We zouden samen op muziekles gaan. Na de eerste pianoles wist ik dat het een goeie beslissing was. Misschien wel een van de beste beslissingen die ik maakte. Want ik word er zo blij van, ook al speel ik voorlopig nog maar 6 noten.

Heel veel schrijven

Het zal jullie waarschijnlijk niet verbazen dat ik heel erg blij word van schrijven. Sinds ik met mijn blog ben gestart, vind ik het steeds leuker om nieuwe topics te bedenken die ik dan later met jullie kan delen. Uiteraard vond ik schrijven altijd al ontspannend, maar nu ik ook een doel heb, haal ik er erg veel voldoening uit. Heel erg tof om al jullie positieve reacties te horen trouwens, dat maakt het allemaal nog zoveel leuker.

Wegdromen met een boek

Sinds ik me weer in het schrijven heb verdiept, hebben ook boeken opnieuw mijn interesse gewekt. Als kind zat ik soms uren verstopt tussen de boeken. Het was alsof ik dan eventjes een andere wereld betrad, ver weg van alles. Meermaals moest mama me roepen, want tijdens het lezen hoorde ik niets anders meer. Jammer genoeg vond ik daar de laatste jaren nog maar weinig de tijd voor. In Rotterdam kocht ik Het meisje in de trein van Paula Hawkins en ik heb de smaak weer een beetje te pakken. Het boek is echt een aanrader!

Twee maanden vol verjaardagen

Mijn verjaardag is het nog lang niet, daarop moet ik nog een half jaartje wachten.  Maar de komende weken vier ik bijna ieder weekend feest. Heel wat vriendinnetjes vieren hun verjaardag en ook mijn opa en papa worden een jaartje ouder. Veel kaarsjes uitblazen en taart eten dus, en vooral heel veel feest vieren. En dat vind ik echt zo fijn! Hoera voor cadeautjes geven!

Welke kleine dingen maken jou oprecht gelukkig?

Comments (5)

 • Manon Dijkhuizen

  19 september 2015 at 10:17

  Ik word ook altijd blij van nieuwe bloemen of plantjes in huis! x

  1. Taïs Croes

   22 september 2015 at 16:10

   Ja, hé! Altijd zo jammer wanneer ze verwelken 🙁 maar dan is het ook weer tijd voor nieuwe bloemen in je huisje!

 • Naomi in Wonderland

  21 september 2015 at 13:12

  Wat een fijne post 🙂 ik word heel erg gelukkig van de zon zien onder gaan (of opkomen) en vogels horen fluiten. Kan ik echt van genieten. Net zoals het geluid van de golven.

  1. Taïs Croes

   22 september 2015 at 16:09

   Hey Naomi! Ja, vooral die vogeltjes horen fluiten, ik vind het echt zalig om na de winter de eerste vogeltjes opnieuw te horen! Of zo’n mooie winterdag waarop je de zon ziet opkomen, inderdaad!

 • Deisy

  28 september 2015 at 11:00

  Wat een mooie kleine dingen om gelukkig van te worden. Schrijven herken ik ook helemaal: het is echt heerlijk om nieuwe ideeën te bedenken en daarbij een mooi artikel bij te tikken. Dank je wel voor dit inspirerende artikel meis.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Het leukste van Rotterdam in 48 uur

Volgende post

9 redenen waarom ik van de herfst hou