Gezond appelbrood met kaneel

Recept: gezond appelbrood met kaneel

Appelbrood? Is dat dan hetzelfde zoals bananenbrood? Wel, niet hélemaal, maar het is wel een pak gezonder dan een gewone appelcake, wordt gemaakt met havermout en Griekse yoghurt en smaakt oh zo zoet en smeuïg. En het allerbeste? Het heeft letterlijk 10 minuten voorbereiding nodig. De oven doet daarna de rest. Ik zou het dan ook veel meer willen maken, want het is zo goed als ontbijt of als vieruurtje. Het vult heel goed dankzij de havermout en bevat ook niet zo érg veel suiker als een gewone appelcake. De smaak kan je een beetje vergelijken met die van broodpudding. Alleen dan zonder het brood. En zonder boter. Oh boy, klinkt dat niet goed?

Om de klassieke ingrediënten te vervangen, ging ik op zoek naar wat gezondere alternatieven. Wist je bijvoorbeeld dat je boter kunt vervangen door appelmoes? Ja, echt waar, en het maakt je gebak echt heel smeuïg. Ook Griekse yoghurt werkt hier heel goed als alternatief. Daarom koos ik ervoor om een deeltje appelmoes én een deeltje Griekse yoghurt te gebruiken. Daarnaast heb ik een deel van de tarwebloem vervangen door gemixte havermout. Dat zorgt ervoor dat je sneller een verzadigd gevoel hebt, minder eet (hoewel, hij is zoooo lekker) en dus minder snel gaat snoepen. Hoera! Hieronder vinden jullie het recept. Ik zou zeggen, eet smakelijk en laat zeker even weten in de comments of jullie net zo hard gesmuld hebben als ik!

Gezond appelbrood met kaneel

Ingrediënten

– 2 grote eieren
– 120 ml appelmoes (ongeveer 130 gram)
– 130 gram halfvolle Griekse yoghurt
– 75 gram bruine suiker
– 120 gram (volkoren) tarwemeel
– 60 gram havermout
– 1 theelepel vanillesuiker
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 eetlepel kaneel
– snuifje zout
– 1 grote stoofappel

Bereiding

– Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet alvast je bakvorm in 
– Meng nu in een grote kom de eieren, appelmoes, Griekse yoghurt en suiker (bruine en vanille) zodat je één geheel krijgt.
– Voeg er de havermout, tarwebloem, bakpoeder, kaneel en zout aan toe en meng goed om. 
– Snij de appel in kleine stukjes en roer door je deeg.
– Vul de bakvorm met het deeg en bak 45 minuten in de oven.
– Laat afkoelen en verwijder daarna de vorm. 
– Eet smakelijk!

Recept: gezond appelbrood met kaneel

Geef een reactie