Havermoutpannenkoeken met banaan

Havermoutpannenkoeken met banaan

26 september 2015

Ah, het is weekend. Ik zie de zonnestralen al door de rolluiken naar binnen piepen. Ik draai me nog een laatste keer om en beslis dat het tijd is om aan mijn dag te beginnen. Het wordt vandaag een heerlijke herfstdag, dat voel ik gewoon. Met nog wat kleine oogjes neem ik mijn kamerjas van het haakje en strompel de trap af naar de keuken. Een mooie herfstdag vraagt om een heerlijk ontbijt, en dat is dan ook precies wat ik ga doen. Zeker nu ik er ook echt eens de tijd voor heb. Geen wekker die me vandaag op een onmenselijk uur uit mijn bed sleurde, geen afspraken waarvoor ik me moet haasten. Nee, vandaag doen we alles eens langzaam aan.  Het liefst ontbijt ik met geroosterde toast (met daarop mijn zelfgemaakte confituur), vers geperst fruitsap en warme pannenkoekjes. Een tijdje geleden ontdekte ik een gezond alternatief: havermoutpannenkoeken. En het leukste? Je zet deze havermoutpannenkoeken al in minder dan 10 minuten op tafel!

Ingrediënten voor twee personen

– 2 bananen
– 2 eieren
– 1 kopje havermout
– 1 snufje zout
– Bakpoeder
– Optioneel: vanillesuiker

Bereiding

Deze havermoutpannenkoeken zijn heel makkelijk te bereiden. Snij de bananen in kleine stukjes en doe ze samen met de eitjes, het bakpoeder, de havermout en de vanillesuiker in de blender. Je kunt het geheel al een klein beetje pletten, zodat het straks makkelijker is om alles te mixen.

Zet de blender aan en zorg ervoor dat het geheel mooi vloeibaar wordt. Probeer zo weinig mogelijk stukjes in het beslag over te laten. Met een glad beslag maak je de beste pannenkoekjes. Laat het beslag daarna een tiental minuutjes rusten.

Zet de pan op een hoog vuur. Verhit een klein beetje olie in een antikleefpan. Schep daarna een kleine lepel beslag in de pan. Probeer de havermoutpannenkoeken niet té dik te bakken. Wacht tot de pannenkoekjes een beetje loskomen van de pan vooraleer je ze probeert om te draaien. Omdat het beslag nogal plakkerig is, kan het zijn dat het omdraaien een beetje moeilijk is. Bak de pannenkoekjes nog een paar minuutjes aan de andere kant en laat afkoelen. Bak verder tot het beslag op is.

Persoonlijk eet ik de havermoutpannenkoeken het liefste koud. Ik maak ze dan de avond voordien, zodat ik ze in de koelkast kan zetten. Meestal voeg ik er nog wat fruit aan toe, hiermee kan je eindeloos variëren. Eet smakelijk!

Comments (10)

 • Monique | WritingMonique

  26 september 2015 at 10:00

  Oeh, dit lijkt me heerlijk! Ik ben dol op pannenkoeken en banaan; dus ik zie geen reden om dit niet te proberen!

  1. Taïs Croes

   29 september 2015 at 14:36

   Haha, zo denk ik er dus ook over 😉 twee favorietjes samen, kan niet mislopen hé!

 • Deisy

  28 september 2015 at 11:02

  Dat ziet er echt heerlijk uit zeg en ook nog een mooi 😉 Bij mij gaan het omdraaien inderdaad niet altijd goed haha, maar lekker blijft het dan wel (ondanks dat het er niet uit ziet haha).

  1. Taïs Croes

   28 september 2015 at 11:53

   Haha, inderdaad, op deze foto’s waren ze nog behoorlijk goed gelukt, maar soms zakken ze bij het omdraaien helemaal in elkaar en zijn ze allesbehalve rond! Maar hé, zolang ze lekker zijn maakt het niet zoveel uit hé 😉

 • Jenn

  29 september 2015 at 10:38

  Klinkt goed! Ik maak wel eens banaanpannenkoekjes met 1 banaan en 2 eieren, met havermout erbij heb ik nooit geprobeerd, maar ga ik zeker een keer doen.

  1. Taïs Croes

   29 september 2015 at 14:32

   Hey Jenn! Ja, zeker eens proberen! Ik denk dat de smaak niet zo heel veel zal verschillen, maar je zal wel minder snel weer honger krijgen 😉 mooi meegenomen dus!

 • Charlotte

  29 september 2015 at 10:45

  Mmmm zo lekker hé, mijn zondags ritueel als ik thuis ben 🙂
  Ik eet er nog geraspte kokosnoot bij.

  1. Taïs Croes

   29 september 2015 at 14:33

   Mm, die geraspte kokosnoot erbij moet ik ook eens uitproberen 😉

 • Jennifer

  29 september 2015 at 21:47

  Hmm, met havermout heb ik dit nog nooit geprobeerd, wel met kaneel! Dat vind ik echt een aanrader! Oh en soms doe ik er ook wel eens geprakte blauwe bessen door, ook erg lekker!

  1. Taïs Croes

   30 september 2015 at 06:55

   Oooh dat klinkt heerlijk! Ik ben gek op kaneel, moet ik ook eens proberen! En die besjes lijken me ook heel erg lekker!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

9 redenen waarom ik van de herfst hou

Volgende post

Kookboek: in de keuken met Vegalicious