Golfen in Nederlands Limburg: Kapèlkeshof!

Golfen in Nederlands Limburg: Kapèlkeshof!

13 mei 2017

Een aantal weken terug trok ik er samen met mijn studievriendinnen nog eens op uit. Zes enthousiaste meiden, twee volgestouwde auto’s en een oh zo gezellig huisje in het mooie Nederlandse Limburg, meer moest dat niet zijn. Na een intense shoppingdag in het bruisende Eindhoven trokken we ons terug in Beringe, waar de ezeltjes ons vrolijk ontvingen en we binnen de kortste keren het ultieme kampgevoel herontdekten. Met z’n zessen in zo’n slaapzaal zorgt dan ook meteen voor heel wat leven in de brouwerij. Op zondag besloten we na een uitgebreide brunch in het stralende zonnetje de omgeving wat te verkennen. En daar dook plots het Kapèlkeshof op, een golfbaan mét bijhorende wijngaard én ook nog ‘s een restaurant. Of golfen ook echt iets voor ons was, dat was nog maar de vraag, maar of we ‘t toch eens wilden uitproberen, dat stond vast! Na de vele zomers op de minigolfbaan, was de tijd aangebroken voor het échte werk. Kapèlkeshof, here we come!

Golfen in Nederlands Limburg: Kapèlkeshof!

Golfen in Nederlands Limburg: Kapèlkeshof!

Golfen én ook nog ‘s wijnproeven, we waanden ons even ver weg van huis in een of ander fancy resort. Maar dat golfen alleen voor the rich and famous is, da’s al lang niet meer het geval. Bij Kapèlkeshof kan je kiezen uit een aantal leuke arrangementen waar je kan kennismaken met golfen en kunt genieten van de mooie omgeving, kunt proeven van de lekkere wijntjes of gewoon eens helemaal niets kunt doen. Wij kozen spontaan voor het borrelarrangement, dat van start ging met een initiatie golf. Nadat we een aantal balletjes het veld in hadden geslaan op het oefenterrein, kennis hadden gemaakt met termen als par en handicap en ook de putter hadden uitgetest, was het tijd voor het echte werk. 9 holes in anderhalf uur was het plan, en met het stralende zonnetjes op onze snoet kon de namiddag niet meer stuk.

Hoewel ik nooit echt de intentie had om me ooit op de golfbaan te begeven, beleefde ik er toch echt enorm veel plezier aan. Toegegeven, ons balletje deed er soms al eens langer over en de vijver was nu niet meteen onze beste vriend, maar het werd een heel gezellige namiddag. We moesten dan ook echt wel toegeven dat golfen heel ontspannend kan zijn én perfect dienst doet als teambuilding. Al moest er bij ons uiteraard geen team meer gevormd worden. 90 minuutjes, 20 vreugdedansjes en 9 holes later gaven we flink onze golfstokken af en begaven we ons naar het gezellige terras. Daar werden we verwelkomd met heerlijke wijntjes en een grote portie hapjes. Ah ja, want er moest toch ook nog geborreld worden.

Golfen in Nederlands Limburg: Kapèlkeshof!

Met een gezonde blos op onze wangen (of was dat door die brandende zon?) en een buikje vol was het duidelijk dat dat golfen toch écht wel een goed idee was. Hoewel niemand zichzelf  ooit eerder op de golfbaan had ingebeeld, waren we er rats van overtuigd dat ze ons daar misschien nog wel ‘s konden terugzien. Al mag die vijver dan klein beetje worden opgeschoven en mogen ook de bunkers zich even terugtrekken. Maar dat het een aanrader is, dat valt niet te ontkennen. 

Kapèlkeshof vind je tegen de achtergrond van het prachtige Peellandschap van Grashoek in het Nederlandse Limburg. Reserveren kan via de website. Ik raad je alvast aan om zeker voor zo’n arrangement te gaan, want voor de prijs hoef je ‘t alvast niet te laten. Wij betaalden 26 euro p.p. en spendeerden toch wel een volledige namiddag op het domein. Have fun! Oh ja, en zoek dekking als die bal komt afgevlogen. FOOORE! 

Praktisch

Kapèlkeshof is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur en op maandag vanaf 13.00 uur. Je vindt deze golfbaan in de Roomweg 85n 5985 NS Grashoek (gemeente Peel en Maas).

Golfen in Nederlands Limburg: Kapèlkeshof!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Uitgelezen: The life-changing magic of not giving a f*ck (Sarah Knight)

Volgende post

Daarom staat er niet elke dag een feestmaaltijd op tafel