Gezellig winteren in Oostende

Gezellig winteren in Oostende

18 december 2017

Nog iets minder dan een week en dan is het alweer tijd om die pakjes onder de kerstboom open te scheuren. En waar kan je nu beter die kerstsfeer opsnuiven dan op een van onze gezellige kerstmarkten. Sinds dit jaar is ons Belgenlandje bovendien een kerstmarkt rijker, want Oostende toverde voor de gelegenheid het Leopoldpark om in een winters paradijs. En dat mocht ik vorig weekend gaan ontdekken. Ik kan jullie alvast een ding verklappen: het werd een heerlijk weekendje weg. Haal die schaatsen maar vanonder het stof!

Gezellig winteren in Oostende

Toen ik uitgenodigd werd om Winter in Oostende te ontdekken, moest ik geen twee keer nadenken. Al sinds jaar en dag ben ik namelijk fan van die heerlijk kitcherige kerstperiode, en zo’n bezoekje aan een kerstmarkt mag dan ook niet ontbreken. It’s beginning to look a lot like Christmas, en dat was er vorig weekend meer dan ooit aan te zien. Oostende haalde namelijk alles uit de kast om haar bezoekers een onvergetelijke kerst te bezorgen.

Voor het eerst verhuisde het feestelijke gebeuren naar het Leopoldpark in Oostende en dat was een schot in de roos. De vijver werd er omgetoverd in een prachtige ijspiste en laat zowel jong en oud genieten van ijsplezier. Maar ook naast de vijver valt er genoeg te beleven. In de meer dan vijftig kerstchalets kan je genieten van heerlijk ambachtelijke lekkernijen of kan je nog snel dat last-minute kerstcadeautje op de kop tikken. Hou je liever van een ritje op die ouderwetse paardenmolen? Ook dat kan! Alles kan en alles mag deze kerst, daar heeft de stad aan zee alvast voor gezorgd.

Gezellig winteren in OostendeGezellig winteren in OostendeGezellig winteren in Oostende

Onze avond startte eigenlijk al een paar uurtjes vroeger, dankzij de fantastische RestoCheques die we met z’n tweeën mochten uittesten. Zo’n RestoCheque geeft je de keuze uit twintig Oostendse restaurants, die een voor een fantastisch lekker zijn. Wij kozen voor het hippe La Vie in de Kadzandstraat, waar je zowel voor een aperitiefje als voor een avondje foodsharing terechtkan. En dat laatste was een enorm succes. We bestelden vier bordjes van de kaart en werden verrast met gerechtjes die toch net dat tikkeltje anders waren. De lichtjes van de kerstboom naast ons tafeltje maakten de avond helemaal af.

Het mag duidelijk zijn, kerst is meer dan ooit in het land. En wie die kerstsfeer nog niet helemaal te pakken heeft, kan ‘m nog tot 7 januari gaan opsnuiven in het winterse Oostende. Meer fan van de Kerstman of van feëerieke lichtjes? Dan kan je de oude man zélf ontmoeten op het Wapenplein en van een spectaculaire lichtshow genieten in de Adolf Buylstraat. Waar wacht je nog op?

Gezellig winteren in OostendeGezellig winteren in Oostende

Praktisch

Winter in het Park
Leopoldpark
1 december 2017 tot 7 januari 2018

Christmas Village
Vissersplein & Kadzandbonenstraat
21 december 2017 tot 2 januari 2018

Huis van de Kerstman
Wapenplein
1 december 2017 tot 7 januari 2018

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Stad Oostende. Alles wat ik hier schrijf is echter helemaal mijn persoonlijke mening.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

72 uur in Rome

Volgende post

Over goede voornemens en een wonderlijk 2018