Het perfecte ontbijt op bed voor Valentijn

Het perfecte ontbijt op bed voor Valentijn

11 februari 2017

Valentijnsdag komt er opnieuw aan, en dat betekent dat er weer heel wat verliefde zieltjes een romantisch momentje plannen. Of je nu fan bent van Valentijn of niet, het valt niet te ontkennen dat er toch best iets romantisch aan vasthangt. Al is het maar omdat het feest al eeuwen gevierd wordt door geliefden overal ter wereld. Hoewel deze dag voor mij een heel andere betekenis heeft (jarig, hoera!), vind ik het wél leuk om er op z’n minst iets rond te schrijven. Ik creëerde daarom een simpel ontbijtje op bed waarmee je sowieso zult scoren! En dat niet alleen op Valentijn. 

Waarom vieren we Valentijn? 

Sint-Valentijn, het eeuwige feest van de geliefden, maar weet iemand nu eigenlijk écht waar dat vandaan komt? Ik besloot op onderzoek te gaan. En na een zoektochtje op het wereldwijde web ontdekte ik niet een, maar twee legendes, allebei slechts een indirecte verwijzing naar het liefdesfeest dat er vandaag  aan wordt gekoppeld. En toch is deze dag van de liefde wereldwijd een van de dagen waarop het meeste aantal bloemetjes wordt verkocht. Volgens de ene legende was het een bisschop die verboden huwelijken sloot, volgens de andere een martelaar die na z’n dood een meisje haar zicht teruggaf via een briefje met daarop de boodschap ‘van je Valentijn’. Een ding staat vast, er hangt in beide legendes behoorlijk wat liefde in de lucht. Het gelijknamige feest kent z’n oorsprong echter pas in 496, toen paus Gelasius I 14 februari uitriep tot dag van de Heilige Valentijn. Later werd deze dag omgedoopt tot het vruchtbaarheidsfeest van de Romeinen. Toch is het feest vooral gegroeid uit commerciële overwegingen, al was het maar om er een extra feestdag bij te hebben. 

Het perfecte ontbijt op bed voor Valentijn

Het perfecte geschenk voor Valentijn

Voor mij is Valentijnsdag eigenlijk altijd al een beetje een speciale dag geweest, want die dag zag ik voor het eerst het levenslicht. Heel vaak vergeet ik dan ook helemaal dat het die dag ook het feest van de geliefden is, al helpen de vele reclames me altijd wel een handje. Ook dit jaar kunnen we er niet omheen en dus besloot ik er een korte blogpost aan te wijden. Geen top 10 van cadeautjes ditmaal (want een gebaar is zoveel mooier dan een geschenk), maar een romantisch ontbijtje op bed dat je in een mum van tijd zelf samenstelt. Zelf heb ik het niet zo voor Valentijn, maar dat betekent niet dat we zo af en toe geen kleine verrassing mogen geven. Ik ben dan ook de grootste fan van verrassingen, al was het maar omdat ik zoveel hou van de spanning die eromheen zweeft. Het perfecte geschenk voor Valentijn is in mijn ogen dan ook een lief gebaar, en wat is er nu leuker dan wakker worden met een heerlijk ontbijt op bed? 

 Het perfecte ontbijt op bed voor Valentijn

Zo stel je het perfecte ontbijt op bed samen

Eerst en vooral heb je een handig dienblad nodig. Dat vind je tegenwoordig in bijna elke interieurwinkel en het hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Het is echter wel een must voor je ontbijtje op bed, want het maakt het eten een pak eenvoudiger. Bovendien kan je het dienblad gezellig aankleden met een bloemetje (een aanrader op Valentijn!) en verschillende bordjes en schaaltjes. Neem het van me aan, zo’n dienblad is een goeie investering! Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk het ontbijt zelf. Denk na wat je geliefde ‘s ochtends het liefste eet en probeer ook iets zelf klaar te maken. Dat zal des te meer geapprecieerd worden. Bak bijvoorbeeld kleine pannenkoekjes met havermout, mini-croissantjes of stel een potje yoghurt samen met heerlijk zelfgemaakte granola. Maak een potje lekkere koffie, een kannetje thee of maak vers sinaasappelsap. Werk af met een potje vers fruit, wat chocolade of lekkers van bij de bakker. Om het helemaal af te maken kan je het fruit in hartjes snijden of de pannenkoekjes in een hartjesvorm bakken. Wedden dat je scoort? 

Het perfecte ontbijt op bed voor Valentijn

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

20 dingen die je alleen kunt doen

Volgende post

De lekkerste appeltaart