Trifle van rood fruit en speculaas

Trifle van rood fruit en speculaas

Ik heb weer een heerlijk recept klaar dat ik graag met jullie deel. Deze keer is het een van mijn favoriete dessertjes. Nochtans kies ik op restaurant eigenlijk zelden voor een dessert. Niet dat ik geen liefhebber van zoetigheden ben (integendeel!), maar eerder omdat ik na het hoofdgerecht meestal geen plekje meer over heb voor een extra dessertje. Ik vind het namelijk zo  leuk om uitgebreid te aperitieven, dat er dan jammer genoeg geen plaats meer over blijft. Toch zijn er zo een aantal dessertjes die ik met veel liefde klaarmaak (en met nog veel meer liefde naar binnen werk). Eentje daarvan is een heerlijke trifle met rode vruchten en speculaas. En het leukste aan dit dessert? Het is héél gemakkelijk klaar te maken en je zult er ongetwijfeld mee scoren!

Wat heb je nodig voor 4 personen ?

– 200 gram mascarpone
– 3 eidooiers
– 75 gram suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– een pakje speculaasjes
– 250 gram rode vruchten (mag gerust uit de diepvries)
– 4 eetlepels frambozencoulis

Hoe maak je deze heerlijke trifle klaar?

Als je met diepvriesfruit werkt, laat het fruit dan een halfuurtje op voorhand ontdooien in een zeefje. Zo is het fruit al mooi zacht wanneer je de laagjes van de trifle wilt maken. Plet daarna de speculaaskoekjes en zorg ervoor dat je alleen nog hele kleine stukjes overhoudt. Je kan hiervoor een vijzel gebruiken of je kan de koekjes ook gewoon met de hand verkruimelen. Klop vervolgens de eidooiers samen met de suiker tot je een schuimige witte massa krijgt. Daarna voeg je de mascarpone en de vanillesuiker toe en roer je het mengsel nog eens goed om.

Als het fruit ontdooid is, voeg je er de frambozencoulis aan toe. Zorg dat de frambozencoulis mooi met het fruit vermengd is. Nu kan je echt aan de slag. Vul elk glaasje met een laagje mascarponemengsel, een laagje rood fruit en een laagje speculaaskruimels. Ga zo door tot het glaasje helemaal gevuld is. Werk je trifle af met de speculaaskruimels. Eet smakelijk!

Geef een reactie

  1. Dit weekend eens proberen!
    Moet het gerechtje nog opstijven in de frigo alvorens op te dienen?
    Is het beter om enkele dagen op voorhand te maken?
    🙂

    1. Ooh, leuk dat je het eens gaat proberen! Nee, hoor, ik maak het meestal ook de dag zelf, rond de middag en dan zet ik de glaasjes in de koelkast! Veel succes! Laat dan eens weten of het gelukt is!