Hotspot: Mercado in Antwerpen

Hotspot: Mercado in Antwerpen

22 april 2017

Dit weekend bezocht ik voor het eerst in lange tijd nog eens het prachtige Antwerpen. Een stad die nog altijd erg veel geheimen voor me heeft maar waar ik beetje bij beetje steeds meer van begin te houden. En daar zijn een paar goede redenen voor. Zo kan je er heerlijk kuieren door een van de vele winkelstraten, genieten van verwarmende koffiespecialiteiten en meer dan ooit jouw smaakpapillen testen. En dat laatste, dat deed ik gisteren bij Mercado op de Groenplaats. Een food market om u tegen te zeggen waar culturen samensmelten tot een walhalla van smaken. Ik kon dan ook niet anders dan deze hotspot vandaag met je te delen, voor het geval je ‘m nog niet zelf had ontdekt.

Hotspot: Mercado in AntwerpenHotspot: Mercado in Antwerpen

In het bruisende centrum van ‘het Stad’, verscholen in een prachtig oud postkantoor, vind je de eerste food market van ons land. Met z’n perfecte locatie, op wandelafstand van de fameuze winkelstraten, is het een plekje dat zonder twijfel op je verlanglijstje moet staan bij je volgende bezoek aan Antwerpen. Net zoals in andere grootsteden vind je er een mengelmoes van culturen, muzikale ontdekkingen, geuren en indrukken. Bij het binnenkomen viel me dan ook meteen het gezellige kader op. Het oude postkantoor zorgt dan ook voor de nodige charme, en in combinatie met de moderne invloeden is het plaatje helemaal af.

Na een eerste rondje langs de meest unieke kraampjes, besloten we onze middag te starten met een deugddoend drankje aan een van de grote bars in het midden van de hal. We namen plaats aan een van de vele hoge houten tafels (waar ik trouwens op slag verliefd op werd) en genoten van het gezellige rumoer in Mercado. We proefden Libanese specialiteiten bij Yalla Yalla, gevolgd door een smakelijke burger bij Karnivoor en een Hawaïaanse Poké-bowl bij Spoon & Co. Drie gerechtjes die we met veel plezier deelden, want wat was dat lekker. Er was dan ook jammer genoeg geen enkel plekje meer over voor dessert, maar daarvoor komen we maar al te graag nog een tweede keer langs.

Hotspot: Mercado in AntwerpenHotspot: Mercado in Antwerpen

In dit mekka van smaken, geuren en culturen was het dus heerlijk vertoeven. Een typische markthal die we al eerder in grootsteden als Londen en Parijs zagen, maar die zeker niet moet onder doen voor haar wereldbekende tegenhangers. Er is dan ook voor elk wat wils, van vlees- en visspecialiteiten tot vernieuwende vegetarische gerechten én een culturele verscheidenheid die zonder twijfel smaakt naar meer. Oh ja, zo nu en dan kan je er ook terecht voor een iconisch event met live muziek, bekende dj’s of een fijne workshop. Er valt dus altijd wel wat te beleven en je gaat er zeker niet met honger naar buiten. Een aanrader in het hartje van Antwerpen die je tijdens jouw citytrip in deze bruisende stad zéker eens moet bezoeken. Bon appétit!

Praktisch

Mercado is open van woensdag tot maandag van 11u00 tot 22u00 (gesloten op dinsdag). Je vindt deze overdekte food market in het Oude postgebouw, Groenplaats 43, 2000 Antwerpen.

Hotspot: Mercado in AntwerpenHotspot: Mercado in Antwerpen

 

Comments (1)

  • Justine

    23 april 2017 at 23:06

    Ik was daar ook dit weekend!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Bagel met ei en avocado

Volgende post

Zelfgemaakte guacamole