4 inspirerende boeken voor je boekenplank

4 inspirerende boeken voor je boekenplank

29 mei 2016

Er zijn zo van die boeken waar je maar niet genoeg van kunt krijgen. Boeken die je aanzetten om het eens op een andere manier te proberen, die je dingen laten doen die je anders nooit zou durven, die je doen nadenken, kortom, boeken die je onwaarschijnlijk inspireren. Ook ik heb er zo een aantal in mijn boekenkast liggen, en om de zoveel tijd haal ik ze nog eens boven. Omdat ik ze nu eenmaal niet los kan laten. Inspiratie zit trouwens niet enkel in woorden, ook beelden kunnen eindeloos inspireren. Vandaag deel ik vier inspirerende boeken met jullie, perfect op zo’n druilerige zondag als vandaag, of misschien een idee voor de nakende zomer!

Jon Krakauer – De Wildernis In

De Wildernis In (of Into the Wild) is een boek dat heel wat mensen wellicht niet onbekend is, want de veelbesproken verfilming Into the Wild drong diep binnen in de harten van heel wat huiskamers. Een inspirerend reisverhaal, een hels avontuur, een tragedie zelfs, maar het boek én de film zijn alvast geen alledaagse vertelling over hoe de 24-jarige Chris McCandless zijn dromen achterna ging. Jon Krakauer gaat met dit boek dan ook op zoek naar de drijfveren die Chris zo ver brachten om in april 1992 zijn hele leven achter zich te laten, en om met niet minder dan een geweer en wat rijstkorrels op zak, Alaska op te zoeken. Waar zijn euforie en verwondering over al het moois in de wereld uiteindelijk plaats moesten maken voor een onmiskenbare confrontatie met de wildernis en de natuur. En dat omwille van zijn gebrekkige kennis en slechte voorbereiding op de trip die zijn leven moest veranderen. Een aanrader, want waar diep in elk van ons een avonturier zit verscholen, laat dit boek ook de andere kant eens aan het woord.

Evi Renaux – Life On Sneakers

Het leven van Evi sloeg, als jonge twintiger, van de ene dag op de andere behoorlijk om. Haar lichaam werd ziek, haar leven stond op z’n kop, en plots kon ze niet meer doen wat ze al die tijd zo graag had gedaan. En toch gaf Evi niet op. Ze vocht dapper door, ondanks de verschrikkelijke pijnen, de helse zoektocht naar een antwoord en de dagen waarop ze zin had om de moed op te geven. En dat veranderde haar complete leven, en vooral haar kijk daarop. Want plots moest het anders, anders dan voorheen. Niet meer snel, maar dankbaar en bewust voor al het moois dat het leven haar te bieden heeft. Want al snel ontdekte ze dat het leven, en de kleine dingen die het zo mooi maken, van onmiskenbaar belang zijn. En dus besloot ze daarover te schrijven. Om anderen te inspireren, om haar verhaal te delen, om mensen te laten inzien dat er meer is dan het snelle en het vluchtige. En daar is ze zonder twijfel in geslaagd. Ik las het boek in een ruk uit, leefde met haar mee, liet hier en daar zelfs een traan, en heb zoveel respect voor deze sterke dame. Een boek van formaat, en eentje dat deze zomer niet op je boekenplank mag ontbreken.

Anki Wijnen – Shoot!

Deze inspirerende dame, bekend van haar kleurrijk blog Zilverblauw.nl, geeft in dit prachtige boek eindelijk haar fotogeheimen prijs. Van ontroerende portretfoto’s tot smakelijke food fotografie om je vingers bij af te likken, Anki weet alvast hoe ze haar beste vriend, de camera, moet gebruiken. En dat legt ze in dit boek graag aan ons uit. Verwacht je dus een keertje niet aan ingewikkelde stappenplannen, wiskundige formules of moeilijke theorieën, want Anki fotografeert met haar hart, en dat is nu nét wat we allemaal een beetje nodig hebben. Ze legt ons het emotionele aspect uit, en vult dat aan met handige tips om die perfecte foto te maken. En de foto’s in het boek, die inspireren je maar al te graag. Waar ik vroeger zelf wat schrik had van die manuele stand van mijn camera, ga ik dankzij Shoot! steeds vaker met de vele knopjes aan de slag. Een boek dat inspireert met de vele mooie plaatjes, gezichten en plekjes. Een boek dat je onmiddellijk doet grijpen naar je eigen camera, om er eindelijk eens zonder angst mee aan de slag te gaan.

Tom Cole & Britt Sebrechts – Woonboek

Een paar jaar geleden brachten Tom en Britt, de trotse eigenaars van Woonblog, hun eerste echte Woonboek uit. Nadat ze al heel wat jaren hun tips, inspiratie en interieur online met de wereld deelden, was het tijd voor een stapje verder, op papier ditmaal. Als trouwe fan stond het boek dan ook meteen op mijn verlanglijstje, en dat werd uiteindelijk ook beloond met prachtige foto’s, inspirerende interieurs en handige diy’s. Een boek voor woonliefhebbers van het eerste uur, voor fans van Scandinavisch design of voor wie gewoon graag snuistert in mooie koffietafelboeken. Want dat is het Woonboek zonder twijfel. Britt en Tom bezochten voor dit boek trouwens 15 prachtige interieurs die ze maar al te graag met ons wilden delen. Plekjes met de mooiste vintagemeubeltjes en kringloopvondsten, die je inspireren om zelf aan de slag te gaan. Achteraan vind je handige diy’s en een aantal topadressjes in Gent, Antwerpen, Brussel, Amsterdam en Parijs. En heb je na het lezen van dit boek nog meer inspiratie nodig? Dan doet hun Woonblog dat wel voor je.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Skinny courgetti met kerstomaat, mozzarella en pesto

Volgende post

Mijn favoriete kleine dingen #8