Een tijdloze feesttafel voor kerst en nieuw

Een tijdloze feesttafel voor kerst en nieuw

15 december 2016

Amper anderhalve week is het nog, en dan vieren we met z’n allen opnieuw gezellig kerstavond. Het is nog steeds een van m’n favoriete avonden van het jaar, en ik denk dat ik lang niet de enige ben. Al van toen ik nog erg klein was, herinner ik me kerst als een van de gezelligste momenten die ik samen met familie doorbracht. Ik herinner me fijne gesprekken, samen rond de tafel, White Christmas galmend door de luidsprekers en een vrolijke oma die zoals elk jaar weer veel te veel hapjes had gemaakt. En vandaag ziet dat er nog steeds zo uit. Om die heerlijke traditie verder te zetten, besloot ik om dit jaar ook eens zelf een kerstfeestje te hosten. En dus werd de kersttafel feestelijk aangekleed. Ik koos voor tijdloze kleuren, voor wit en taupe en ook een beetje groen. Vandaag deel ik met jullie m’n feestelijke kersttafel, en dat het gezellig wordt, da’s zeker! 

Een tijdloze feesttafel voor kerst en nieuw Een tijdloze feesttafel voor kerst en nieuw

Een feestelijke kersttafel betekent voor heel wat mensen een overdaad aan borden, potjes, bloemen, kaarsjes en hier en daar ook nog wel een kerstmannetje. Toch hoeft jouw kersttafel helemaal niet zo bombastisch te zijn.  Less is more, en dat komt dan ook volledig tot z’n recht op mijn feesttafel. Ik haalde voor de gelegenheid m’n linnen tafellaken boven, toverde m’n mooiste borden uit de kast en koos voor feestelijke glaasjes. Omdat het met de feestdagen toch wel wat specialer mag zijn, koos ik ditmaal voor stoffen servetten. Niet alleen geven ze je tafel een extra feestelijke touch, je kunt er ook heel wat kanten mee uit. Ik nam de vier uithoeken samen en knoopte een glinsterend lintje rond mijn servet. Afwerken deed ik met een takje groen uit de tuin voor dat typische kerstgevoel. 

Een tijdloze feesttafel voor kerst en nieuw Een tijdloze feesttafel voor kerst en nieuw

Bij het tuincenter haalde ik dennentakken. Je vindt ze rond deze tijd van het jaar bijna overal en krijgt ze op heel wat plaatsen zelfs gratis mee naar huis. Even rondvragen is dus de boodschap. Ik knipte de takken in kleinere stukken en vulde er het midden van mijn feesttafel mee. Zorg ervoor dat er nog wel voldoende plaats is voor je gasten om hun glas neer te zetten. Je wilt hen natuurlijk niet overdonderen met groen. Probeer de takken zoveel mogelijk samen te houden, zodat je niet alleen maar losse stukjes hebt. Zo kan je ze trouwens een stuk langer bewaren, misschien wel perfect om er later een feestelijke krans van te maken? Tussen de takken legde ik kleine dennenappeltjes. Ik werkte mijn feesttafel ten slotte af met koperkleurige kaarsjes. Pas wel op dat je kaarsen niet té dicht bij je takken komen te staan. We willen natuurlijk geen ongelukjes op kerstavond. 

Een tijdloze feesttafel voor kerst en nieuw Een tijdloze feesttafel voor kerst en nieuw

Eenvoudig maar stijlvol, net hoe ik m’n feesttafel voor kerst en nieuw in gedachten had. Je hoeft dus helemaal niet veel geld te investeren om jouw woonkamer tot een feestelijk kersttafereel om te toveren. Een takje groen, eenvoudige kleuren en gezellige kaarsjes geven je tafel in een mum van tijd een instant kerstgevoel. En is dat niet net wat kerstavond tot de gezelligste avond van het jaar maakt? Ik wens jullie alvast een vrolijk kerstfeest! Ik tel alvast de dagen af! 

Comments (2)

 • sammie

  15 december 2016 at 14:22

  Erg mooi gedekt zo! Ik ben er al helemaal uit hoe ik het wil, toevallig begin deze week over geblogd 🙂 Het word bij ons lekker kleurrijk 🙂

  1. Taïs

   16 december 2016 at 18:50

   Oh wat leuk, ik bekijk het straks ook snel even! Ik ben momenteel erg voor de neutrale ‘kleuren’, maar volgend jaar ga ik misschien ook wel eens de kleurrijke toer op! 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

3 feestelijke drankjes

Volgende post

3 simpele lepelhapjes waarmee je scoort