Kamperen in de Belgische Ardennen

Kamperen in de Belgische Ardennen

10 augustus 2017

Omdat onze rondreis door Canada alweer eventjes achter ons ligt, besloten we om nog wat plekjes in eigen land te gaan ontdekken. Waar de natuur tijdens onze grote reis een klein beetje ontbrak, was het nu hoog tijd om daar naar op zoek te gaan. We kozen ditmaal Malmédy als plekje om tot rust te komen en genoten met volle teugen van de sfeer op de camping, de mooie boswandelingen en de ouderwetse gezelligheid van de omliggende dorpjes. En het was ook het ideale moment om eindelijk eens die nieuwe tent uit te testen samen met al dat ander nieuw kampeergerief. Want jawel, we deden de voorbije maanden plots nogal wat investeringen in kampeermateriaal. Benieuwd naar ons weekend in de Ardennen?

Kamperen in de Belgische Ardennen

Malmédy, here we come

De nationale feestdag was nog niet helemaal van start gegaan of we stonden al aan te schuiven in onze plaatselijke supermarkt. Het doel? Onze frigobox volladen voor een heerlijk weekend in de Ardennen. Wat vleesjes voor de barbecue, hapjes en drankjes voor bij het aperitief (zoals die heerlijke Passendale-kaas) en alvast wat ontbijt voor de volgende ochtend. Wat fijn! Met de zon op ons gezicht reden we de natuur tegemoet. En wat kan België prachtig zijn. Hoe meer we zuidwaarts reden, hoe meer bomen er opdoken en hoe mooier de omgeving rondom ons werd. Al was dat nog maar het begin. Na zo’n twee-en-een-halfuurtje rijden kwamen we eindelijk aan op camping Anderegg. We werden vriendelijk begroet en kregen een fijn plekje helemaal achteraan de camping toegewezen. Met jawel, zicht op eindeloze velden. Wat een prachtig begin van ons weekend. We laadden de auto uit en gingen aan de slag. Al was die tent in elkaar stoppen nu toch ook weer niet zo simpel. Maar na wat gepruts bleek het dan toch te lukken. Joepie! Ons huisje voor het weekend stond klaar.

Kamperen in de Belgische ArdennenKamperen in de Belgische ArdennenKamperen in de Belgische Ardennen

Ik moet trouwens eerlijk bekennen dat ik echt helemaal fan ben van onze nieuwe tent. We kochten ze online van het merk Nomad en moeten na een weekendje weg toegeven dat dit toch écht wel een fijne aankoop was. In het slaapcompartiment heb je oneindig veel verborgen vakjes (ik bleef er eerlijk waar telkens nieuwe ontdekken) en da’s toch wel handig op reis. Bovendien kan je de tent langs alle kanten verluchten en dat zonder dat er van die vervelende muggen binnendringen. Muggengaas all the way dus, en da’s maar goed ook. Maar ook in onze voortent, waar we onze stoeltjes en ons tafeltje bewaarden, vond ik meer dan genoeg plekjes om alles mooi op te bergen. Enneeeuh, na die regenstorm tijdens de laatste nacht kan ik ook met zekerheid zeggen dat ze én waterbestendig én winddicht is! Een toppertje dus.

Verdwalen in de Belgische Ardennen

Maar we zijn natuurlijk niet het hele weekend op de camping gebleven. Net naast de ingang van de camping start namelijk een heel fijne wandeling door de bossen. Je komt er langs het meer van Robbertville, zoekt er je weg tussen de bomen en eindigt met mooie uitzichten langs de velden. En dat duurde toch wel zo’n drie uurtjes, verdwalen inbegrepen. Want dat kaartje bleek toch niet zo eenvoudig te zijn en dus kwamen we na een helse beklimming plots in the middle of nowhere uit. Om dan te beseffen dat we dat hele eind ook weer moesten terug klauteren, want we waren duidelijk de foute richting aan het uitgaan. Maar hé, we zagen wel wat avontuur en konden ‘s avonds moe maar voldaan onze slaapzak inschuiven. En wat was dat een heerlijk gevoel! Jammer genoeg ben ik een zijslaper en word ik zo wat elk uur wakker omdat mijn arm begint te slapen. Maar dat neem ik er dan maar bij. Want slapen in de natuur is echt zo fijn. Wakker worden met het geluid van de vogeltjes, dat lichte briesje door het gras en de geur van de natuur, niks roept meer rust op dan dat.

Kamperen in de Belgische ArdennenKamperen in de Belgische ArdennenKamperen in de Belgische Ardennen

De laatste dag besloten we ook nog even het hoogste punt van België te bezoeken, Signal de Botrange. Met zo’n 694 meter boven de zeespiegel kan je in ons kleine landje nergens anders zo hoog staan. En toch valt dat eigenlijk best mee wanneer je daar zo staat. Het zicht op de uitgestrekte velden doet je namelijk geloven dat je nog steeds even laag staat als in het verre West-Vlaanderen waar ik vandaan kom. En toch. Wanneer je daarna de natuur intrekt, op wandeltocht naar Baraque Michel, besef je dat je toch een beetje op reis bent in eigen land. Wat een fijn gevoel. Want je staat er na nog geen drie uurtjes rijden (of korter) en waant je ergens in een of ander bergenlandschap. België, je hebt toch wel wat verborgen plekjes, jij. Enfin, om een lang verhaal kort te maken, het was opnieuw een fantastisch weekendje weg in de Ardennen en ik kan alweer niet wachten om het volgende te plannen.

Waar wil jij nog eens naartoe in eigen land?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Griekse pastasalade met spinazie en zongedroogde tomaten

Volgende post

Uitgelezen: Het smelt