Kookboek: Van de plank

Kookboek: Van de plank

30 januari 2020

Januari is zo’n maand die ik, ondanks het veelal grauwe weer, best gezellig vind. Die maand gaat namelijk gepaard met een heleboel gezellige nieuwjaarsfeestjes. En daar horen uiteraard ook hapjes en drankjes bij. Net voor het einde van het jaar kreeg ik het boek ‘Van de plank’ in de brievenbus, en dat boek kon op geen beter moment verschijnen. Ik ben dan ook heel enthousiast over dit boek en vertel er graag wat meer over.

De titel van het boek vat eigenlijk meteen mooi samen waar het boek op focust. Het boek bevat dan ook niet minder dan 29 mooi gedecoreerde tapasplanken die je meteen een heleboel inspiratie geven om zelf aan de slag te gaan. De foto’s zijn echt fantastisch en ik was meteen heel enthousiast om zelf plankjes te maken. Wanneer wij mensen over de vloer hebben voor een gezellig aperitief, halen we namelijk altijd onze tapasplank boven om die vervolgens te beleggen met lekkere kaasjes, vleesjes en andere lekkernijen. Alleen, soms ontbreekt het wel eens aan inspiratie en dus kiezen we vaak voor dezelfde combinaties. Tot vandaag!

Kookboek: Van de plank

Van zoet tot hartig

De planken zijn ingedeeld in een aantal hoofdstukken, van klassieke planken uit de westerse keuken, tot iets meer exotische planken waarbij je heel wat nieuwe culturen leert kennen. Bovendien vind je ook een aantal plantaardige plankjes terug in het boek, heel fijn! Ten slotte is er ook een hoofdstuk met een aantal zoete planken voor bij de koffie, handig wanneer je eens wat anders op tafel wilt toveren dan taart of pannenkoeken.

Mét een boodschappenlijstje

Bij elke plank krijg je standaard drie recepten. Die vind je dan ook meteen terug op de foto’s. De recepten zijn eenvoudig en snel klaar en geven je plank net wat extra cachet. Maar wat dit boek écht handig maakt, is de opsomming van (kant-en-klare) ingrediënten die je in huis kunt halen om de plank helemaal af te werken. Van kaas tot vleesjes, groenten en fruit, broodjes, crackers en ander lekkers, het zijn een voor een dingen die perfect binnen het thema passen.

Kookboek: Van de plank

Laat je creativiteit de loop

Uiteraard hoef je dat thema niet verplicht te volgen, want je kunt net zo goed wat planken met elkaar gaan mengen of gewoon meerdere planken op tafel zetten. Een ding is zeker, ik zal de komende tijd niet zo vaak meer last hebben van inspiratiegebrek. ‘Van de plank’ is dus echt zo’n boek dat je heel vaak kunt boven halen en waarmee je iedereen sowieso blij maakt!

Zelf lezen?

Mocht je nu zelf ook heel veel zin gekregen hebben om met dit kookboek aan de slag te gaan, dan kan je het via deze link snel bestellen. Alvast smakelijk!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Mijn ochtendroutine met een baby

Volgende post

Ovenschotel met pastinaak, zoete aardappel, feta en walnoten