Maandagse muziekjes #2

Maandagse muziekjes #2

8 februari 2016

Goeiemorgen! Het weekend is weer voorbijgevlogen, hoog tijd dus voor een nieuwe ‘maandagse muziekjes’! Voor wie het gisteren gemist zou hebben, vriendlief en ik wonen precies een jaartje samen (wat vliegt de tijd voorbij?). Wat een prachtig jaar van leuke feestjes en gezellige avondjes hebben we hier reeds achter de rug! De muziekjes van vandaag staan dan ook in het teken van het fantastische voorbije jaar in ons huisje. Geniet van jullie maandag!

#1: Edward Sharpe & The Magnetic Zeros – Home.

Het perfecte lied om deze playlist mee te beginnen. Het doet me altijd terugdenken aan mooie zomeravonden en stiekem ook een beetje aan Is ‘t nog ver?  waar Otto-Jan Ham, Elise Crombez en Jelle De Beule de verste uithoeken van de wondere wereld van het reizen gingen ontdekken. En laat zo’n prachtige reis nu nog des te mooier zijn als je weet dat je samen mag thuiskomen!

#2: Madness – Our House.

Om de week al dansend in te zetten mocht deze natuurlijk niet in het lijstje ontbreken.  En dan staat ons huisje ook nog eens echt  ‘in the middle of the street’. Toeval of niet, ik vind deze klassieker alvast perfect om deze week mee te starten.

#3: Leon Bridges – Coming Home.

Dit vind ik een heerlijk lied om weg te dromen op een maandagse morgen. Leon Bridges is trouwens een recente ontdekking en speelt de laatste tijd heel erg vaak door het huis. Niet alleen perfect op zo’n maandagse morgen als vandaag, maar ook op een lazy dagje thuis of gewoon onderweg.

#4: Flo Rida – My House.

Welcome to my house! Ik vind het altijd heel erg fijn om mensen uit te nodigen, om samen gezellig iets te drinken en telkens weer veel te veel hapjes op tafel te toveren. Want daar dient zo’n huis toch eigenlijk wel voor? 🙂

#5: Dotan – Home.

En ook dit lied doet me onmiddellijk terugdenken aan mooie zomeravonden, een muziekje op de achtergrond, genietend van het mooie weer én van de geur van bbq! Tijd dat het weer zomer wordt, als je ‘t mij vraagt!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Wat ik geleerd heb na een jaartje samenwonen

Volgende post

Gedachten van een vijfentwintigjarige