Mijn favoriete kleine dingen #3

Mijn favoriete kleine dingen #3

5 december 2015

Het lijkt alsof het nog maar gisteren was dat november van start ging. Tijd dus voor een overzichtje van wat november met zich meebracht. Ik heb vooral heel veel genoten van de warmte binnen, van het ontdekken van nieuwe gerechtjes en van de fijne momenten thuis! Lees je mee?

Vorige maand werd het plots een flink stuk kouder. Hoog tijd om die oven weer wat meer te gaan gebruiken. Hier op de blog konden jullie dat misschien ook wel een beetje zien. Zo maakte ik een gezond bananenbrood waar ik trouwens al heel wat leuke reacties op kreeg! Wat leuk om te horen dat jullie mijn recepten ook daadwerkelijk uitproberen! Vorig weekend ging ik dan weer aan de slag met zelfgemaakte speculaas. Verder maak ik trouwens steeds vaker groentjes in de oven klaar, denk maar aan boontjes, tomaatjes of heerlijk gekruide aardappeltjes. Jap, die oven en ik zijn dikke vriendjes geworden.

De afgelopen maand heb ik menig decoratiewinkel afgeschuimd op zoek naar de perfecte kerstdecoratie en natuurlijk ook om ideetjes op te doen. Ik ben dan ook een echt kerstmens (dat zullen jullie de komende weken nog wel ondervinden). Zo maakte ik een eigen adventskalender en versierde ik vorig weekend reeds mijn kerstboom. Oké, oké, de Sint is nog niet langs geweest, maar hé, ik kan toch wel een weekje langer van mijn boom genieten.

Omdat vriendlief op zaterdag aan het werk is, is dat voor mij de uitgelezen dag om wat aan mijn blog te werken. Zo maak ik tijdens het weekend al een pak foto’s (want in de week is het veel te snel donker), plan ik al wat blogposts in en ga ik steeds vaker aan het bakken en knutselen. Onze gezamenlijke zondag is dan ook een dag waar ik altijd met veel plezier naar uitkijk. Omdat het de enige dag is waarop we een volledige dag samen kunnen zijn, is het dan ook altijd een perfecte afsluiter van de week. Vroeger vond ik zondagen eigenlijk helemaal niet zo leuk, maar nu is het plots een van mijn favoriete dagen van de week!

Ik vertelde het jullie hier al, ik ben een echte koukleum wat de winter betreft. Daarom zijn mijn warmwaterkruik en ik dikke vriendjes. Sinds vorige week gaat hij trouw met mij mee, zo val ik sneller in slaap en word ik ‘s nachts niet meer wakker van de koude. En dan is het eigenlijk nog niet eens winter. Ook mijn Slippies zijn alweer enkele dagen mijn trouwe partner. Vriendlief gaf ze me enkele jaren geleden cadeau en ik heb ze echt al iedere winter kunnen gebruiken. Het zijn namelijk niet zomaar pantoffeltjes. Vanonder zijn ze gevuld met kersenpitkussentjes, zodat je ze kunt opwarmen. Voor mij geen koude voetjes meer!

Vorige week werd ik trouwens genomineerd voor de Liebster Award. Jullie zagen het misschien al voorbijkomen op mijn Facebook-pagina (zeker volgen als je nooit meer een post wilt missen ;-)). De Liebster Award is een virtuele award die beginnende bloggers eventjes in de spotlights zet, kwestie van de persoon achter het bloggebeuren ook een beetje te leren kennen. Meer daarover vinden jullie maandag op de blog terug!

En dan is het nu tijd voor december, een van mijn favoriete maanden van het jaar, vol gezelligheid, pakjes, feestdagen en zoveel ander leuks! Happy December!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

5 tips om deze winter warm te blijven

Volgende post

9 leuke kerstfilms die je moet gezien hebben