Van Vancouver tot in Calgary: een roadtrip door West-Canada

Mijn favoriete kleine dingen #9

4 juli 2016

Het was een tijdje stil op de blog. En wie mij zo af en toe probeerde te volgen, weet dan ook dat dit alles te maken had met ons tripje naar Canada. Een land van verwondering, van extremen en van oneindige rust. Een land dat voorheen nooit echt mijn interesse had gewekt, maar waaraan ik in minder dan een week toch mijn hart kon verliezen. Een land waar we maar liefst 3500 km aflegden, in de prachtige, ruwe natuur. Een land waar als je geen ander kunt genieten van de kleine dingen. En laat dat nu net zijn wat we de voorbije weken met volle teugen hebben gedaan. Tijd voor een terugblik dus, eentje die ditmaal toch net iets specialer is dan al z’n voorgangers.

Canada had voor mij tot een paar weken terug nog heel wat geheimen. Dat het een prachtige natuur kende, dat was me ondertussen wel bekend, maar dat deze natuur me zo in z’n macht zou krijgen, dat had ik me nooit kunnen voorstellen. Met mijn veel te grote rugzak en mijn reisboek bij de hand, stapte ik zo’n drie weken geleden dan ook het vliegtuig op richting Vancouver. Een stad vol culturen, vol levendigheid en vooral, vol ontdekkingen. We aten er in gezellige plekjes, ontdekten er een aantal nieuwe keukens en proefden van de Canadese specialiteiten. En we ontdekten ook meteen hoe hartelijk de inwoners er zijn. Waar je je in heel wat landen als toerist niet altijd even welkom voelt, was dat in Vancouver (en in de rest van Canada trouwens ook) verre van het geval. We werden met open armen ontvangen in de vele plekjes die we bezochten en voelden ons al snel als locals in een onbekende stad.

DSC_0505

Maar het stadsleven maakte al gauw plaats voor de adembenemende natuur, de ongekende giganten en het prachtige wildlife onderweg. En daar schreef ik dan ook graag een stukje over. Een stukje dat door jullie met heel wat enthousiasme werd onthaald. Onderweg luisterden we dan ook erg vaak naar muziek, en als het even kon dan nog het liefst naar een aantal lokale bandjes in de buurt. Want reizen, da’s ook een beetje muziek leren kennen. En dat deel ik dan nog het liefst met anderen. Na heel wat uren op de weg, genoten we ‘s avonds van het kampvuur bij ons gezellige tentje. Want zo’n kampvuur, da’s toch echt wel genieten. De vele firepits op de camping leidden ons doorheen de prachtige paadjes op de camping. Van kampplekje naar kampplekje, van minuscuul tentje tot een gigant van een camper. In Canada zie je het allemaal. En dat maakt het alleen nog maar mooier.

Kamperen in British Columbia, da’s samen gezellig koken met simpele ingrediënten, da’s samen genieten van de zonsondergang, terwijl het kampvuur knettert op de achtergrond, da’s ‘s nachts heerlijk dicht kruipen om de koude te trotseren. En dat laatste, dat was vooral in het begin van groot belang. Want het weer leidt er zo z’n eigen leventje, en dus was een kleine voorbereiding niet onmisbaar. Van topjes tot fleecetruitjes en regenjassen, je bent maar beter goed voorbereid als je Canada gaat bezoeken. Een stralende zomerdag kan er plots omslaan in een verschrikkelijke onweersbui, om dan ‘s avonds opnieuw te eindigen in een heerlijke avond. Maar dat hoort er nu eenmaal bij. En die torenhoge rotsgebergten? Ach, die waren net zo prachtig op een sombere dag, misschien nog wel dat tikkeltje meer.

DSC_0387

Drie weken omringd worden door die veelzeggende natuur, het was een ervaring die ik nog lang met me zal meedragen. De lange wandelingen doorheen de gigantische bossen, de steile bergbeklimmingen in de rotsgebieden en het overdonderende uitzicht op de top, het was een reis om nooit te vergeten. Mijn bergschoenen staan alweer mooi opgepoetst in de kast, klaar voor een volgend avontuur. Maar lang zullen ze er wellicht niet blijven staan, want ik kan niet wachten om opnieuw de natuur in te trekken. Dichter bij huis ditmaal, dat staat vast, maar wonderlijk Canada, jij hebt alvast m’n hart gewonnen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Ijsthee met perzik

Volgende post

Gevulde aardappel met zuiderse groenten