Mijn favoriete natuurlijke verzorgingsproducten

Mijn favoriete natuurlijke verzorgingsproducten

28 juli 2020

Al heel wat jaren probeer ik zoveel mogelijk natuurlijke en ecologische producten te gebruiken in huis. Ik vind het namelijk een beetje een vreemd idee om je huis schoon te maken met chemische producten. Al is het soms een beetje experimenteren, want het ene product is natuurlijk het andere niet. Over mijn (huid)verzorgingsproducten dacht ik echter nooit echt na. En eigenlijk is dat nog vreemder, want die smeer je gewoon rechtstreeks op je huid. Beetje bij beetje ben ik nu mijn voorraad aan het opgebruiken en aan het vervangen door een natuurlijk alternatief. En dat bevalt me goed. Daarom deel ik na heel wat uittesten graag mijn favoriete natuurlijke verzorgingsproducten. 

Er wordt de laatste jaren heel veel gepraat over natuurlijke huidverzorging. Termen als ecologisch, duurzaam en biologisch vliegen ons dan ook om de oren en zijn blijkbaar helemaal in. Ook grote merken gebruiken ze graag. Toch wil dat niet zeggen dat deze zogenaamde natuurlijke verzorgingsproducten ook écht goed voor je huid zijn. Het is namelijk vooral belangrijk om te kijken naar de ingrediëntenlijst. En laat dat nu net voor veel mensen (inclusief mezelf) niet altijd eenvoudig zijn. Bovendien vind ik het belangrijk dat ze ook lief zij voor onze planeet. De merken die ik nu sinds een jaartje gebruik zijn beide. Makkelijk dus om een keuze te maken! Ik koop mijn natuurlijke verzorgingsproducten meestal via biggreensmile.nl, maar ook bij blabloom.com en biotylab.com kan je terecht voor heel wat fijne merkjes. Trouwens, steeds meer producten vind je nu ook al in de supermarkt of bij winkels als Kruidvat.

Naïf

Dit merk is in korte tijd mijn favoriet geworden. Ik gebruikte het al voor Alix, maar sinds een tijdje hebben ze ook een collectie natuurlijke verzorgingsproducten voor vrouwen en die zijn écht top! Ik heb zelf een gevoelige huid en moet dus altijd een beetje opletten met nieuwe producten. Sinds een half jaar gebruik ik nu de dag- en nachtcrème van Naïf en mijn huid ziet er veel beter uit en voelt ook veel beter aan. Ik heb zo goed als geen last meer van puistjes en heb op geen enkel moment last gehad van irritaties. Het merk werd uit de grond gestampt door twee Nederlandse papa’s, die het jammer vonden dat zoveel babymerken nog steeds schadelijke ingrediënten gebruiken. En dus beslisten ze er zelf eentje te ontwikkelen met alleen maar ingrediënten die we allemaal wél kennen, zoals avocado, amandelolie en noten. Pluspuntje: alle verpakkingen zijn gemaakt van gerecycleerd materiaal.

N.A.E.

N.A.E is nog zo’n merk dat je plots overal ziet opduiken. Ze zijn vooral gekend om hun soap en shampoo bars, maar hebben ook een gamma aan douche- en huidverzorgingsproducten. Ik gebruik al een tijdje hun micellair water en deodorant en ben daar echt heel tevreden over. Het voelt zacht aan en doet wat het moet doen, én de producten zijn echt fijn voor mijn huid. Net zoals de andere merken wordt er ook niet getest op dieren én zijn alle producten vegan. Oh ja, je kan het merk sinds kort gewoon bij Kruidvat vinden. Handig!

Marcel’s Green Soap

Dit merkje ontdekte ik via Brecht, die een paar jaar geleden de douchegel ervan testte. Hij was er zo tevreden over dat ik besliste om het ook eens te proberen. En wat een fijn merk is dit. We gebruiken vandaag hun doucheproducten en handzeep, maar Marcel’s Green Soap heeft ook huishoudproducten in het gamma. Marcel is een Nederlandse huisvader van drie kinderen die vond dat het tijd was om alle chemische producten uit zijn keukenkast te bannen. Het is plantaardig, vegan en de flesjes zijn gemaakt uit gerecycleerd materiaal. Die Nederlanders kennen er wat van!

Weleda

Weleda is volgens mij een van de meest gekende merken als het gaat over natuurlijke producten. Het merk bestaat dan ook al bijna 100 jaar. Dit Zwitsere merk produceert op een duurzame manier geneesmiddelen en verzorgingsproducten die alleen maar natuurlijke ingrediënten bevatten. Ik vind zo goed als al hun producten fijn en gebruik ze ook vaak voor Alix. De badproducten zijn écht top en werken bovendien ontspannend. Omdat Weleda zo bekend is, kan je het gewoon in de supermarkt kopen.

Korres

Ik heb heel lang gezocht naar een goede shampoo. Mijn haar werd er ofwel te droog of te vettig van, of ik moest het elke twee dagen opnieuw wassen. Tot ik Korres ontdekte. Dit Griekse merk is sinds enkele jaren eindelijk in België verkrijgbaar. Hun kennis is opgebouwd vanuit de apothekerswereld en ze gebruiken zo goed als alleen maar natuurlijke producten die écht werken. Ik was mijn haar nu nog hooguit twee keer per week – meestal zelfs maar één keer – en ben echt heel tevreden over dit merk. Ze hebben trouwens ook douche- en verzorgingsproducten én cosmetica in hun gamma.

Boho

Beetje bij beetje ben ik ook mijn make-upcollectie aan het vervangen door natuurlijke alternatieven. Ik ontdekte vorig jaar het Franse merkje Boho. Met hun kleine, maar leuke collectie brengen ze natuurlijk en duurzame make-up op de markt die vooral ook heel erg betaalbaar is. Ik gebruik ondertussen al hun poeder en blush, maar wil binnenkort graag ook hun andere producten uittesten.

Ik ben me nog steeds aan het verdiepen in dit topic, dus mocht je zelf tips voor me hebben of fijne merkjes gebruiken, laat het me dan zeker weten in een comment hieronder. Many thanks!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Pastasalade met scampi, spekjes en zongedroogde tomaatjes

Volgende post

De leukste tips voor een dagje Kortrijk