Mijn favoriete plekjes in Londen

Mijn favoriete plekjes in Londen

Deze zomer bracht ik samen met vriendlief nog eens een bezoekje aan het bruisende Londen. Het was een van onze eerste tripjes samen en dus hoog tijd om het nog eens opnieuw te ontdekken. Zelf was ik er al vele malen naartoe getrokken. Londen is en blijft dan ook met stip op één mijn favoriete stad en verveelt volgens mij nooit. Er zijn dan ook een aantal plekjes die ik keer op keer opnieuw wil bezoeken. Al mocht ik die deze zomer aanvullen met een paar nieuwe favorieten. Ga je binnenkort zelf nog eens naar Londen? Dan mogen deze plekjes niet op jouw verlanglijstje ontbreken. Off we go!

Camden Market

Een aantal jaren terug ontdekte ik Camden Market en ik moet zeggen dat het nog steeds tot de verbeelding spreekt. Heel veel creatieve mensen, afgewisseld met een goeie portie alternatieve vibes en tonnen inspirerende plekjes. Camden Town, waar de markt gelegen is, behoort dan ook terecht tot een van de hipste wijken van Londen. Hoewel de wijk de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen bij toeristen (schrik niet van de drukte in het metrostation), blijft het volgens mij toch écht wel een aanrader. Op weg naar de markten loop je eerst langs felgeschilderde gevels waarachter menig tattooshop, souvenirwinkel of restaurant schuilt. Volg je de menigte toeristen, dan kom je vanzelf bij de markten. In totaal kan je er zes bezoeken, waaronder de Lock Market, Stables Market en Canal Market. De markten zijn zowel overdekt als buiten en je vindt er naast heerlijke internationale gerechten ook heel veel souvenirs, jonge artiesten en verzamelspulletjes. Probeer de markten wél tijdens de week te bezoeken, anders kan het er toch wel écht druk worden.

Mijn favoriete plekjes in Londen
Mijn favoriete plekjes in Londen

Queen’s Walk (South Bank)

Hoewel ik nu al zes keer naar Londen ben geweest, wil ik keer op keer een wandeling maken op de Queen’s Walk. Tijdens ons laatste bezoekje zijn we er zelfs twee dagen op rij geweest, omdat het je nu eenmaal zo’n fijne indruk geeft. Het fijnste vind ik om te starten aan het metrostation Tower Hill, waar je makkelijk de Tower Bridge kunt oversteken (must see!). Eens je de brug over bent ga je met de trapjes rechts naar beneden en kom je automatisch op de Queen’s Walk terecht. Deze voetgangersweg loopt helemaal door tot aan Lambeth Bridge en brengt je langs plekken als Tate Modern, Millenium Bridge en de Londen Eye. Langs het water is het trouwens heerlijk vertoeven. Wie honger heeft kan er genieten van het lekkers aan een van de leuke foodtrucks op de weg.

Nothing Hill

Dit jaar bezocht ik voor het eerst Notting Hill. Hoewel ik nu al zo vaak Londen had bezocht, was het er toch steeds niet van gekomen om een bezoekje te brengen aan deze sprankelende wijk. En dat deze wijk zo erg sprankelt, daar zijn een aantal goeie redenen voor. Zo staat Notting Hill vooral bekend om z’n fleurige gevels en dat is dan ook meteen een van de eerste dingen die je er ziet. Statige herenhuizen geschilderd in frisse pastelkleurtjes geven de straten namelijk een instant happy gevoel. Maar Notting Hill is meer dan alleen meer kleur. Portobello Road lokt namelijk elke dag (behalve op zondag, dan is ’t er rustig) heel wat koopjesjagers naar de dagelijkse markt. Je vindt er lokale ontwerpers, heel veel lekker eten, tweedehandsspullen en een fantastische vibe. En met Hyde Park nét om de hoek kan je na de drukte van de markt heerlijk uitrusten in het park.

Mijn favoriete plekjes in Londen
Mijn favoriete plekjes in Londen

Hyde Park & St. James’s Park

Omdat het in Londen vaak behoorlijk druk kan worden, is het fijn om daar even aan te ontsnappen in één van de vele parken. Mijn favorieten blijven echter nog steeds het bekende Hyde Park en het iets kleinere St. James’s Park (aan Buckingham Palace). Beide parken zijn eigendom van de koninklijke familie en zijn dan ook fantastisch onderhouden. In Hyde Park kan je in de zomer een bootje huren op Serpentine Lake of genieten in één van de vele strandstoelen langs het meer. Het park telt zo’n 140 hectare en is dan ook de ideale plek om een flinke portie te wandelen. St. James’s Park is een stukje kleiner maar daarom wél een pak gezelliger. Vanop de brug op het meer heb je een fantastisch zicht op Buckingham Palace en je waant je er dan ook meteen in koninklijke sferen. Wie trouwens fan is van schattige eekhoorns komt er hier ongetwijfeld wel een aantal tegen!

Mijn favoriete plekjes in Londen

Borough Market

Tja, dat we veel marktjes hebben gedaan deze zomer heeft alles te maken met het grote aanbod in Londen. Wie houdt van lekker eten en internationale keuken moét dan ook Borough Market bezoeken. Je vindt de markt in Southwark, zo ongeveer in het midden van Queen’s Walk. De markt is élke dag geopend behalve op zondag en geeft lokale handelaars de kans om er hun lekkers aan de man te brengen. Je vindt er dan ook een uitgebreid gamma aan fruit, groenten, ambachtelijke kazen, (internationale) specialiteiten en brood. Wij proefden er van lokale piesen konden er ons buikje vullen aan de verschillende standjes. De markt is bovendien écht groot. Loop dus eerst eventjes rond voor je beslist wat er die middag op jouw bord verschijnt, het aanbod is namelijk om u tegen te zeggen!  

Mijn favoriete plekjes in Londen
Mijn favoriete plekjes in Londen

Wat zijn jouw favoriete plekken in Londen?

Geef een reactie