Mijn Netflix-favorieten #1

Mijn Netflix-favorieten #1

11 augustus 2015

Toen ik jullie in mijn laatste blogpost over die vervelende verkoudheid vertelde, had ik het toch een beetje verkeerd ingeschat. Na een weekend snotteren, slapen en futloos zijn, lig ik nu geveld in mijn zetel. En wat doen we dan tussen het slapen in? Jap, series bekijken, of dan spreek ik toch in ieder geval voor mezelf. En wat vind ik het fijn dat vriendlief enkele maanden geleden besliste om Netflix erbij te nemen. Hoewel ik eerst niet zo’n fan was – ik heb het over de late releasedatums, de weinig recente films en het pak kleinere aanbod dan in de VS – ben ik nu (ja ja, ik geef het toe) helemaal verslaafd. Speciaal voor jullie som ik hier vier van mijn favoriete series op Netflix op. 

(1) Homeland

Dit is de eerste serie die we op Netflix bekeken hebben. In de serie volgen we Carrie Mathison, een CIA-agente die op de afdeling antiterrorisme werkt. Tijdens een illegale missie in Irak verneemt ze dat een Amerikaanse gevangene geradicaliseerd is en zich bij Al-Qaida heeft aangesloten. Wanneer Nicholas Brody na 8 jaar gevangenschap vrijgelaten wordt, is dat volgens Carrie geen toeval. Terwijl Brody als een ware oorlogsheld wordt onthaald, gaat zij op onderzoek uit. En daarvoor gaat ze ver. Naast de klopjacht op een aantal mogelijke terreurverdachten, is Carrie ook op zoek naar zichzelf, waarbij ze met heel wat psychische problemen te kampen krijgt.

Deze ijzersterke serie voelt (zeker na het bekijken van de trailer) heel Amerikaans aan, maar na twee afleveringen was ik helemaal mee in het verhaal. Ik kijk dan ook enorm uit naar het volgende seizoen, dat zich bovendien helemaal in Berlijn zal afspelen (hoera!). De eerste drie seizoenen kan je op Netflix bekijken, het vierde seizoen vind je dit najaar terug. Seizoen 5 komt begin oktober op de Amerikaanse schermen.

(2) Fargo

Deze serie kan je beschrijven als een eerder alternatieve serie, maar ook als een van de beste series op Netflix. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1996 en speelt zich af in Sioux Falls, waar eind de jaren ’70 een aantal moorden plaatsvonden. We volgen er Lester Nygaard, een op het eerste zicht eenvoudige man, die als verzekeringsverkoper in Bemidji woont. Wanneer Lorne Malvo echter voet zet in het stadje, gebeuren er plots heel wat verdachte dingen. Verwacht je in deze serie dus aan veel bloed, zwarte humor en prachtig acteerwerk.

Deze serie telt slechts 10 afleveringen, maar een tweede seizoen (met een nieuw verhaal) is in de maak.

(3) Sherlock

Dit is op dit moment onze favoriete serie op Netflix. Hoewel ik nooit echt fan was van Sherlock Holmes, had deze serie echt vanaf de eerste minuut mijn aandacht te pakken. We volgen hier de spannende levens van Sherlock Holmes en Dr. Watson. Het leuke aan de serie is dat ze helemaal up-to-date is, geen oubollige verhalen dus hier, maar een verfrissende remake van de toenmalige boeken.

De afleveringen duren telkens anderhalf uur en er zijn slechts drie afleveringen per seizoen. Je kan de volledige drie seizoenen op Netflix bekijken. Het vierde seizoen komt pas uit in 2017 (ja, nog zo lang wachten).

(4) Orange is the New Black

Deze serie heeft volgens mij niet veel uitleg meer nodig. De serie vertelt het verhaal rond Piper Chapman, een jonge dertiger die alles in haar leven op orde lijkt te hebben. Jammer genoeg maakte ze in het verleden fouten, waardoor ze een straf van vijftien maanden in de cel moet uitzitten. Hoewel ze eerst optimistisch lijkt te zijn over het hele voorval, leert ze al gauw dat er in de gevangenis andere wetten gelden dan in de echte wereld. Naast het leven van Piper, komen we ook meer te weten over de andere gevangenen. Een perfecte combinatie dus van humor en drama, waardoor deze serie zeker niet op je lijstje mag ontbreken. Ondertussen zijn er al drie seizoenen van OITNB uit, en die kan je allemaal op Netflix bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=zLyUlTu4KbI

Comments (1)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

5x doen aan het Gardameer

Volgende post

Op speurtocht in de zelfpluktuin